În România se va atinge, cel mai probabil până în luna mai, nivelul de imunitate de grup prin vaccinare şi imunizare naturală, la cât de infecţioasă este tulpina Omicron, ceea ce înseamnă că ne-am putea relua viaţa dinainte de pandemie, în cazul în care nu apare o tulpină nouă, afirmă Răzvan Cherecheş, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, conform Hotnews.
În acest moment ştim care este rata de vaccinare în ţara noastră, însă nu ştim şi care este rata de imunizare naturală (infecţii anterioare), iar numărul de decese va depinde în mare măsură de rata de imunizare naturală, adaugă Răzvan Cherecheş.
El porneşte de la exemplul Africii de Sud, unde creşterea numărului de cazuri noi nu s-a corelat cu numărul de decese în regiunea Gauteng - au murti mult mai puţini oameni decât în valul Delta anterior. "Cercetătorii din Africa de Sud spun că, cel mai probabil, mortalitea redusă se datorează faptului că aproximativ 2/3 din populaţia din zonă era deja imunizată (fie prin vaccinare, fie prin infecţie naturală)", explică Răzvan Cherecheş.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2022, 13:52)
Impostorul si bolsevicul asta a devenit Barba Vanga a Romaniei! Probabil ca daca ii rupi barba aia jegoasa, isi pierde si "darul profetiei"!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2022, 13:53)
zlatarul asta are mai multi microbi in barba aia murdara decat la cur . nu dau doi bani pe ce spune mai ales ca-i din orasul ong urilor soros .
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2022, 17:57)
Acest Chereches minte precum respira. De exemplu, in situatia din Africa de Sud, ordinea pe care o pune el este "fie vaccinare, fie infectie", asta desi sunt cifre oficiale care pun vaccinarea in Africa de Sud la doar 25% din populatie. Omul asta este lipsit de cele mai elementare informatii, dar comenteaza ca un prost crescut.
3.1. Asta e (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2022, 20:04)
Fă -ȚI pantofii cu barba filozofică ....
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.01.2022, 18:25)
Cel mai probabil, aparitia unei noi tulpini va conduce la reinfectari.