RATB face precizări privind neregulile constatate de către Corpul de Control al Primului-Ministru

F. A.
Comunicate de presă / 15 aprilie 2013

Ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind controlul efectuat la Regia Autonomă de Transport Bucureşti de către Corpul de Control al Primului-Ministru, conducerea RATB precizează că verificările efectuate au vizat perioada 2010 - 2012, în prezent Regia având un alt Consiliu de Administraţie şi un alt Director General.

Reprezentanţii regiei mai aduc în vedere faptul că RATB a luat la cunoştinţă de constatările făcute de Corpul de Control al Primului-Ministru numai din Sinteza Raportului prezentată pe site-ul Guvernului.

"Având în vedere că în această Sinteză nu se face referire la salarizarea directorilor RATB, însă în presă au fost vehiculate anumite informaţii pe această temă, apreciem că cifrele publicate sunt neconforme cu realitatea", conform declaraţiilor din comunicat.

Reprezentanţii RATB precizează că în anul 2010 suma de 23.000 de lei a fost dată Directorul de Resurse Umane, Gheorghe Rebegeanu, atunci când a ieşit la pensie.

"Această cifră nu reprezintă salariul lunar al fostului director, ci venitul obţinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Muncă, din cumularea salariului lunar + prima de vacanţă (80% din salariul de bază) + 2 salarii de bază acordate angajaţilor care se pensionează. Este un drept de care angajaţii RATB beneficiază o singură dată, înainte de pensionare", se arată în comunicat.

Cifrele publicate drept salarii ale Directorului de Infrastructură şi Directorului Transport Electric, 12.500 lei respectiv 11.500 lei, reprezintă, potrivit declaraţiilor din comunicat, venitul obţinut conform CCM, din cumularea salariului lunar cu prima de vacanţă, drept de care angajaţii RATB beneficiază o singură dată pe an.

Conducerea RATB va exprima un punct de vedere şi îşi va asuma public poziţia faţă de cele constatate numai după ce va primi Raportul Corpului de Control al Primului-Ministru privind verificările la RATB, în integralitatea lui.

Controlul la RATB a fost solicitat premierului de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. În urma verificărilor au fost găsite mai multe neregului privind procedura de desfăşurare a licitaţiilor, alocarea drepturilor salariale şi cheltuielile de protocol.

Corpul de control urmează să sesizeze DNA despre neregulile găsite la regia de transport public din Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb