RASDAQ Tranzacţie specială cu titlurile "Bega Minerale Industriale"

Andrada Busuioc
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 aprilie 2005

În cursul sedinţei bursiere de ieri s-a perfectat o tranzacţie specială cu acţiunile "Bega Minerale Industriale" Aghireşu (BMIA), care au fost transferate la un preţ egal cu valoarea nominală, de 25.000 lei. Întreaga tranzacţie s-a ridicat la 2,77 miliarde lei. Interesul investitorilor pentru titlurile BMIA a fost crescut în ultimele săptămîni, o explicaţie pentru acesta fiind şi rezultatele bune raportate de societate pentru 2004. Astfel, cifra de afaceri s-a situat la 245,48 miliarde lei, mai mare cu 16% decît cea din 2003. Profitul net estimat a fost de 39,78 miliarde lei anul trecut, faţă de 13,4 miliarde lei în anul precedent.

Titlurile producătorului brăilean de îmbrăcăminte "Braiconf" (BRCR) rămîn în atenţia cumpărătorilor, cu acestea fiind realizate ieri 74 de tranzacţii care au însumat 2,6 miliarde lei, respectiv 72% din totalul categoriei întîi. Transferurile au fost făcute la preţuri cuprinse între 60.500 lei/acţiune şi 67.500 lei/acţiune. Societatea dispune de un capital social de 7,46 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală 1.000 de lei. Cursul acţiunilor BRCR s-a înscris pe un trend ascendent de la începutul anu-lui trecut, maximul atins fiind de 92.000 lei/acţiune, nivel în-registrat la finele lunii septembrie. În ultima parte a anului trecut, cursul titlurilor BRCR a urmat un trend descres-cător, însă, o dată cu începerea noului an, cotaţia a început să se aprecieze.

Cu titlurile "Ductil" Buzău (DUCL) au fost perfectate ieri opt transferuri, la un preţ mediu de 7.680 lei/acţiune, diminuat cu 2,78% comparativ cu şedinţa anterioară. Valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 868 milioane lei, respectiv 15% din totalul categoriei de bază. Cotaţia acţiunilor DUCL a crescut de la începutul anului, pe fondul unor volume importante de tranzacţii. Preţul a început apoi să scadă, iar în 14 februarie s-a înregistrat minimul aces-tei perioade, de 6.200 lei/acţiune, în condiţiile transferării unei cantităţi record, de 5,6 milioane de acţiuni, cea mai mare din ultimele 12 luni.

Cea mai mare variaţie pozitivă de preţ, de 22,45%, au înregistrat-o acţiunile "Metchim" Plo-ieşti (MEMO), care au fost transferate pentru 300.000 lei/ac-ţiune. Pachetul transferat a fost de 2.000 titluri, iar valoarea totală a tranzacţiei s-a ridicat la 600 milioane lei. Compania are un capital social de 12,5 miliarde lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 292.000 lei.

Cea mai mare valoare a tranzacţiilor înregistrată în şedinţa de ieri a fost cea raportată de "Grupul Iatsa" Piteşti (GRIA). Pachetul a fost transferat pentru 22.500 lei/acţiune, valoarea totală a tranzacţiei ajungînd la 5,4 miliarde lei. Societatea piteşteană are ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb