RECEP TAYYIP ERDOGAN: "Turcia se confruntă cu unul dintre cele mai mari valuri de terorism din istoria sa"

Ioana Dogaru
Internaţional / 21 martie 2016

Turcia se confruntă cu "unul dintre cele mai mari valuri de terorism din istoria sa", a afirmat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a promis să-i pedepsească pe rebelii kurzi şi pe jihadiştii din gruparea Stat Islamic (ISIS) după ultimele atacuri teroriste, informează AFP.

"Vom lovi aceste organizaţii teroriste în modul cel mai dur", a declarat Erdogan într-un discurs public la Istanbul, îndemnându-i pe turci să se "mobilizeze".

"În faţa noilor strategii teroriste, dezvoltăm noi moduri de luptă şi vom câştiga repede", şi-a exprimat el convingerea.

"Nu luptăm împotriva democraţiei, ci a terorismului, nu luptăm împotriva drepturilor omului, ci a teroriştilor", a continuat preşedintele Turciei, ca răspuns la vocile critice care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu deriva sa autoritară.

Turcia se află de mai multe luni în stare de alertă din cauza unei serii de atacuri atribuite jihadiştilor sau legate de reluarea conflictului kurd.Ultimul dintre ele, un atentat sinucigaş atribuit de către autorităţile turce grupării ISIS, a fost comis sâmbătă în inima Istanbulului, pe artera turistică şi comercială Istiklal, şi s-a soldat cu moartea a patru turişti străini şi cu circa 30 de răniţi, aminteşte France Presse.

Atentatul de pe Istiklal a avut loc la numai şase zile după un atentat cu maşină-capcană comis în centrul Ankarei, atentat în care au murit 35 de persoane şi a fost revendicat de o grupare radicală kurdă, apropiată rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK), precizează sursa citată.

Şeful statului turc a pus din nou la îndoială, luni, 'sinceritatea' Uniunii Europene (UE) în lupta împotriva PKK, potrivit AFP.

"Chiar în spatele clădirii unde a fost semnat acordul (turco-european din 19 martie cu privire la migranţi, la Bruxelles), organizaţia teroristă (PKK) îşi înalţă un cort şi îşi arborează drapelele. Cum se face că UE, care consideră această organizaţie teroristă, poate tolera o asemenea situaţie? Unde este sinceritatea, cinstea? Aceasta este ipocrizie", a acuzat Erdogan.

Turcia l-a convocat duminică pe ambasadorul Belgiei la Ankara, pentru a protesta împotriva instalării, lângă sediul Comisiei Europene, a unui cort de către simpatizanţi ai PKK.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb