RE/MAX România a înregistrat comisioane de aproximativ 2,5 milioane euro în primul trimestru din 2023

S.B.
Companii #Construcţii / 23 mai 2023

RE/MAX România a înregistrat comisioane de aproximativ 2,5 milioane euro în primul trimestru din 2023

RE/MAX România a înregistrat în primul trimestru al acestui an comisioane de aproximativ 2,5 milioane euro

Birourile RE/MAX au intermediat în acest interval cca. 2200 de tranzacţii la nivel naţional. Dinamica pieţei, factorii de influenţă, respectiv principalele tendinţe şi perspective sunt reunite sunt forma Barometrului imobiliar RE/MAX România, o analiză de status a pieţei de profil, pe baza datelor înregistrate de companie, la intervale regulate de timp.

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX România, T1 2023 a fost marcat de o abordare mai rezervată a cumpărătorilor, respectiv o scădere a volumului tranzacţiilor înregistrate, comparativ cu acceaşi perioadă a anului precedent, ca efect al inflaţiei şi restrângerii accesului la surse de finanţare pentru cumpărători. Pe de altă parte, este important de menţionat că piaţa prezintă o ciclicitate anuală, caracterizată printr-un volum mai redus în primul trimestru al anului, comparativ cu T2.

În primul trimestru al anului curent, RE/MAX România a înregistrat comisioane de cca. 2,5 milioane de euro. Rezultatele obţinute vin în urma a 2200 de tranzacţii efectuate în acest interval, care au însumat o valoare totală de cca. 118,5 milioane euro, ceea ce reprezintă o scădere de 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cele mai multe intermedieri realizate de birourile RE/MAX s-au înregistrat pe segmentul rezidenţial - aproximativ 90% din totalul tranzacţiilor, doar 10% fiind pe zona comercială. Totodată, cele mai căutate tipuri de locuinţe au fost apartamentele cu două camere, într-un procent de 33%, casele - cu aproximativ 20% din total, apartamentele cu trei camere cu cca. 15% şi garsonierele, cca. 9,5%.

"În trimestrul al doilea comportamentul cumpărătorilor va rămâne în continuare condiţionat de accesibilitatea la sursele de finanţare, existând posibilitatea ca acestea să devină mai ofertante în a doua parte a anului. De asemenea, fiind evident interesul şi nevoia pentru spaţiul locativ în piaţă, cât şi tendinţa de creştere a interesului de achiziţie în T2, este posibil să vedem o revenire a pieţei la nivelul volumelor de tranzacţionare", a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

La nivel de business, RE/MAX România vizează o creştere organică pentru următoarea perioadă a anului, în linie cu strategia de dezvoltare la nivel naţional şi contextul pieţei imobiliare locale. Până la finele anului curent, compania ţinteşte o valoare totală a comisioanelor de cca. 16,5 mil. Eur.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. astia care in corectia 2020 au fugit fara sa plateasca chiriile!?

    s c cret 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb