ZIARUL BURSA

16 ianuarie 2009
Ediţia din 18.09.2024
Mugur Isărescu îi face fericiţi pe bancheri.

Dorinţa băncilor, îndeplinită de BNR

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 16 ianuarie 2009

Banca Naţională a decis, ieri, în cadrul Consiliului de administraţie, că băncile vor putea acorda credite cu un grad de îndatorare mai ridicat în cazul în care solicitanţii vor garanta împrumuturile cu proprietăţi imobiliare de bună calitate.

BCE a redus dobânda la 2%

A.V.Bănci-Asigurări / 16 ianuarie 2009

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus, ieri, dobânda de referinţă cu 0,5%, la 2%, în contextul adâncirii recesiunii economice. Reducerea este a patra din ultimele luni şi a fost conformă aşteptărilor analiştilor.

Uite compania, nu e compania!

Alina Toma VerehaCompanii / 16 ianuarie 2009

Secretarul de stat Tudor Şerban a anunţat, miercuri, că Ministerul Economiei doreşte să desfiinţeze Compania Energetică Naţională, printr-o ordonanţă de urgenţă, aşa cum a şi fost înfiinţată.

"Ţara arde şi nimeni nu guvernează", este de părere Cezar Corâci.

Criza societăţii naţionale "anticriză"

Cătălin DeacuPolitică / 16 ianuarie 2009

Propunerea UGIR 1903 de înfiinţare a unei societăţi naţionale în domeniul lucrărilor publice ce va utiliza în exclusivitate forţa de muncă disponibilizată (n.r. iniţiativă asupra căreia şi-a dat acceptul şi partenerul social CNS Cartel ALFA) pare că a primit acordul de principiu al Guvernului, însă, întârzie, din pricina problemelor politice şi a "amendamentelor", ce dau de gândit partenerilor sociali.

Negocieri Rusia - Ucraina, la Moscova

V. RibanaInternaţional / 16 ianuarie 2009

Reprezentanţii guvernelor rus şi ucrainean vor avea întâlniri mâine, la Moscova, în încercarea de a soluţiona criza gazului, a anunţat, în noaptea de miercuri spre joi, serviciul de presă al executivului ucrainean.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

O nouă amânare a programului "Casa Verde"

N.I.Politică / 16 ianuarie 2009

Programul "Casa Verde" a fost amânat, din nou, pe termen nedeterminat, atât pentru că bugetul fondului de mediu nu a fost aprobat, cât şi din cauză că Ministerul Mediului a identificat patru probleme.

Excluderea lui Gabriel Oprea din PSD - discutată vineri

C.I.Politică / 16 ianuarie 2009

Posibilitatea excluderii din PSD a fostului preşedinte al PSD Ilfov, Gabriel Oprea, va fi discutată astăzi după-amiază. Această măsură sancţionatorie a fost anunţată, la începutul săptămânii, de liderul PSD Mircea Geoană şi înaintată Comisiei de...

Deficit bugetar de 3% în primele 11 luni

N.I.Macroeconomie / 16 ianuarie 2009

Deficitul bugetului general consolidat din primele 11 luni ale anului trecut a fost de 14,84 miliarde de lei, echivalentul a 4 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 2,94% din produsul intern brut (PIB) estimat pentru 2008 (505 miliarde lei),...

Ad hominem

Cornel CodiţăEditorial / 16 ianuarie 2009

Cornel Codiţă

Una dintre greşelile "clasice" de argumentaţie, identificate de logicieni, încă de pe vremea lui Aristotel, este aceea care constă în a invoca autoritatea unei persoane pentru a susţine adevărul sau falsul unei propoziţii.

22.651 de tranzacţii imobiliare realizate în Iaşi

A.T.Companii / 16 ianuarie 2009

Serviciul Publicitate Imobiliară din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi a soluţionat 125.761 de lucrări de specialitate (extrase de carte funciară pentru autentificare sau informare, înscrieri ipoteci, certificate...

Elcoteq închide fabrica de la Arad

A.G.R.Companii / 16 ianuarie 2009

Producătorul finlandez de componente de telecomunicaţii Elcoteq a anunţat ieri că va elimina 5.000 de locuri de muncă la nivel mondial, aproximativ un sfert din personalul său, şi va închide patru uzine în SUA, Rusia, România, informează AFP şi...

Creşterea euro infectează "Antibiotice" Iaşi

Creşterea euro infectează "Antibiotice" Iaşi

Doru Mocanu,IaşiPiaţa de Capital / 16 ianuarie 2009 /

70% din cheltuielile companiei vizează importuri

Deprecierea rapidă a cursului de schimb al leului în raport cu moneda unică europeană afectează semnificativ cheltuielile producătorului ieşean de medicamente "Antibiotice" Iaşi.

The National Energy Company will be disbanded

C.G.English Section / 16 ianuarie 2009

The current leaders of the Ministry of the Economy, of the PDL party, have decided to disband the National Energy Company (CEN), through another emergency decree, just as it was created at the time by the former leadership of the PNL party and by...

Oprea seems to have been the victim of mounting tension between Mircea Geoana and Miron Mitrea

Why Oprea Was Removed

Tradus de ANDREI NĂSTASEEnglish Section / 16 ianuarie 2009

Gabriel Oprea"s former business connections could explain most of the scandal which erupted within PSD and has led to Oprea"s removal from his office as Minister of Interior only three weeks after his appointment.

DESIF 5 au atras peste 68% din rulajul Sibex

Decebal N. TodăriţăPiaţa de Capital / 16 ianuarie 2009 /

Scăderile cotaţiilor derivatelor pe acţiuni au continuat şi în penultima şedinţă a săptămânii iar rulajul înregistrat în piaţa Sibex s-a menţinut la un nivel similar cu cel din zilele precedente semn că investitorii au rămas axaţi pe o atitudine...

"Amonil" va concedia 389 de angajaţi

Ştefania Ciocîrlan Companii / 16 ianuarie 2009 /

Acţionarii producătorului de îngrăşăminte "Amonil" Slobozia (simbol AMO la Bursa de Valori Bucureşti) au decis, în Adunarea Generală de miercuri, disponibilizarea a 389 de angajaţi ai combinatului, pe fondul scăderii drastice, la nivel...

Unul dintre obiectivele Danone condusă de Stephane Batoux este reducerea decalajului între consumul anual per capita de 6 kg în România şi cel de 30 kg per capita, înregistrat în Europa de Vest.

"Danone" România are un nou director general

Viviani MiricăCompanii / 16 ianuarie 2009

Noul director general pentru "Danone" Romania şi ţările din zona Adriaticii este Stephane Batoux. Domnia sa îl înlocuieşte pe Jacques Ponty, fostul director general "Danone" pentru Europa de sud-est, care îşi va continua cariera...

Vânzările Mazda au crescut cu 21% în 2008

Cosmina CapalăuCompanii / 16 ianuarie 2009 /

Mazda Central and South Eastern Europe (CSEE) a vândut în 2008 cu 21% mai multe autovehicule decât în 2007, au anunţat reprezentanţii companiei printr-un comunicat de presă.

Disponibilizări la "Carlsberg"

Alina VasiescuInternaţional / 16 ianuarie 2009

"Carlsberg" A/S, cel mai mare producător de bere din nordul Europei, va elimina 274 de locuri de muncă în Danemarca şi statele baltice, reducându-şi totodată personalul din Norvegia, din cauza slăbirii pieţelor din nordul şi vestul Europei.

"Sanyo Electric" aşteaptă profit zero

Alina VasiescuInternaţional / 16 ianuarie 2009

"Sanyo Electric" Co., cel mai mare producător mondial de baterii reîncărcabile, care va fi preluat de "Panasonic" Corp., aşteaptă un profit zero în anul fiscal care se încheie în 31 martie 2009.

Indicele Rasdaq-C a scăzut cu 0,92%

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 16 ianuarie 2009

Valoarea tranzacţiilor perfectate, ieri, pe piaţa Rasdaq, s-a ridicat la 385.370,53 de lei. Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia acţiunilor de pe piaţă, a pierdut 0,92%, coborând la 2.048,48 puncte.

Scad puternic vânzările auto în Europa

Alina VasiescuInternaţional / 16 ianuarie 2009

Vânzările de autovehicule au scăzut cu 7,8% anul trecut în Europa, comparativ cu 2007, acesta fiind cel mai puternic declin din ultimii 15 ani, generat de criza creditelor şi problemele economice mondiale.

Evoluţii mixte în Europa

Alina VasiescuInternaţional / 16 ianuarie 2009

Acţiunile tranzacţionate pe pieţele din Europa au avut o evoluţie mixtă ieri, investitorii speculând că reducerea dobânzi Băncii Centrale Europene nu va fi suficientă pentru oprirea deteriorării rezultatelor companiilor.

BNR relaxează normele de creditare

BNR relaxează normele de creditare

F.A.Bănci-Asigurări / 16 ianuarie 2009

În şedinţa din 15 ianuarie 2009, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a aprobat amendarea "Regulamentului nr. 11/2008 pentru modificarea şi completarea Regulamentului BNR nr. 3/2007privind limitarea riscului de credit la...

PIAŢA VALUTARĂ Euro rămâne sub 4,3 lei/euro

F.A.Bănci-Asigurări / 16 ianuarie 2009

Cursul de schimb s-a stabilizat în apropierea nivelului de 4,29 lei/euro la sfârşitul zilei de joi, pe o piaţă mai liniştită, după deprecierea treptată a leului de pe parcursul şedinţei valutare, într-o tendinţă diferită de cea a altor monede...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo