Reîntoarcerea Muzicii Baroce: O seară cu piese interpretate pentru prima dată

Comunicate de presă / 5 septembrie

Reîntoarcerea Muzicii Baroce: O seară cu piese interpretate pentru prima dată

Într-o lume în continuă schimbare, dragostea pentru muzica barocă renaşte cu o forţă inegalabilă. Suntem încântaţi să anunţăm un eveniment deosebit, dedicat pasionaţilor de muzică şi cultură, care va avea loc pe data de 25 septembrie, ora 19, la Biblioteca Naţională a României. Această seară specială va aduce în prim-plan piese de muzică barocă ce vor fi interpretate pentru prima dată, oferind publicului o oportunitate unică de a redescoperi frumuseţea şi profunzimea acestui gen muzical.

Această iniţiativă nu doar că îşi propune să readucă în atenţia publicului piese de o valoare artistică inestimabilă, dar şi să inspire o nouă generaţie de iubitori de muzică barocă.

Muzica barocă este o comoară culturală care merită să fie celebrată şi ascultată. Prin acest concert, dorim să arătăm că dragostea pentru muzică transcende timpul şi că fiecare notă are o poveste de spus.

Asociaţia Home of Strings îşi propune să promoveze interpreţii de muzică barocă, oferind o platformă pentru exprimarea artistică şi a ajunge la un public mai larg. Prin organizarea de evenimente, concerte şi ateliere, asociaţia îşi doreşte să sprijine dezvoltarea acestui gen muzical deosebit de bogat şi expresiv. Prin iniţiativele sale, Home of Strings contribuie la revitalizarea şi aprecierea acestui stil, încurajând colaborarea între muzicieni şi educarea publicului în privinţa valorilor muzicii baroce.

Interpreti :

Carina-Gianina Boldea Flaut

Mateu Antal Vioară

Tatiana Cozlova Violoncel

Mihai Crangă Chitară clasică

Maria Ungheanu Soprană

Carina-Gianina Boldea, s-a născut la Piatra Neamţ şi a absolvit Liceul de Arte Victor Brauner din acelaşi oraş, specializarea flaut, îndrumată de către Prof. Petru Azaharioaie. În anul 2017 a devenit studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea flaut, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Habil. Ion Bogdan Ştefănescu. În 2023 a absolvit ciclul de Master la acelaşi profesor, continuându-şi activitatea academică astfel încât, în prezent este doctorandă la acelaşi profesor în cadrul Şcolii doctorale Constantin Brăiloiu, înfăţişând numeroase ipostaze scenice dintre care remarcăm, în Bucureşti: Ateneul Român, Palatul Şuţu, Muzeul Naţional George Enescu, Biblioteca Academiei Române, Palatul Mogoşoaia, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Universitatea Naţională de Muzică, Casa Artelor Dinu Lipatti, şi în alte oraşe: Sala Patria (Braşov), Teatrul Tineretului (Piatra Neamţ), Festivalul Meridian (Sibiu, Piteşti). De asemenea, Carina a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu mari personalităţi din domeniu, dintre care menţionăm: Mark Fulep (2017), Janos Balint, Wissam Boustany, Philippa Davies, Matei Ioachimescu (2018), Teodor Ţîrlea, Horaţiu Roman, Marko Zupan (2019), Pei-San Hsieh, Ştefan Diaconu (2021.Dintre premiile obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale remarcăm: Concursul Internaţional Ioan Goia, Iaşi, 2016, 2019 (premiul I); Concursul internaţional Drumul către celebritate, Bucureşti, 2018 (premiul I), Concursul Naţional Eduard Caudella, Iaşi, 2019 (premiul II) şi numeroase olimpiade în care s-a remarcat ca elevă.

Mateus Antal, născut într-o familie cu preocupări muzicale, începe studiul viorii la vârsta de 6 ani, având-o ca profesoară pe mama sa. Este laureat al concursurilor de muzică clasică Remember Enescu, Paul Constantinescu, Cornelia Bronzetti, Olimpiada Naţională de Muzică şi Orange - Se caută Enescu. Licenţiat al Conservatorului din Basel, la clasa de vioară a profesoarei Adelina Oprean, a activat ca violonist în ansambluri camerale şi, ca student al facultăţilor de muzică din Basel şi Zurich, a participat la numeroase concerte, recitaluri, înregistrări audio şi video. În timpul studiilor universitare din Elveţia, a obţinut, prin concurs, burse de merit din partea fundaţiilor Rahn Kulturfonds şi Lyra Stiftung. În perioada 2010-2020, a fost membru al orchestrelor Sinfonieorchester Basel, Musikkollegium Winterthur, Orchestra Simfonică din Bilbao şi Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti. În prezent, este şef de partidă, vioara a doua, al Filarmonicii George Enescu din Bucureşti. Violonistul Mateus Antal a concertat alături de mari orchestre şi a colaborat cu dirijori de renume, fiind prezent în programul unor celebre festivaluri organizate atât în ţară, cât şi în străinătate.

Tatiana Cozlova, studentă la violoncel, din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa domnului profesor universitar doctor Marin Cazacu.

,,Pasiunea mea pentru muzică s-a manifestat încă din copilărie, şi la vârsta de 11 ani am început studiile la Şcoala de Arte "A.Stârcea" din Chişinău. Acolo, sub îndrumarea profesoarei mele Lilia Bessarab, s-a dezvoltat ataşamentul profund pentru violoncel. Astfel, la 15 ani am întrat la Liceul Republican de Muzică "S.Rahmaninov". Sub ghidarea profesorilor, în anul 2021 am intrat la Conservatorul din Bucureşti. Aici am participat în cadrul orchestrelor conduse de dl Dirjor Bogdan Vodă şi Alexandru Ganea. De asemenea, am concertat în cadrul orchestrei sub bagheta marelui dirijor Leo Hussain, şi totodata alături de bine cunoscutul ansamblu cameral de violoncei "Violoncellissimo" sub îndrumarea Maestrului Marin Cazacu.

În anul 2024 am participat la diferite proiecte precum festivalul "Orga şi prietenii", desfăşurat la Biserica Franceză şi in orchestra de Tineret din Braşov.''

Tatiana Cozlova

Maria Ungheanu- soprană: ,,Muzica de Operă este pasiunea care m-a însoţit încă din copilărie. De-a lungul anilor, am explorat, am studiat şi am experimentat diverse stiluri muzicale, dar nimic nu mă face să mă simt mai vie decât muzica barocă. Această formă de artă nu doar că oferă o libertate extraordinară în exprimarea vocală şi instrumentală, dar rezonează profund cu trăirile mele interioare.

Muzica barocă italiană, în special, are o capacitate unică de a surprinde şi de a transmite emoţii autentice, pasiunile şi nuanţele vieţii reale. Fiecare notă, fiecare arie, pare să fie o oglindă a sufletului uman, iar eu îmi doresc să devin un canal prin care aceste sentimente să fie comunicate şi împărtăşite cu ceilalţi. Vreau să explorez şi să interpretez opere care să aducă la viaţă aceste emoţii profunde, să colaborez cu alţi artişti pasionaţi şi să contribui la revitalizarea acestui gen muzical atât de bogat şi expresiv.

În viziunea mea, viitorul este plin de oportunităţi de a performa pe cele mai frumoase scene, de a învăţa de la maeştri ai muzicii baroce şi de a inspira şi alte generaţii să se îndrăgostească de această muzică minunată. Vreau să continui să cresc ca artist, să îmi rafinez abilităţile şi să îmi împărtăşesc dragostea pentru muzica barocă cu lumea întreagă. Aceasta este calea pe care mi-o doresc, o călătorie plină de pasiune, emoţie şi frumuseţe.''

Maria Ungheanu

Mihai Crangă-chitară clasică, ,,Mă numesc Mihai Crangă, am 27 de ani, am absolvit facultatea de muzică a Universităţii Transilvania din Braşov în anul 2020, cu specializarea chitară clasică. In prezent sunt profesor la şcoala de arte nr.5 din Bucureşti.. In timpul studenţiei am făcut parte din diferite ansambluri cu care am concertat pe plan local dar şi în străinătate (Israel, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tajikistan).''

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb