RASDAQ Tranzacţii speciale cu 16% din acţiunile "Biofarm"

ANDRADA BUSUIOC
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 august 2005

Piaţa a crescut substanţial, ieri, ajungînd la 15,67 milioane RON, datorită tranzacţiilor speciale perfectate cu acţiunile "Biofarm" Bucureşti (BIOF). Valoarea totală a transferurilor comune s-a ridicat la numai 1,4 milioane RON, realizată prin 397 de tranzacţii cu 79 de societăţi. Singurul indice care a înregistrat creştere este cel care reflectă lichiditatea emitenţilor listaţi la cea de-a doua categorie, respectiv RAQ-II, care a crescut cu 1,02%. Indicii RAQ-I şi Rasdaq Compozit s-au depreciat, ieri, primul cu 0,84%, iar celălalt cu 0,22%.

Acţiunile producătorului bucureştean de medicamente "Biofarm" (BIOF) au fost ieri în centrul atenţiei investitorilor, fiind încheiate în total 100 de tranzacţii, dintre care şapte speciale. Transferurile speciale au fost realizate toate la acelaşi preţ, de 0,31 RON/acţiune, şi au totalizat 14,19 milioane RON, respectiv 90% din piaţă. Prin cele şapte tranzacţii speciale a fost transferat 16% din capitalul social al "Biofarm". Valoarea la care au fost realizate transferurile speciale se află sub preţul la care au fost încheiate tranzacţiile comune (între 0,33 şi 0,35 RON/acţiune). Valoarea totală a transferurilor comune cu acţiunile BIOF s-a ridicat la 957.616 RON, reprezentînd 64% din totalul tranzacţiilor comune. Cotaţia a fost şi ieri în scădere (după ce vineri se apreciase uşor), preţul de referinţă majorîndu-se cu 4,15%. În total, au fost tranzacţionate în şedinţa de ieri peste 48 de milioane de acţiuni BIOF, reprezentînd 17% din capitalul emitentului.

Au reintrat în atenţia cumpărătorilor acţiunile "Cemacon" Zalău (CEON), tranzacţionate în sesiunea bursieră de ieri în număr de 3.420 pentru 104.290 RON. Cele trei tranzacţii cu acţiunile CEON au fost realizate la preţuri cuprinse între 30 şi 30,5 RON/acţiune. Cotaţia a fost în uşoară scădere, de 0,25%, faţă de şedinţa precedentă. Compania fabrică ţigle, cărămizi şi alte produse pentru construcţii şi are un capital social de 1,46 milioane RON. Titlurile emise de societate au valoarea nominală de 2,5 RON. Compania are un singur acţionar important, "Ceramica", care deţine 23,5% din acţiuni.

Şi titlurile "Ardaf" Cluj (ARDF) au continuat să fie printre preferatele investitorilor, ieri, prin 15 tranzacţii realizate la preţuri cuprinse între 0,289 şi 0,299 RON/acţiune. Preţul de referinţă a rămas acelaşi cu cel din şedinţa precedentă, respectiv 0,29 RON/acţiune. Au fost tranzacţionate 320.000 de titluri ARDF.

Cele mai lichide acţiuni din cadrul primei categorii au rămas cele ale companiei constănţene "Socep" (SOCP), care au fost tranzacţionate în număr de peste 200.000 prin intermediul a 41 de transferuri. Tranzacţiile, care au înglobat peste jumătate din totalul categoriei, au fost realizate la preţuri cuprinse între 0,25 şi 0,26 RON/acţiune. După ce săptămîna trecută cotaţia a fost într-o continuă scădere, ieri preţul s-a apreciat cu 2,03%.

O creştere semnificativă a cotaţiei, de 7,69%, a fost înregis-trată în cadrul celei de-a doua categorii sub simbolul CMVX, al depozitarului portuar "Comvex" Constanţa. Valoarea totală a celor două tranzacţii încheiate ieri a fost redusă, de numai 11.300 RON, dar a înglobat 64% din totalul categoriei. Cele 540 de acţiuni tranzacţionate ieri au fost transferate la preţuri cuprinse între 20 şi 21 RON/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb