Specialistul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, explică, într-o postare pe Facebook, că noua tulpină Omicron a apărut în Africa pentru că vaccinurile au fost monopolizate de către ţările bogate.
Rata de vaccinare pe continentul african este de aproximativ 7%, susţine Cherecheş.
"Distribuţia vaccinurile va trebui să fie una echitabilă la nivel global, dacă vrem să eliminăm riscurile de evadare imunologică!", avertizează specialistul în sănătate publică.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.11.2021, 23:22)
Chereches fabuleaza fara nicio dovada. Au aparut si doua variante in Europa la inceput de vaccinare.
Lineage B.1.616, being identified in Western France in early January 2021.
Si mai este si o alta varianta gasita in UK, pe 26 ian 2021.
Europa nu se poate lauda cu prea multe variante si pentru ca are mai putin de 10% din populatia globului. Si o civilizatie a igienei ceva mai buna ca restul planetei, in medie. Macar apa si sapun la discretie. De asta nu are Europa prea multe mutatii, pentru ca nu are la fel de multe infectari. Mutatiile apar in restul de 90% de pe planeta.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.11.2021, 23:52)
Oare ce fumeaza, impostorul si escrocul asta barbos cu fatza de mormon sadea?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2021, 00:00)
De-aia varianta Omicron a fost descoperită la 4 pacienți VACCINAȚI.
Sincer, nu-l suspectez pe Cherecheș de inteligență întrucât am cam văzut ce-i poate capul.
Însă dacă e să fim sinceri: probabilitatea de a apărea variante noi e direct proporțională cu numărul de cazuri de COVID. Cum vaccinul este foarte foarte puțin eficient în a preveni infecția atunci e destul de clar că mutațiile se produc atât în corpurile infectate ale vaccinaților cât și ale nevaccinaților. Sunt chiar unii cercetători de renume care afirmă că vaccinarea și mai ales perioada imediat următoare vaccinării (în care organismul are anticorpi dar nu suficient de puternici pentru a opri bloala) ajută sau facilitează mutațiile virusului care să evadeze anticorpii generați de vaccin.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2021, 01:30)
in Africa de Sud si in Africa in general au fost putine cazuri, asa ca nu stiu cum e direct proportional. Ar trebui sa apara variante mult diferite in primul rand in SUA si Europa, nu? da, da, stiu, in Africa se testeaza putin. Dar astea sunt datele pe care le avem, restul sunt presupuneri.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2021, 01:27)
Africa de Sud e tara saraca?