Refugiaţii, o "greutate" în plus pentru ţările în curs de dezvoltare

Ziarul BURSA #Companii / 20 iunie 2019

Ţările în curs de dezvoltare găzduiesc cea mai mare parte din cei 70 de milioane de refugiaţi la nivel global, a informat ONU.

Jumătate dintre refugiaţi sunt copii, iar numărul total al refugiaţilor a fost la cel mai înalt nivel în 2018, în aproape 70 de ani, informează ONU în raportul său anual Global Trends. Însă numărul refugiaţilor la nivel global - compus din 25,9 milioane de refugiaţi, 41,3 milioane de oameni mutaţi din locuinţele lor dar tot în ţara de origine şi 3,5 milioane de azilanţi - este unul "moderat", este precizat în raport. Numărul este considerat "moderat" deoarece nu include cei patru milioane de venezueleni care au părăsit ţara începând cu 2015 pentru că ei nu au nevoie de vize sau să depună cereri de azil în majoritatea ţărilor în care au fugit. Dacă această tendinţă continuă, până la sfârşitul lui 2019 numărul venezuelenilor care au părăsit ţara va ajunge la cinci milioane. "Cu siguranţă dacă situaţia din Venezuela nu va fi rezolvată cu un acord politic, vom vedea o continuare a acestui exod", a declarat Filippo Grandi, Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, la o conferinţă de presă. "Când spunem că în Europa are loc o criză a refugiaţilor sau în SUA şi Australia, nu este adevărat. Majoritatea refugiaţilor se află de fapt în ţara vecină cu cea din care au fugit iar acest lucru înseamnă din păcate ţări sărace sau cu venit mediu", a precizat Grandi.

Peste două treimi dintre refugiaţi provin din cinci ţări: Siria, Afganistan, Sudanul de Sud, Myanmar şi Somalia, conform raportului. Refugiaţii din America Centrală care fug de persecuţie şi violenţe în Guatemala, Honduras şi El Salvador au dreptul să ceară azil, consideră Grandi. Statele Unite ar trebui să le ofere acestor oameni un proces corect şi să nu separe copiii de părinţi, a precizat Grandi, adăugând că agenţia sa a fost dispusă să ajute autorităţile americane să gestioneze această situaţie dificilă.

Primind 254.000 de cereri de azil în 2018, Statele Unite sunt ţara cu cele mai multe astfel de cereri, conform raportului. În Europa, problema a fost politizată iar guvernele au devenit "îngrozite" de ideea de a se angaja să primească oameni salvaţi de pe mare după ce au fugit din Libia sau alte zone de conflict.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb