RBS şi Astra Rail Industries anunţă restructurarea International Railways Systems

F. A.
Comunicate de presă / 1 noiembrie 2012

RBS în calitate de lead manager şi Astra Rail Industries (ARI) anunţă restructurarea cu succes a International Railways Systems (IRS), conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Proiectul a presupus vânzarea fabricilor deţinute de IRS în ţara noastră (Astra Vagoane, Meva, Romvag) către ARI, o nouă entitate deţinută la rândul ei de un investitor privat german şi de băncile finanţatoare (acestea din urmă în calitate de acţionari minoritari), se precizează în comunicat.

"Suntem mulţumiţi de faptul că am finalizat acest proiect, precum şi de modul în care am colaborat cu consorţiul bancar şi cu RBS ca lead manager. Abordarea pe care am urmat-o, deşi complexă structural, s-a dovedit a fi una reuşită atât din punct de vedere economic, cât şi social. Pentru noi, următorul pas este să reconstruim pe termen lung acest grup şi să îl transformăm în furnizorul de încredere al celor mai exigenţi clienţi din această industrie", a declarat Thomas Manns, Investitor şi Preşedinte al Astra Rail Industries.

"Această tranzacţie este prima restructurare judiciară din România, o jurisdicţie anevoioasă, favorabilă debitorilor, în care creditorii au condus procedura şi au încheiat-o cu succes. Băncile vor continua să colaboreze cu investitorul, atât ca finanţatori, cât şi ca parteneri. Ne-au trebuit aproape doi ani să găsim un investitor credibil şi puternic financiar pentru a implementa o structură viabilă pentru creditori prin raportare la gradul de recuperare, dar benefică şi pe palierul social. Experienţa internaţională a RBS în domeniul restructurării, combinată cu abilităţile şi profesionalismul echipei locale, au făcut posibil transferul opţiunilor de restructurare internaţionale şi în România", a spus Ana Maria Petrescu, Director Restructurare Credite, RBS România.

"Acest proiect de anvergură încheiat cu succes este o premieră pe piaţa românească. Dorim să oferim cele mai bune servicii clienţilor noştri, iar atenţia specială pe care o acordăm segmentului de restructurare demonstrează că îi sprijinim atât în momentele bune, cât şi în cele mai dificile", a declarat Henk Paardekooper, Preşedinte şi CEO RBS România.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb