RE/MAX România a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de 12 milioane euro şi peste 10.000 de tranzacţii la nivel naţional. Până la finele anului curent, firma are în plan să ajungă la un volum de comisioane încasate de 15 milioane euro, peste 70 de birouri la nivel naţional şi 870 de agenţi imobiliari, conform unui comunicat de presă al companiei.
Potrivit datelor centralizate, birourile RE/MAX România au înregistrat tranzacţii în valoare totală de 281 mil. Eur, aproximativ 82% fiind intermedieri pe segmentul rezidenţial, 8% terenuri, 8% spaţii comerciale & office şi 2% industrial. Din totalul de intermedieri efectuate, cca. 86% au fost vânzări şi 14% închirieri.
Raportat la numărul de tranzacţii, în topul oraşelor s-au regăsit Bucureşti, Braşov şi Oradea. Tot în Capitală se regăsesc şi cele mai scumpe proprietăţi tranzacţionate de agenţii RE/MAX anul trecut, respectiv o clădire de birouri în valoare de 3,45 mil. Eur, un spaţiu industrial de 2,8 mil. Eur şi un teren la preţul de 2,15 mil. Eur.
Pentru anul acesta, RE/MAX România ţinteşte atingerea unui volum de comisioane de cca. 15 mil. Eur, respectiv peste 70 de birouri şi 870 de consultanţi imobiliari.
"2023 a fost un an turbulent, cu inflaţie şi constrângeri pe zona de creditare, cu o piaţă care iniţial a stagnat, apoi s-a apreciat, în a doua jumătate de an. Privind retrospectiv, suntem mândri de lucrurile pe care le-am realizat, în ciuda provocărilor apărute. Începând din iulie anul trecut, RE/MAX România a trecut la un sistem de reprezentare exclusivă, ce s-a dovedit a fi foarte eficient şi valoros, atât pentru noi, cât şi pentru clienţi, care au înţeles importanţa unei astfel de schimbări. Odată cu legiferarea breslei imobiliare, ceea ce astăzi pare o inovaţie, mâine va va fi o normalitate.", a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România "Totodată, 2024 va fi un an bun pentru imobiliarele din România, care rămâne în continuare o piaţă ieftină în Uniunea Europeană, cu un potenţial de creştere semnificativ mai mare decât pieţele din vestul Europei", adaugă acesta.
La nivel de piaţă, reprezentanţii companiei estimează că piaţa imobiliară îşi va continua aprecierea, mai ales în sezonul de vară. Aceştia preconizează o scădere a dobânzilor la creditare, precum şi o creştere a preţurilor - ca urmare a unei cereri crescute de unităţi noi, în paralel cu încetinirea ritmului de dezvoltare a stocului, la nivelul anului trecut. Totodată, se subliniază faptul că investiţiile în infrastructură, realizate în foarte multe oraşe, vor genereaza zone cu oportunităţi de investiţii, unde preţurile pot creşte peste medie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.02.2024, 17:54)
Mai voi sa va platiti chiriile cand trebuie; sa nu mai va dati loviti ori sa fugiti fara sa platiti; asa cum au facut nu stiu ce "francizor" de al vostru in panica cov.... rusine!
s c c r e t