RASDAQ Interes crescut pe acţiunile "Socep" Constanţa

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 septembrie 2005

Şedinţa de tranzacţionare din ultima zi a săptămînii a fost caracterizată de creşteri ale cotaţiilor, fapt reliefat de aprecierea indicilor bursieri. Cea mai mare creştere de 2,56% a înregistrat-o indicele RAQ I, urmat de indicele bursier RAQ II, care a atins nivelul de 3.141,97 puncte.

Valoarea totală a tranzacţiilor la BER a fost de 1,56 milioane lei noi, avînd loc 542 tranzacţii cu 3,373 milioane acţiuni emise de 143 de societăţi.

La categoria I-a, acţiunile "Socep" Constanţa au fost cele mai lichide din piaţă, cu 38 de tranzacţii în valoare de 121.784 lei noi, urmate de "Braiconf" Brailă cu o valoare tranzacţionată de 33.314 lei noi şi "Mittal Steel" Roman cu un rulaj de 28.666 lei noi. Cotaţia acţiunilor "Socep" a urcat pînă la maximul zilei de 0,23 RON/acţiune, suferind spre finalul zilei o corecţie uşoară pînă la nivelul de 0,2230 RON/acţiune. Preţul la finele zilei a fost în creştere cu 6,19% faţă de cel din ziua anterioară.

Cea mai mare creştere a cursului a înregistrat-o vineri acţiunile "Braiconf", astfel că la finele sesiunii bursiere acesta a fost de 0,6550 RON/titlu, în creştere cu 14,91% faţă de ziua precedentă.

La categoria a II-a a pieţei Rasdaq au fost înregistrate 21 de tranzacţii, cu acţiuni emise de şase societăţi. Cele mai căutate titluri au fost cele ale societăţii "Elpreco" Craiova, cu patru tranzacţii în valoare de 23.827 lei noi. Preţul la finele zilei a fost acelaşi ca cel din ziua precedentă. Interesul investitorilor pentru acţiunile ELPS a fost crescut în urma raportării rezultatelor financiare ale companiei pentru primele şase luni. Acestea au fost în creştere faţă de perioada similară a anului trecut.

La aceeaşi categorie s-au detaşat titlurile "Romportmet" Galaţi prin creşterea cotaţiei cu 18,09% faţă de cea din ziua anterioară. Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate cu acţiunile ROMT a depăşit cu puţin 18.000 RON. Cotaţia a fluctuat între 3,4 RON şi 3,78 RON/acţiune, închizînd ziua la preţul de 3,72 RON/titlu.

La categoria de bază, cele mai căutate acţiuni au fost cele ale societăţii "Minexfor" Deva, cu o tranzacţie în valoare de 586.520 lei noi, urmate de "Comtexin" Bucureşti cu o valoare a transferurilor de 173.910 lei noi şi "Fructus" cu un rulaj de 103.339 lei noi. Cotaţia acţiunilor "Minexfor" Deva a fost aceeaşi ca cea din ziua anterioară, respectiv de 8,6 RON/acţiune. O evoluţie surprinzătoare a înregistrat-o vineri titlurile companiei "Comtextin". Preţul la finele zilei a fost de 33 RON/acţiune, în creştere cu 22,22% faţă de ziua precedentă. Valoarea totală a transferurilor a însumat peste 173.000 RON, însă lichiditatea a fost redusă perfectîndu-se o singură tranzacţie cu 5270 de acţiuni.

Cea mai mare ajustare a preţului au avut-o vineri acţiunile "Bucegi" Ploieşti al căror curs unitar la finele şedinţei de vineri a fost de 31 RON, mai mare cu 34% faţă de cel din ziua anterioară. Preţul acţiunilor la "Fondul Oamenilor de Afaceri" a fost de 4,5 RON/titlu, fără fluctuaţii faţă de cel din şedinţa bursieră de joi.

Valoarea totală a transferurilor perfectate cu acţiunile de la categoria de bază a fost de peste 1,3 milioane de RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb