RASDAQ Tranzacţii de 6 miliarde de lei cu acţiunile "Sanex"

IULIA GROSU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 aprilie 2004

Titlurile "Băncii Comerciale Carpatica" au atins un nou maxim istoric

Valoarea tranzacţiilor realizate ieri pe piaţa Rasdaq s-a ridicat la 18 miliarde de lei (467.717 euro). Cele mai tranzacţionate au fost titlurile "Sanex" Cluj-Napoca (simbol SANE), "Ana-Imep" Piteşti (simbol IMEP) şi "Banca Comercială Carpatica" Sibiu (simbol BACR), valoarea însumată a transferurilor efectuate cu acestea reprezentînd 66% din totalul pieţei. Indicele general Rasdaq Compozit s-a depreciat cu 0,11% comparativ cu ziua anterioară, ajungînd la 1.339 de puncte. Cotaţia acţiunilor de la categoria a doua a crescut în medie cu 0,36%, reflectată în majorarea valorii indicelui RAQ I, pînă la 1.614 de puncte. La categoria a doua, indicele similar, RAQ II s-a apreciat nesemnificativ, totalizînd 1.500 de puncte.

Acţiunile producătorului de obiecte ceramice "Sanex" Cluj-Napoca (simbol SANE) au fost cele mai lichide, valoarea transferurilor realizate cu aces-tea depăşind 6 miliarde de lei. Cotaţia medie de 3.699 lei/acţiune s-a apreciat cu 2,75% comparativ cu şedinţa de ieri. Şedinţa s-a închis la cursul maxim de 3.700 lei/acţiune. Valoarea minimă a fost de 3.600 lei/acţiune.

Cu titlurile "Ana-Imep" Piteşti (simbol IMEP) au fost consemnate ieri 20 de tranzacţii, în valoare totală de 4,3 miliarde de lei. Preţul mediu de 3.434 lei/acţiune a scăzut cu 1,52% faţă de şedinţa de miercuri. Cursul a oscilat între 3.400 şi 3.500 lei/acţiune. "Ana-Imep" are ca obiect de activitate producţia de motoare electrice. Acţionarul majoritar este "Ana Grup", care deţine 72% din acţiuni.

Titlurile "Băncii Comerciale Carpatica" Sibiu (simbol BACR) s-au tranzacţionat ieri la un nou maxim istoric de 43.000 lei/acţiune. Valoarea transferurilor s-a cifrat la 2,2 miliarde de lei. Cotaţia medie, de 42.184 lei/acţiune, a cres-cut cu 2,34% faţă de şedinţa de ieri. Ultima tranzacţie s-a perfectat la preţul de 42.500 lei/acţiune, iar valoarea minimă înregistrată de titlurile BACR a fost de 41.500 lei/acţiune.

În şedinţa de ieri, a fost trans-ferat un pachet de un milion din acţiunile "Bega Electromotor" Timişoara (simbol ELTR), la maximul istoric de 1.000 lei/acţiune. Cotaţia a rămas neschimbată comparativ cu ultima valoare consemnată. Societatea are ca obiect de activitate producţia de motoare, generatoare şi transformatoare electrice. Acţionarii majoritari ai companiei sînt Cristescu Marius Valentin, cu 42,85% din titluri, şi "Chimforex", cu o pondere de 33,5% în capitalul social. Cristescu Emil are o poziţie semnificativă în structura acţionariatului, cu o cotă de participare la capitalul social de 11,32%.

Cu acţiunile producătorului de lactate "Prodlacta" Braşov (simbol PRAE) s-au raportat în şedinţa de joi nouă tranzacţii, în valoare totală de 925 milioane de lei. Ultima tranzacţie s-a perfectat la preţul de 23.000 lei/acţiune, care reprezintă şi cotaţia medie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb