RDF Arad a realizat investiţii de 5.7 milioane euro în soluţii de depozitare, tehnologie şi utilaje

G.B
Companii / 12 august 2021

RDF Arad a realizat investiţii de 5.7 milioane euro în soluţii de depozitare, tehnologie şi utilaje

RDF Arad, unul dintre cei mai importanţi jucători regionali în agribusiness, marchează finalizarea unor investiţii în valoare de 5.7 milioane de euro în soluţii de depozitare, tehnologie şi utilaje şi vizează să achiziţioneze companii cu domenii de activitate conexe, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, investiţiile făcute de compania RDF Arad includ:

1. O investiţie în valoare de 3 milioane euro în sediul RDF din localitatea Şofronea, jud. Arad cu obiectivul de a creşte capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone. În acelaşi timp, RDF a achiziţionat aparatură de laborator şi instalaţii noi pentru selecţia şi tratarea seminţelor, precum şi o fabrică de extrudat soia. Mai mult, investiţia a presupus schimbarea întregii infrastructuri deţinute prin schimbarea sistemului de canalizare, înlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate şi renovarea integrală a spaţiilor de depozitare şi a întregului sediu al companiei.

2. O investiţie în valoare de 1.3 milione euro în achiziţia unei baze pentru depozitare în localitatea Ineu, jud. Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, şi pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision.

3. Investiţii de 1.4 mil euro pentru completarea parcului cu utilaje agricole noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor.

"Investiţiile fac parte din strategia noastră de a creşte comerţul cu cereale, de a dezvolta ramura de producţie de seminţe şi de a ne diversifica liniile de business. Prin aceste investiţii am reuşit să creştem capacitatea de depozitare de la 10,000 la 42.000 tone şi cantitatea de seminţe produse, şi nu în ultimul rând, să reducem costurile. Mai mult, prin achiziţia fabricii de extrudate soia, am devenit printre puţinii procesatori de soia din Romania. Învestiţiile în utilaje ne permit să lucrăm suprafeţe de trei ori mai mari de teren agricol, iar investiţia din Ineu ne-a ajutat să creştem cantităţile de cereale pe care le tranzacţionam, mergând în sprijinul fermierilor din zonă, unde spaţiile de depozitare sunt insuficiente." a spus Florin Deznan, CEO RDF Arad.

Investiţiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investiţie a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investiţiile din baza de la Ineu şi în utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui cred bancar şi leasing.

"Agricultura se numără printre sectoarele de interes strategic în România şi care are potenţial uriaş de dezvoltare, mai ales în zona de digitalizare şi tehnologizare, inovaţia urmând a avea un rol definitoriu în eficienţa, productivitatea şi calitatea produselor. Cu această perspectivă, în viitorul apropiat ne dorim să retehnologizam baza din Ineu, iar pentru următorii paşi de dezvoltare a RDF ne dorim să achiziţionăm companii cu domenii de activitate conexe." a spus Alexandru Savin, Membru în Consiliul de Administraţie al ROCA Investments.

În 2020 echipa RDF a crescut afacerile cu 65% şi a ajuns la un profit operaţional (EBITDA) de 4.3 milioane lei. În anul 2021 RDF estimează o creştere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri şi o creştere de EBIDTA cu aproximativ 50% faţă de 2020. RDF a crescut de asemenea suprafeţele de teren agricol lucrate de la 600 ha în 2019 la 2000 ha în 2021.

Sectorul agricol în România

Programe la nivel naţional de tehnologizare pentru creşterea gradului de irigare şi cultivarea terenurilor mai puţin favorabile ar duce agricultura la un alt nivel şi ar spori competitivitatea ţării, arată dezbaterile CONFIDEX by Impetum Group. Irigaţiile vor juca un rol crucial pentru securitatea agro-alimentara a României şi dezvoltarea sectorului agricol autohton şi în acest sens, un sistem naţional de irigaţii este o soluţie.

"Tehnologia modernă va oferi avantajul competitiv la nivelul jucătorilor din agricultură, dar şi la nivelul României în relaţiile comerciale cu alte ţări. Experienţa inginerilor agronomi poate fi plusată de tehnologie, iar accesul la date corecte şi complete în timp real poate îmbunătăţi semnificativ deciziile luate şi eficienţa.

Dezvoltarea tehnologică în perioada următoare poate fi explorată la mai multe nivele, precum (i) informatizarea sistemelor de irigaţii pentru irigarea eficientă şi corectă a culturilor, (ii) creşterea eficienţei în controlul calităţii prin platforme care oferă informaţii în timp real, (iii) abordarea agriculturii de precizie prin sisteme de monitorizare a culturilor prin satelit/drone/staţii meteo, şi nu în ultimul rând, prin echipamente agricole autonome controlate automat prin GPS care duc la agricultura de precizie." a încheiat Alexandru Savin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb