Record al valorii de tranzacţionare în ringul Bursei Române de Mărfuri: peste 17 milioane de dolari

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 decembrie 2005

În perioada 5 - 9 decembrie, în ringul Bursei Române de Mărfuri s-au desfăşurat 28 de proceduri de achiziţii şi vînzări care au totalizat o valoare record de aproape 17,2 milioane dolari, la care îmbunătăţirea totală a preţurilor s-a cifrat la aproape 1 milion de dolari. Aceasta reprezintă a doua valoare în topul săptămînal al tranzacţiilor în ringul BRM, după recordul de la jumătatea lunii februarie a.c., cifrat la pes-te 47 milioane dolari.

Cea mai mare valoare de tranzacţionare, de aproape 12 milioane dolari, a fost înregis-trată în cadrul licitaţiei ordonate de Tarom, care a achiziţionat combustibili aviaţie. Pentru această licitaţie, ordonatorul a realizat o îmbunătăţire de preţ, sub forma diferenţei favorabile dintre valoarea solicitată în oferta financiară şi cea de adjudecare de 630.000 dolari.

O altă valoare semnificativă a contractelor de achiziţii şi vîn-zări a fost înregistrată de Nuclearelectrica, care a achiziţionat prin intermediul ringului BRM diferite tipuri de servicii: întreţinere şi reparaţii la instalaţii de tensiune, remediere protecţie faţade, pardoseli şi finisaje, întreţinere şi reparaţii baterii, care au totalizat o valoare de tranzacţionare de aproape 3,2 milioane dolari. La toate aceste licitaţii, s-a realizat o îmbunătăţire a preţului de adjudecare de peste 230.000 dolari.

Alte valori importante ale contractelor de achiziţii desfăşurate în ringul bursier au fost înregistrate de CNCF CFR care a realizat o valoare totală a tranzacţiilor de aproape 700.000 dolari, Electrica Serv care a achiziţionat servicii de curăţenie şi amenajări interioare în valoare de peste 400.000 dolari, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, cu o valoare a tranzacţiilor de peste 350.000 dolari.

În teritoriu, activitatea terminalelor Bursei Române de Mărfuri s-a materializat în proceduri de achiziţii şi vînzări care au depăşit nivelul de 4,7 milioa-ne dolari.

Topul punctelor de lucru ale BRM în teritoriu, realizat pentru intervalul 5-9 decembrie 2005, situează pe primul loc Terminalul Cluj Napoca, cu o valoare contractuală de aproape 3,5 milioane dolari, urmat de Terminalul Braşov cu o valoare contractuală de aproape 675.000 dolari, Terminalul Prahova cu o valoare a tranzacţiilor de peste 300.000 dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb