Grâul a fost recoltat în totalitate de pe 2,021 milioane ha, producţia obţinută - 5,347 milioane tone - fiind mai mică cu circa 300.000 tone decât estimările Ministerului Agriculturii, în condiţiile obţinerii unei producţii medii de 2.645 kg/ha. Din cantitatea totală, circa 2,385 milioane tone au fost livrate unităţilor specializate de depozitare, iar 2,81 milioane tone se află în gospodăriile individuale.
Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, afirma recent că recolta de grâu din 2006 va fi mult mai bună din punct de vedere calitativ decât cea de anul trecut şi va asigura consumul intern de 3,5 milioane tone fără a fi nevoie de importuri. Cu toate acestea, în unele judeţe calitatea grânelor obţinute lasă de dorit şi acestea nu pot fi folosite, deocamdată, în panificaţie, din cauza conţinutului scăzut în gluten. Acesta trebuie să depăşească nivelul de 22% dacă este folosit în panificaţie, iar de pe unele suprafeţe grâul recoltat nu conţine gluten într-o proporţie mai mare de 16%. Specialiştii, citaţi de Rompres, afirmă că nivelul de gluten este totuşi mai ridicat decât anul trecut şi este posibil ca după maturarea grâului aflat în depozite acesta să ajungă panificabil. De asemenea, s-a finalizat recoltatul la orz, pe o suprafaţă de 127.839 hectare, producţia obţinută fiind de aproape 339.000 tone, cu o medie de 2.651 kg/ha.
La orzoaica de toamnă, recolta obţinută până în prezent a fost de 81.112 tone, cu o producţie medie de 2.777 kilograme la hectar, de pe 29.213 hectare, iar orzoaica de primăvară a fost recoltată pe 147.628 hectare (89%), producţia totală cifrându-se la 314.332 tone. Din cele 199.474 hectare cultivate în acest an cu ovăz au fost recoltate 161.954 hectare, adică 81% din suprafaţă, cantitatea obţinută ajungând la aproape 264.000 tone.