Reluarea creşterii pe piaţa Rasdaq

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 februarie 2005

În cadrul şedinţei bursiere de ieri, majoritatea simbolurilor tranzacţionate au înregistrat creşteri usoare ale preţurilor de tranzacţionare. Toţi cei trei indici bursieri au înregistrat, la finele şedinţei, niveluri în creştere faţă de sesiunea bursieră anterioară datorită cererii mare de cumpărare.

Acţiunile societăţii Rompetrol SA (VEGA) au avut cel mai ridicat volum de tranzacţionare pe piaţa Rasdaq în cadrul şedinţei bursiere de joi. Numărul titlurilor VEGA transferate pe parcursul şedinţei bursiere a fost de 1,15 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu aces-tea s-a ridicat la 895,31 milioane de lei în descreştere faţă de ziua precedentă. Preţul mediu la care au fost tranzacţionate joi acţiunile "Rompetrol" a fost de 790 lei/titlu, în creştere cu 7,04%, faţă de cotaţia medie aferentă şedinţei precedente.

O lichiditate bună a fost înregistrată şi de titlurile operatorului portuar "Socep" din Constanţa. Acestea au fost transferate în număr de aproape un milion, valoarea tranzacţiilor perfectate cu ele fiind de 4,36 miliarde de lei. Cotaţia medie a acestor titluri a fost ieri de 4.638 lei/acţiune, în creştere cu 3,37% faţă de şedinţa de tranzacţionare anterioară.

La a doua categorie a pieţei Rasdaq au fost înregistrate volume modeste de tranzacţionare. Cel mai tranzacţionat emitent a fost Unisem Bucureşti (UNISEM). Titlurile UNISEM au fost transferate joi în număr de 34.108, la un preţ mediu unitar de 805 lei, preţ cu 3,34% mai mare decit cel înregistra cu o zi înainte. Valoarea tranzacţiilor perfectate pe parcursul sesiunii bursiere de miercuri cu acţiuni UNISEM a fost de 27,44 milioane de lei.

Preţul acţiunilor Biofarm a crescut cu 1,37%

Titlurile producătorului de medicamente "Biofarm" au fost tranzacţionate în cadrul şedinţei bursiere de joi la un preţ mediu de 5.383 lei/acţiune. Lichiditatea a fost mai scăzută decît ziua precedentă, numărul titlurilor BIOF tranferate fiind de peste 1,06 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ajungînd la 5,74 miliarde de lei.

O lichiditate ridicată au înregis-trat pe parcursul sesiunii bursiere de joi şi acţiunile societăţii "Compania Hotelieră Intercontinental România" SA. Acestea au fost transferate în număr de 2.158.700, la un preţ mediu de 702 lei/acţiune, preţ cu 0,28% mai mare decît cotaţia medie înregistrată miercuri de acţiunile RCHI. "Intercontinental" are ca obiect de activitate hoteluri şi moteluri cu restaurant. Societatea are un capital social de 833,54 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală 1.000 de lei. Potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq, principalii acţionari ai companiei sînt societatea pe acţiuni Rhic Holding (49,12% din capitalul emitentului) şi "Lido"SA, în posesia căruia se află 11,89% din titlurile emitentului, iar restul acţiunilor aparţin altor acţionari (38,98% din titluri).

Cu titlurile Fondului Oamenilor de Afaceri au fost efectuate joi tranzacţii în valoare de 7,19 milioane de lei. Preţul mediu al aces-tor titluri a fost de 47.303lei/titlu, în scădere cu 12,01% faţă de şedinţa precedentă.

În cadrul şedinţei de joi s-a înregistrat vînzarea specială la ordin a companiei Semrom Moldova tranzacţionată pe piaţa Ras-daq sub simbolul SEMO. Capitalul social al companiei în valoare de 87,48 miliarde de lei este divizat într-un număr de 3.499.512 acţiuni cu o valoare nominală de 25.000 lei\acţiune. Volumul total al tranzacţiilor a fost de 5,25 miliarde de lei, perfectat cu un număr de 210.000 acţiuni ale Semrom Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb