RASDAQ Tranzacţia specială cu acţiuni "Socep" a reprezentat un sfert din rulajul total

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 iunie 2005

Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate în cursul sesiunii de vineri, pe piaţa Rasdaq, a depăşit 12 miliarde lei. Au fost realizate 613 tranzacţii, cu un număr de peste 4 milioane acţiuni.

Indicele Rasdaq Compozit a scăzut cu 3,86 puncte, respeciv cu 0,24% faţă de ziua anterioară.

La categoria de bază, cele mai căutate acţiuni au fost cele ale societăţii "Biofarm". Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate cu titlurile companiei a însumat circa 1,386 miliarde lei. De asemenea, un interes crescut a fost manifestat de investitorii de pe piaţa Rasdaq şi pentru titlurile societăţii "Ardaf", astfel încît valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 1,24 miliarde lei. Pe locul trei în topul preferinţelor investitorilor s-au situat acţiunile "Flaro" Sibiu. Lichiditatea a fost scăzută, realizîndu-se o singură tranzacţie în valoare de 750 milioane lei.

La prima categorie, acţiunile "Socep" Constanţa au fost cele mai lichide din piaţă, cu 35 tranzacţii în valoare de peste un miliard de lei, urmate de "Rompetrol" cu 34 tranzacţii în valoare de 350 milioane de lei. Cotaţia acţiunilor "Braiconf" Brăila s-a depreciat cu 6,14% faţă de ziua anterioară. Preţul acţiunilor operatorului portuar "Socep" s-a apreciat, la finele săptămînii trecute, cu 7,69% faţă de cel din ziua anterioară. Aceasta a fost cea mai mare creştere de la prima categorie în cursul sesiunii bursiere de vineri. Cu 1,2 milioane de acţiuni "Socep" s-a realizat o tranzacţie specială, în valoare de 3,36 miliarde de lei.

Cele mai lichide titluri de la categoria a doua au fost cele ale societăţii "Elpreco" Craiova, cu cinci tranzacţii în valoare de peste 53 milioane de lei. Preţul la închiderea şedinţei a fost de 452.000 lei/acţiune, în uşoară creştere cu 0,22% faţă de cel precedent. La aceeaşi categorie, cu acţiunile companiei "Ilefor" s-au perfectat tranzacţii de peste 50 milioane de lei. Cotaţia la finele zilei de tranzacţionare a fost de 2.690 lei/titlu, în creştere cu 19,94% faţă de cea din sesiunea precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb