REACŢIILE POLITICIENILOR LA URMĂRIREA PENALĂ FAŢĂ DE PONTA Gorghiu şi Blaga: "Ponta trebuie să demisioneze imediat"

A.C.
Politică / 5 iunie 2015

Gorghiu şi Blaga: "Ponta trebuie să demisioneze imediat"

Băsescu: "Viorel, dacă rămâi, este un dezastru pentru credibilitatea ţării"

Gurzău: "Tinerii din PMP vor cere demisia lui Ponta în stradă"

Ioan Ghişe: "DNA şi SRI sunt complici cu infractori ca Ponta"

Dan Cristian Popescu: "Această situaţie nu face bine României iar Ponta ştie asta"

Rovana Plumb: "Victor Ponta trebuie să rămână premier"

Ţuţuianu: "Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD îşi exprimă solidaritatea cu Victor Ponta"

Pop: "E pură coincidenţă că în ziua moţiunii PNL premierul e citat la DNA"

Bănicioiu: "Ponta nu trebuie să plece din fruntea Guvernului, mandatul său e dat de votul românilor"

-------------

Actualizare 18:30 UNPR: "O criză politică poate afecta interesul naţional"

Uniuniea Naţională pentru Progresul României (UNPR) susţine că o criză politică poate afecta interesul naţional şi doreşte să continue parteneriatul politic corect atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis, în special în privinţa proiectelor ce ţin de siguranţă naţională şi de politică externă, arată un comunicat transmis azi redacţiei.

"În actualul context politic şi de securitate din regiunea Mării Negre, UNPR consideră că o criză politică poate periclita în mod grav interesul naţional al ţării noastre şi îşi reafirmă dorinţa de a acţiona în interesul asigurării stabilităţii guvernamentale.

România are nevoie de continuitate în actul de guvernare, pentru a merge mai departe pe drumul de dezvoltare economică şi de creştere a nivelului de trai pe care s-a înscris în ultimii trei ani. Considerăm că este absolut necesar ca România să rămână stabilă politic, aceasta fiind condiţia esenţială a bunăstării pentru toţi cetăţenii. Iar pentru aceasta este nevoie de o guvernare stabilă, care să răspundă în mod adecvat aşteptărilor cetăţenilor privind creşterea nivelului de trai şi modernizare a României.

Rezultatele guvernării sunt bune, recunoscute de partenerii instituţionali din ţară şi din afară şi demonstrate prin cei mai recenţi indicatori economici.

UNPR respectă independenţa justiţiei şi nu va comenta decizia DNA privind începerea urmăririi penale împotriva lui Victor Ponta. În egală măsură, ca partener corect, UNPR, nu va comenta nici modul în care premierul va alege să acţioneze în legătură cu această situaţie".

(M.C.)

----------------

Actualizare 17:40 Băsescu: "Viorel, dacă rămâi, este un dezastru pentru credibilitatea ţării"

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi cere premierului Victor Ponta să plece acum de la conducerea Guvernului, transmiţându-i că fiecare minut în care mai stă este un dezastru pentru credibilitatea României şi că ţara este mai presus de interesele personale.

"Bună ziua Viorel, dacă vrei să nu faci mai mult rău decât ai făcut ţării din 2012 şi până acum, fă te rog un lucru simplu: PLEACĂ ACUM ! Fiecare minut pe care îl petreci în fruntea guvernului este un dezastru pentru credibilitatea României. Deci, încă o dată, PLEACĂ, PLEACĂ ACUM ! Iar dacă tu nu ştii că ţara este mai presus de interesele tale, vei învăţa acest lucru, dar din păcate pe spinarea românilor. Ascultă te rog pe unul mai bătrân ca tine, PLEACĂ ACUM !", a scris Băsescu pe Facebook.

(A.C.)

------------------------

Actualizare 16:57 Gurzău: "Tinerii din PMP vor cere demisia lui Ponta în stradă"

Deputatul PMP Adrian Gurzău ne-a declarat că tinerii de la organizaţia sa de tineret vor ieşi astăzi în stradă în centrul Clujului, începând de la ora 19.00 şi vor solicita demisia premierului. Deputatul, care este şi vicepreşedinte PMP, ne-a declarat: "Solicit ca preşedintele Iohannis să-şi revină din letargie şi să-l suspende pe Ponta. Iohannis trebuie să devină preşedinte jucător. Avem de-a face cu o criză instituţională şi preşedintele trebuie să-şi spună cuvântul. Tot acest spectacol ne va costa din punct de vedere economic".

(A.T.)

---------

Actualizare 16:12 Ioan Ghişe: "DNA şi SRI sunt complici cu infractori ca Ponta"

Senatorul independent Ioan Ghişe ne-a declarat că având în vedere că DNA şi SRI aveau cunoştinţe, încă de acum opt ani, privind infracţiunile de care este acuzat premierul Ponta, aceste instituţii sunt complice cu primul-ministru.

(A.C.)

----------------

Actualizare 15:40 Dan Cristian Popescu: "Această situaţie nu face bine României iar Ponta ştie asta"

Deputatul PNL Dan Cristian Popescu susţine că premierul Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia în urma începerii urmăririi penale a DNA faţă de prim-ministru, explicând că "această situaţie nu face bine României iar premierul ştie asta", având în vedere că a fost şi procuror.

(A.C.)

---------------

Actualizare 15:36 Rovana Plumb: "Victor Ponta trebuie să rămână premier"

Preşedinta Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, transmite că atâta timp cât are susţinerea Parlamentului, "Victor Ponta trebuie să rămână premier".

Potrivit domniei sale, pentru orice discuţii de ordin legal există proceduri, care se respectă.

"Doamna copreşedintă a PNL tace şi astăzi în privinţa dezvăluirilor făcute de presă şi de colegi politicieni cu privire la implicarea sa în procesul Turceni-Electrica. Doamna Gorghiu este ultima persoană care are legitimitatea să vorbească acum", spune reprezentanta PSD.

Potrivit domniei sale, doamna Gorghiu "oricum nu pare să aibă înţelegere asupra a ceea ce înseamnă votul Parlamentului, în condiţiile în care s-a aliat cu PDL, împotriva votului oamenilor, dar şi votului acordat de Legislativ, în 2012".

(E.D.)

---

Actualizare 15:33 Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD îşi exprimă solidaritatea cu Victor Ponta

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat îşi exprimă solidaritatea cu Victor Ponta, Primul Ministru al României şi Preşedinte al Partidului Social Democrat şi consideră că acesta trebuie să rămână premier, rezultatele guvernării reprezentând argumentul determinant, transmite Adrian Ţuţuianu, preşedinte PSD Dâmboviţa.

"Este suspect că Premierul României a fost citat şi i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect în ziua în care Partidul National Liberal depune o moţiune fără consistenţă, fiind evident în imposibilitatea de a o trece prin Parlament", transmite sursa citată.

Potrivit lui Ţuţuianu, demersul lui Klaus Johannis, privind solicitarea de demisie a Premierului nu este decât o abordare politicianistă, în afara cadrului constituţional şi nu are decât rolul de a sprijini Partidul Naţional Liberal în demersurile sale, Preşedintele României abandonând poziţia de neutralitate politică la care îl obligă Constituţia.

"Cerem Primului Ministru, Victor Ponta, să-şi continue mandatul cu care a fost investit de cetăţenii României şi să continue punerea în aplicare a programului de guvernare", menţionează Ţuţuianu.

(E.D.)

---

Actualizare 15:24 Pop: "E pură coincidenţă că în ziua moţiunii PNL premierul e citat la DNA"

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, spune că a constatat "o pură coincidenţă" că în ziua în care PNL depune moţiunea de cenzură Victor Ponta este citat la DNA, adăugând că, personal, nu crede în coincidenţe şi că i se pare "ciudat" că tocmai astăzi s-a întâmplat acest lucru, potrivit surselor din presă.

"Eu am constatat o pură coincidenţă că astăzi, chiar în ziua în care PNL depune moţiunea de cenzură, DNA îl citează pe premier într-o cauză cu Turceni, am înţeles, unde dânsul nu avea niciun subiect. E o pură coincidenţă, dar eu nu cred în coincidenţe, ca să fim foarte foarte clari. Să vedem ce iese. Eu cred că în continuare trebuie să guvernăm indiferent de ceea ce încearcă unii să inducă în opinia publică. Moţiunea îşi va urma cursul, rămâne să vedem ce se întâmplă", a afirmat Liviu Pop, la Galaţi, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor pe această temă, după ce a participat la sediul Prefecturii.

Întrebat cum comentează faptul că premierul are calitatea de suspect, Pop a spus că "justiţia este independentă", că are încredere şi că toţi au încredere în funcţionarea acesteia - "procurorii îşi fac treaba, avocaţii la fel, judecătorii judecă".

"Nu cred că putem, noi oamenii politici cel puţin, să intrăm cu comentarii pe anumite speţe pe care procurorii în România le instrumentează. Vă asigur că, odată cu finalizarea oricărei decizii, vom comenta deciziile, or până atunci, în perioada respectivă, toţi sunt nevinovaţi, şi doamna Udrea, şi domnul Vâlcov, şi domnul Hrebenciuc şi toţi ceilalţi", a spus Pop.

Liviu Pop nu a putut aprecia, răspunzând altei întrebări, dacă pot creşte şansele ca moţiunea de cenzură să treacă având în vedere că Victor Ponta a fost chemat la DNA în ziua în care aceasta este depusă.

"Nu ştiu dacă va influenţa votul în vreo formă această coincidenţă", a spus Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, a fost prezent, astăzi, la sediul Prefecturii din Galaţi, la şedinţa Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia s-a discutat despre problemele generale în funcţionarea acestei structuri, dar şi despre o serie de aspecte legislative, din domeniile social şi economic, asupra cărora reprezentanţii sindicaliştilor şi patronatelor şi-au exprimat diverse puncte de vedere.

(A.C.)

---------------

Actualizare 15:28 Bănicioiu: "Ponta nu trebuie să plece din fruntea Guvernului, mandatul său e dat de votul românilor"

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, consideră că premierul Victor Ponta nu trebuie să plece din fruntea Guvernului, deoarece mandatul său este dat de voturile cetăţenilor români şi are o datorie faţă de ei.

"Victor Ponta nu trebuie să plece din fruntea Guvernului, deoarece mandatul său este dat de voturile cetăţenilor României şi are o datorie faţă de fiecare cetăţean al ţării", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

El a mai spus că, din punctul lui de vedere, Guvernul trebuie să ducă activitatea începută mai departe şi să finalizeze proiectele începute.

"Din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să-şi ducă activitatea mai departe şi să finalizeze toate acele proiecte importante aşa cum ar fi cele aflate în derulare la Ministerul Sănătăţii, privind ieftinirea preţului la medicamente, noile terapii pentru bolnavii cu hepatită C, legea salarizării personalului medical, dar şi cele din alte domenii de activitate'', a mai spus Bănicioiu.

(E.D.)

---

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga susţin, într-o declaraţie comună de presă, că Victor Ponta "trebuie să demisioneze imediat", arătând că "acuzaţiile împotriva sa sunt incompatibile cu funcţia de prim-ministru".

"Situaţia în care premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, face ca demisia din funcţie să fie una obligatorie. Acest gest nu poate aştepta. Orice întârziere este de natură a pune România într-o postură ingrată în relaţia cu partenerii internaţionali. Nu avem de a face cu tematică politică, aşa cum încearcă să prezinte situaţia Victor Ponta, ci cu acuzaţii de o maximă gravitate, care, până la lămurirea lor, afectează grav credibilitatea internă şi externă a Guvernului şi fac, din aceasta perspectivă, extrem de dificilă continuarea actului de guvernare, în condiţii de eficienţă şi bună reprezentare", afirmă Gorghiu şi Blaga.

Copreşedinţii PNL îi cer lui Victor Ponta să demisioneze din funcţie.

"Facem apel la Victor Ponta să pună mai presus de dorinţa de a rămâne la putere interesele şi imaginea României, să respecte funcţia şi instituţiile statului român şi să demisioneze pentru a evita intrarea într-o criză politică. Demnitatea publică nu se poate negocia", au arătat Gorghiu şi Blaga.

"Facem, totodată, apel la social-democraţii care mai au o urmă de luciditate să-l sfătuiască pe Victor Ponta să renunţe la funcţia guvernamentală. Dacă actualul prim-ministru se agaţă de scaunul de la Palatul Victoria, iar liderii PSD vor continua să ignore acuzaţiile Justiţiei la adresa sa, atunci Ponta şi PSD vor trebui să-şi asume şi responsabilitatea pentru criza politică", adaugă cei doi lideri PNL.

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga susţin în finalul declaraţiei că, "în actualul context, moţiunea de cenzură a PNL devine singurul demers democratic parlamentar prin care atitudinea sfidătoare la adresa românilor, a Justiţiei şi a normelor democratice, poate fi sancţionată cu îndepărtarea lui Victor Ponta".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ţuţuianu: "Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD îşi exprimă solidaritatea cu Victor Ponta"

    Hotii cu hotii se aliaza !!!! Bravo !!! 

    Acum se vede adevarata fata a lui Ponta Viorel ...... Tot mai mult se adevereste de modul cum la santajat si pe Antonescu...Este un" capy paste" Basescu ( leit)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb