Ravensdale Investments va investi 15 milioane de euro în cea de-a doua etapă a proiectului Braşov Business Park

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii / 16 aprilie 2013

Ravensdale Investments va investi 15 milioane de euro în cea de-a doua etapă a proiectului Braşov Business Park

Braşov Business Park, o investiţie a belgienilor de la Ravensdale Investments, va fi completat cu încă două imobile de birouri. Dezvoltatorul a solicitat Primăriei Braşov eliberarea autorizaţiilor de construcţie pentru continuarea lucrărilor la Complexul multifuncţional de birouri Braşov Business Park prin construirea a două clădiri de birouri şi funcţiuni complementare autorizate iniţial în 2006 şi 2007.

Firma a investit 23 de milioane de euro în prima fază a proiectului, un centru de afaceri de 24.000 de metri pătraţi şi estimează o investiţie de 15 milioane de euro în cea de-a doua etapă a proiectului. Numai în 2011, profitul obţinut din închirierea spaţiilor a fost de patru milioane de euro.

Philippe Vlerick, preşedintele grupului belgian, a declarat la inaugurarea complexului de birouri, că faza a doua va începe abia în momentul în care prima fază va fi ocupată în proporţie de 100% şi "atunci când vom vedea că vom primi atât susţinerea autorităţilor locale, cât şi a mediului de afaceri". "Este singura clădire din Braşov care oferă spaţii de birouri de clasa A, preţurile de închiriere sunt mai mici decât în Bucureşti, chiar dacă nivelul investiţiei este cam acelaşi şi în Bucureşti, şi în Braşov", mai spunea atunci baronul Vlerick.

În prezent, printre clienţii Braşov Business Park se numără Intesa San Paolo, Arvato Services (membră Bertelsmann), Dussman Service, Kron-Tour, UnionOtel, Brainvest, Europharm, Heineken sau Siemens.

Ravensdale Investments este o filială a Vlerick Vastgoed, o companie belgiană de imobiliare. Vlerick Vastgoed face parte din Grupul Vlerick, o firmă de familie, cu activităţi industriale şi financiare. Vlerick Vastgoed desfăşoară o serie de activităţi diferite în domeniul imobiliar, printre care dezvoltarea activelor imobiliare atât în ţară, cât şi în străinătate, dezvoltarea de proiecte în ţară şi în străinătate, precum şi dezvoltarea locuinţelor şi a terenurilor

La nivel internaţional, Vlerick Group desfăşoară o gamă diversă de activităţi, de la domeniul industrial (BIC Carpets, UCO Tesatura, UCO Sprinning, UCO Raymond Denim, Spector Photo Group), până la cele de administrare a întreprinderilor (BMT, LVD Company, Concordia Textiles Group). De asemenea, grupul belgian mai are activităţi în domeniul capitalului de risc (pentahold, Indus Kamdhenu Fund) şi al imobiliarelor (Vlerick Vastgoed).

În România, grupul este prezent prin UCO Tesatura în Giurgiu, prin BMT (echipamente industriale, tehnologia echipamentelor de sticlă, matriţe pentru industria de sticlărie şi industria aerospaţială) în Iaşi, şi prin diverse companii de dezvoltare imobiliară, cum ar fi Royal Land, Brainvest şi Ravensdale Investments, cu dezvoltări în şi în jurul oraşelor Ploieşti şi Braşov. 900 de persoane sunt angajate în total în România în cadrul Vlerick Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb