Recuperatorul creanţelor Amonil refuză să primească active ale companiei în contul datoriilor

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iunie 2009

Recuperatorul de creanţe "Riverside Development" a respins propunerea "Amonil" Slobozia (AMO) de primi o parte din activele companiei, în contul datoriilor de 54 milioane lei pe care combinatul le avea către Distrigaz Sud, a informat marţi compania.

La sfârşitul lunii martie, acţionarii "Amonil" Slobozia au convenit să cedeze firmei "Riverside Development" o parte din activele combinatului, în contul datoriilor pe care recuperatorul de creanţe le-a preluat de la Distrigaz Sud.

"Amonil" intenţiona apoi să închirieze de la Riverside Development bunurile cedate, pentru o perioadă de cinci ani, pentru a împiedica insolvenţa şi oprirea activităţii combinatului.

Anterior, acţionarii "Amonil" au respins posibilitatea majorării capitalului cu valoarea datoriilor, cât şi contractarea unui credit pentru stingerea acestora. De asemenea, aceştia au stabili că administratorii companiei nu vor fi traşi la răspundere pentru producerea datoriei.

Recuperatorul de creanţe "Riverside Development", care a cumpărat de la Distrigaz Sud creanţele asupra producătorului de îngrăşăminte, a ameninţat compania, la începutul anului, că îi va bloca conturile şi îi va vinde active, aflate sub sechestru, pentru recuperarea datoriei.

"Riverside Development" a avertizat de asemenea că, în cazul neplăţii datoriilor, va cere deschiderea procedurii de insolvenţă a "Amonil".

Distrigaz Sud a câştigat anul trecut mai multe mai multe procese intentate Amonil, în urma cărora producătorul de îngrăşăminte trebuia să plătească furnizorului de gaz peste 53 milioane lei. Sentinţele pronunţate în favoarea Distrigaz Sud de către tribunalul din Ialomiţa au rămas definitive şi irevocabile.

În total, Amonil Slobozia are de plătit datorii de peste 90 milioane lei firmei Riverside Developement Ltd, potrivit unei declaraţii anterioare făcute la începutul anului de Ioan Niculae, şeful Interagro.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat în 1,11 miliarde acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Principalii acţionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, Salink Limited, care deţine 15% din acţiuni, în timp ce clienţi nerezidenţi ai Citibank au 13,54% din capitalul social. Eurorom Trade&Investment Bihor are o participaţie de 5,07%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb