Real Madrid a câştigat Liga Campionilor

Sport / 29 mai 2016

Real Madrid a câştigat Liga Campionilor

Actualizare 14:16 Diego Simeone: "Să pierzi două finale este un eşec"

"Să pierzi două finale este un eşec", a declarat Diego Simeone, antrenorul echipei de fotbal Atletico Madrid, învinsă în finala Ligii Campionilor, la Milano, de Real Madrid, după ce a pierdut în 2014 finala în faţa aceluiaşi adversar, transmite AFP.

"Dacă trebuie să continui la Atletico sau este sfârşitul unui ciclu? Trebuie să mă gândesc la asta", a spus Simeone, fără să adauge nimic despre posibilitatea despărţirii de echipa din capitala Spaniei.

"Mă simt responsabil pentru fanii care au plătit biletul", a mai spus Simeone.

(G.F.)

-----------

Echipa Real Madrid a câştigat aseară finala Ligii Campionilor, la lovituri de departajare, împotriva lui Atletico Madrid, cu scorul de 5-3, după ce la capătul a 120 de minute scorul a fost 1-1, pe stadionul "San Siro" din Milano.

Într-o finală de foarte bun nivel, Sergio Ramos a deschis scorul pentru Real în minutul 15, iar Yannick Carrasco a egalat în minutul 79, relatează Agerpres.

Real a ajuns la unsprezece succese în Cupa Campionilor sau Liga Campionilor. Real a mai câştigat această competiţie în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 şi 2014.

După Real, cele mai multe succese în Liga Campionilor le are AC Milan, care a câştigat trofeul de şapte ori.

Atletico a mai pierdut două finale în această competiţie, în 1974, în faţa lui Bayern Munchen, şi 2014, chiar în faţa lui Real. Atletico este singura echipă care a pierdut trei finale de Liga Campionilor, fără să câştige niciodată acest trofeu.

Totodată, Zinedine Zidane a devenit primul antrenor francez care a câştigat Liga Campionilor. Zidane o pregăteşte pe Real din luna ianuarie.

Fostul mare jucător francez a obţinut Liga Campionilor şi ca jucător, în tricoul lui Real, în 2002.

Echipele spaniole au triumfat de 16 ori în Liga Campionilor (de 11 ori Real, de 5 ori Barcelona).

Real a început mai bine şi Casemiro a fost foarte aproape de gol în minutul 6, dar Oblak s-a opus.

Echipa antrenată de Zidane a continuat să atace mai mult şi a deschis scorul în minutul 15, prin căpitanul său, Sergio Ramos, la fază suspectă de ofsaid, după o lovitură liberă executată de pe stânga de Kroos şi deviată de Bale.

Ramos a înscris împotriva lui Atletico şi în minutul 90+3 al finalei din 2014 a Ligii Campionilor. Golul său a dus acel meci în prelungiri şi Real s-a impus atunci cu 4-1.

În finala de la Milano, Atletico a acuzat şocul primirii golului şi a fost rareori periculoasă până la pauză, Real rămânând la cârma jocului.

Benzema a creat panică în careul advers în minutul 32. După trei minute, a fost rândul lui Griezmann să fie periculos, însă arbitrul a arătat ofsaid. Acelaşi jucător a trimis aproape de poartă cu două minute înainte de pauză.

Atletico a obţinut un penalty în primul minut al reprizei secunde, Fernando Torres fiind faultat de Pepe. Griezmann a ratat însă lovitura de la 11 metri, şutând în transversală.

Francezul a devenit primul jucător care a ratat un penalty într-o finală de Liga Campionilor, după Arjen Robben (Bayern Munchen) în 2012.

Cu un Atletico mult mai viguros ca în prima repriză, Savic a fost la un pas de gol în minutul 54, iar după cinci minute a fost imitat de Saul Niguez, cu un voleu spectaculos.

Real a preferat să acţioneze pe contraatac, iar Atletico, o echipă construită să se apere, a fost nevoită să se atace şi, surprinzător pentru ea, a avut o posesie mai bună.

Benzema a ratat şansa golului de 2-0, Atletico fiind salvată de Oblak, apoi Ronaldo şi Bale au fost aproape să majoreze diferenţa în minutul 78.

Ocaziile ratate de Real s-au răzbunat în minutul 79, când a egalat Carrasco, după o centrare a lui Juanfran. Jucătorul belgian fusese introdus la pauză.

Bale s-a remarcat cu o acţiune în minutul 85, apoi la lovitura de colţ ce a rezultat.

La Ronaldo a fost vizibilă oboseala la finalul primelor 90 de minute ale unui meci în care portughezul nu a avut o evoluţie prea reuşită.

Au urmat prelungiri, în care Atletico a fost mai proaspătă, pe fondul oboselii lui Ronaldo şi al problemelor musculare ale lui Bale.

Danilo l-a blocat pe Griezmann (99), apoi Real a replicat cu incursiunea lui Lucas Vazquez. În finalul celei de-a doua reprize de prelungiri, ambele echipe au avut situaţii de gol.

A fost nevoie de lovituri de departajare. Penalty-ul decisiv a fost transformat de Ronaldo.

Au executat în ordine: Lucas Vazquez (gol) 1-0, Antoine Griezmann (gol) 1-1, Marcelo (gol) 2-1, Gabi (gol) 2-2, Gareth Bale (gol) 3-2, Saul Niguez (gol) 3-3, Sergio Ramos (gol) 4-3, Juanfran (ratare - bară), Cristiano Ronaldo (gol) 5-3

În acest an, Real a încheiat pe locul 2 campionatul Spaniei, iar Atletico s-a clasat pe poziţia a treia.

În actualul sezon, campionatul Spaniei s-a încheiat cu victoria Barcelonei, câştigătoarea de anul trecut a Ligii Campionilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb