Recorduri americane: S&P 500 atinge un nou maxim istoric

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 august 2020

Recorduri americane: S&P 500 atinge un nou maxim istoric

Solita Marcelli, UBS Global Wealth Management's Americas: "Este greu de crezut, dar piaţa «bear» din 2020 este oficial încheiată"

Ryan Detrick, LPL Financial: "Datele economice sunt retrospective, iar acţiunile privesc înainte, către un viitor mult mai luminos"

Indicele Standard and Poor's 500 a închis, marţi, la maxim istoric, pentru prima dată de când pandemia de Covid-19 a lovit Statele Unite, recuperând complet căderea din februarie-martie dată de valul de vânzări în panică apărut pe fondul percepţiei privind perspectivele economiei, în contextul răspândirii pandemiei pe întregul glob.

Indicele, care oferă cea mai amplă imagine a pieţei de acţiuni americane, fluctua în apropierea maximelor de câteva zile, iar marţi a depăşit cu 0,2% recordul anterior din 19 februarie, încheind ziua la 3.389,78 de puncte.

Recordul marchează un punct important, indicând că Wall Street-ului i-au trebuit doar cinci luni pentru a trece de la cel mai recent minim, din martie, la un nou maxim, notează CNN.

Solita Marcelli, CIO la UBS Global Wealth Management's Americas, a scris într-o notă adresată clienţilor: "Este greu de crezut, dar piaţa «bear» din 2020 este oficial încheiată (...). Este o veste dulce-amăruie pentru unii investitori, care speraseră la o oportunitate de a cumpăra mai multe acţiuni, la o nouă scădere a pieţei. Partea bună este că această nouă piaţă «bull», încă oferă oportunităţi pentru investitori".

Practic, faţă de minimul din martie, S&P 500 a urcat cu peste 50%, punând capăt celei mai scurte pieţe "bear" din istoria Statelor Unite, notează CNBC.

Este efectul unei combinaţii de stimulente fiscale şi monetare fără precedent, ca răspuns la pandemie, precum şi a speranţelor privind o revenire rapidă a economiei, se arată într-un articol publicat de CNBC, adăugându-se că, chiar dacă acţiunile companiilor mari din Statele Unite au urcat tot mai mult în timpul verii, cele ale companiilor americane mai mici, precum şi a celor internaţionale, mai au spaţiu de creştere.

Marc Odo, manager de portofoliu la Swan Global Investments, a precizat pentru sursa mai sus menţionată că ascensiunea pieţei a fost condusă de marile nume din tehnologie de la Nasdaq, în timp ce celelalte acţiuni, inclusiv a celor din pieţele străine dezvoltate sau emegente se află puternic în urmă.

Este o afirmaţie ce vine în condiţiile în care, companiile din tehnologie au beneficiat de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea pandemiei de Covid-19 (ceea ce s-a reflectat în rezultatele financiare ale acestora), indicii Nasdaq atingând maxime istorice încă din prima parte a lunii iunie.

De asemenea, mulţi investitori se aşteaptă ca un vaccin pentru COVID-19 să apară până în primul trimestru al anului 2021, permiţând astfel consumatorilor şi companiilor să îşi reia activităţile normale, potrivit CBS News.

Conform altor definiţii, o nouă piaţă "bull" apare numai după ce un raliu de 20% din minime nu este anulat timp de şase luni. În acest caz, se va intra în "teritoriul ursului" luna viitoare, dacă nu apare un val de vânzare puternică.

Ryan Detrick, strateg de investiţii la LPL Financial a comentat, citat de CNN: "Mulţi continuă să se întrebe de ce acţiunile sunt la noi maxime, cu şomaj de 10%, iar aproape un milion de persoane depun cereri noi. Adevărul este că datele economice sunt retrospective, iar acţiunile privesc înainte, către un viitor mult mai luminos".

Pe de altă parte, Jim Paulsen, strateg de investiţii la Leuthold Group, a precizat pentru CNBC că atingerea unui nou maxim istoric pentru S&P 500 poate fi un moment uitat rapid în noua piaţă "bull" dar, dacă nu este depăşit în mod substanţial săptămânile viitoare, s-ar putea dovedi un plafon ce va perpetua temerile dacă acesta nu este decât un raliu, într-o mare piaţă "bear".

În prezent, pieţele par să crediteze un acord între Republicani şi Democraţi privind un nou pachet de stimulare economică, în ciuda eşecului de a ajunge, până acum, la un compromis privind indeminizaţiile de şomaj, finanţarea administraţiei locale sau alte măsuri, se arată într-un articol din CBS News.

"Fără o linie de salvare financiară, analiştii avertizează că este probabil ca economia să cadă", menţionează sursa mai sus citată.

Ieri, sesiunea de tranzacţionare din Statele Unite a debutat în aşteptarea minutei ultimei şedinţe a Rezervei Federale, ce urma să vină pe fondul speculaţiilor crescute că Fed-ul va ajusta strategia privind inflaţia, astfel încât să menţină scăzute ratele dobânzilor pentru mai mult timp, conform investing.com.

După un început de şedinţă mixt, la ora 18:00 (ora României), principalele coşuri de acţiuni ale pieţei din SUA afişau creşteri reduse, S&P 500 având un avans de 0,15%, în timp ce pentru Dow Jones aprecierea era de 0,29%, iar în cazul Nasdaq Composite de 0,08%.

Spre deosebire de indicii principali din Statele Unite, care cu excepţia Dow Jones-ului au atins recorduri istorice, pieţele din Europa, ce au relativ o altă structură şi nici nu au beneficiat de pachete de susţinere economică atât de puternice, se situează substanţial sub maximele atinse înaintea răspândirii epidemiei ce ulterior s-a transformat în pandemie, indicele Stoxx 600 găsindu-se la circa 15% sub maximul din februarie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...

    :)

    o sa avem un W de toata frumusetea ... incepand cel tarziu din noiembrie 2020 

    o sa ma distrez bine de pe margine cu mult cash pregatit pentru preturile corecte.  

    acum nu sunt preturi corecte. 

    indicii americani se zbat spasmodic si psihotic in lumea lor, fara nici o legatura cu economia reala.  

    niciodata nu bag bani in 'pipe dreams 'asa cum este bursa americana si asa cum sunt toate bursele mondiale (inclusiv BVB, extrem de supraevaluata acum - desi...va mai creste).  

    Pe plan mondial bursele sunt aproape complet decorelate de economia reala.  

    Toti indicatorii economici s-au dus in cap , somajul in USA s-a apropiat si a depasit maximele din timpul Marii Depresiuni ... bursele zboara in sus....  

    Trebuie sa fii de-a dreptul decerebrat sa fii pe bursa la nivelele astea cu preturile astea si cu riscurile prezente acum. Eu sunt in cash, in afara bursei. Le tin pumnii celor care sunt pe bursa. Vor avea nevoie de noroc.  

    Exista 50% - 50% sanse sa cada in sus sau sa cada in jos.

    Oricum ar fi tot dureros o sa fie; toate fondurile de pensie USA vor plange in tim ce averile multora se vor evapora instant in nici 2-3 ore de la cadere. 

    Volatilitatea este foarte mare, calculatoarele quantice din jurul NY-ului vor bubui bursa. 

    Toate caderile abrupte nu sunt date de indivizi!!! Ci de institutii financiare cu instrumente si greutate mare in sistem. 

    America tocmai intra in ultima faza a ciclului lung de plata datorii; exact ca in 20-29... dupa expansiunea accelerata de prin 1830 - corectia din 1875 si finalul de plata creditare externa 1936.... 

    A sa nu uitam de criza din 1918 si pierderea increderii in sistemul financiar, urmata de nebunia populatiei si imbatarea cu avutie pana in 1929... Exact cam ce se intampla acum, o imbatare cu avutie prin Romanica si alte state. 

    O imbatare iluzorie ce se supune ciclic exact pe trendul de crestere si descrestere a nominalelor in piata (a formelor de IOUs). 

    Ei au de platit datoria din sistem, aceasta datorie o sa o plateasca prin inflatie reala sa financiara (exact ca in 1920-1929) urmata de perioada de deflatie pana in 1936. 

    Poporul Roman uita socirile ce au fost trimise in anii 1929...1936? Chiar daca in europa haosul real financiar a fost mascat de inceputuri razboaie, real era un trend deflationist ce a durat pana in 1945 si cu si fara razboi deflatia nu a putut fi evitats. Mai rau, razboaiele au deflationat toate formele de active si colaterale financiare in timp ce doar comoditatile si consumul au ramas in nominal la cote exagerate. 

    Sa vezi ce o sa radem cu totii prin 2050-2060 cu 70% populatie (globala)imbatranita, sa vezi atunci vise de iesit la pensie prin investitii la bursa sau imobiliare; unde marea deflatie o sa genereze alt conflict mondial. 

    Da! Toate razboaiele au consecinta o forma de deflatie economico financiara; vezi Irak (au avut 7 ani de deflatie pana la conflictul cu usa 9 11); vezi Beirut acum; Hertegovina, Romania 82-89 deflatia de 7 ani asasinare Ceausescu. 

    Aceste fenomene sunt date de socurile de cerere - oferta, globale. 

    USA nu este ferita, poate doar sa amane fenomenul, dar nu sa scape. 

    Ca si Grmania si Marca din 1920... de au printat ca handicapatii scoaterea din datorie.. urmat de soc economic ideologic venirea altui tampit la conducere. 

    Asa o sa se intample si cu USA.., 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb