Recolta de cartofi a scăzut cu peste 17%, iar cele 700.000 de tone în minus din cămările producătorilor au făcut să explodeze preţurile în pieţe şi magazine. Datele INS arată că toată producţia de legume a fost în scădere anul trecut, aşa că mâncăm mai scump şi mai mult de la străini decât din recoltele autohtone, scrie Realitatea.net.
Suprafaţa cultivată cu cartofi a fost mai mică în 2010, iar ploile au stricat şi mai tare grădinile micilor producători.
În plus, responsabilă de distrugerea producţiei autohtone de cartofi este o bacterie, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. După ce în 2010, cartofii s-au scumpit în medie cu 45%, în primele două luni din 2011 s-au scumpit cu alte 17 procente. În piaţă, cartofii nu costă mai puţin de 3 lei/kg, iar în marile magazine cei de import sunt şi de trei ori mai scumpi.
1. nu e adevarat
(mesaj trimis de stefan în data de 04.04.2011, 08:02)
Autorul a fost in piata ?
Preturile sunt sub 2.5 lei si scad.
In magazine, incep de la 2.5 lei si cresc la carofi specializati pe tipuri de gatit, e altceva, exclus 9 lei.
Dezinformare.