Registrul abonaţilor şi serviciul de informaţii privind abonaţii vor fi disponibile din 31 octombrie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 16 ianuarie 2009

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii va organiza două proceduri separate de licitaţie pentru desemnarea furnizorilor de serviciu universal care vor pune la dispoziţia utilizatorilor finali un serviciu de informaţii privind abonaţii şi un registru al abonaţilor tuturor furnizorilor de telefonie.

"Am agreat astăzi cu industria de comunicaţii electronice un nou set de măsuri privind implementarea serviciului universal în România şi primele reglementări pe piaţa de broadcasting", a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANC), Liviu Nistoran, după prima reuniune a Consiliului Consultativ al ANC din anul 2009.

Potrivit acestuia, prin organizarea a două proceduri separate de licitaţie se creează posibilitatea depunerii unor oferte doar pentru furnizarea serviciului de informaţii privind abonaţii sau doar a registrelor abonaţilor, fără a exclude desemnarea aceluiaşi furnizor de serviciu universal pentru ambele servicii, pe baza ofertei celei mai avantajoase.

Totodată, furnizorii de serviciu universal desemnaţi în urma licitaţiei vor avea obligaţia de a realiza şi administra baze de date complete, care să includă numerele de telefon şi de fax şi anumite date de identificare ale tuturor abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului din România care doresc ca numerele lor de telefon şi de fax să apară în registrul abonaţilor (inclusiv utilizatorii de cartele preplătite). Această bază de date va fi pusă la dispoziţia tuturor utilizatorilor finali prin intermediul unui serviciu de informaţii privind abonaţii şi al unui registru al abonaţilor, cel târziu până la data de 31 octombrie 2009.

"Vom pune în vânzare caietele de sarcini cel mai târziu la începutul lunii februarie şi intenţionăm să evaluăm ofertele şi să desemnăm furnizorii de serviciu universal în cursul lunii martie. Lansarea serviciului de informaţii privind abonaţii şi a registrului abonaţilor va avea loc până la data de 31 octombrie 2009", a mai declarat preşedintele ANC, Liviu Nistoran.

În plus, cu ocazia întâlnirii cu industria de comunicaţii, ANC a finalizat şi procesul de consultare naţionala pe marginea reglementărilor pentru transmisia radio terestră a serviciilor publice de programe audiovizuale. Astfel, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii - S.A. (SNR) va fi desemnată ca operator cu putere semnificativă pe pieţele relevante ale serviciilor de transmisie în format analogic prin intermediul sistemelor radioelectrice terestre a serviciilor publice de programe de televiziune şi radiodifuziune şi îi vor fi impuse obligaţii referitoare la controlul tarifelor practicate.

ANC va impune în sarcina SNR obligaţia de control al tarifelor şi de fundamentare a tarifelor în funcţie de costuri. În acest scop, ANC va consulta şi va adopta un regulament privind dezvoltarea modelului de calculaţie a costurilor, urmând ca, în termen de cel mult un an de la adoptare, SNR să dezvolte şi să implementeze acest model. Până la data implementării modelului de calculaţie a costurilor, SNR are dreptul de a majora tarifele pentru serviciile reglementate, o singură dată şi numai cu acordul prealabil al ANC.

În continuare, ANC va transmite măsurile de reglementare a pieţei de transmisie a programelor audiovizuale Comisiei Europene şi autorităţilor naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene care pot transmite ANC comentarii şi observaţii în termen de o lună de la data notificării. ANC are obligaţia ca, la adoptarea măsurii propuse, să ţină seama de observaţiile şi comentariile primite.

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din Romania si veghează la respectarea acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb