RE/MAX România: Cetăţenii au cumpărat mai multe imobile prin credit, în primele şase luni ale anului

F.D.
Companii / 20 august

RE/MAX România: Cetăţenii au cumpărat mai multe imobile prin credit, în primele şase luni ale anului

Procentul imobilelor achiziţionate prin credit a crescut cu 40% în primul semestru al anului curent, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023. Reducerea dobânzilor bancare şi ofertele băncilor pentru acest produs se numără printre factorii determinanţi ai acestei tendinţe, conform datelor RE/MAX România.

Potrivit sursei citate, dinamica pieţei, factorii de influenţă, respectiv principalele tendinţe şi perspective sunt reunite sub forma Barometrului Imobiliar RE/MAX România, o analiză de status a pieţei de profil pe baza datelor înregistrate de companie la intervale regulate de timp.

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX România, S1 2024 a fost marcat de o abordare mai activă a cumpărătorilor de imobiliare, reflectată într-o creştere cu 5% a volumului tranzacţiilor de vânzări şi o creştere a valorii proprietăţilor cu cca. 8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Evoluţia pozitivă pe acest segment se datorează, în principal, reducerii dobânzilor la creditele ipotecare şi creşterii preţului de tranzacţionare a proprietăţilor.

Ofertele băncilor pentru acest produs a determinat şi creşterea procentului imobilelor achiziţionate prin credit, cu 40% faţă de primul semestru al anului precedent. Pe de altă parte, din datele RE/MAX România reiese şi o scădere a volumului de tranzacţii pe segmentul închiriere, faţă de S1 2023.

Cele mai multe intermedieri realizate de birourile RE/MAX România s-au înregistrat pe segmentul rezidenţial - aproximativ 90% din totalul tranzacţiilor şi doar 10% fiind pe zona comercială şi industrială. Totodată, cele mai căutate tipuri de locuinţe au fost apartamentele cu două camere, urmate de case şi apartamentele cu trei sau mai multe camere. Printre preferinţele românilor s-au mai evidenţiat şi apartamentele vechi, în detrimentul celor noi, precum şi proprietăţile situate în zonele limitrofe.

"În primul semestru al acestui an am observat o tendinţă clară de creştere a numărului de tranzacţii de vânzare, impulsionată de accesibilitatea sporită la sursele de finanţare. Pentru a doua parte a anului anticipăm că această tendinţă va continua, cu o posibilă creştere a preţurilor în oraşele cu potenţial ridicat. Accesul mai facil la credite şi ofertele competitive ale băncilor vor juca un rol crucial în această evoluţie", a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

La nivel valoric, în topul tranzacţiilor intermediate de consultanţii RE/MAX România în S1 2024 se află o proprietate industrială din Braşov , cu o valoare de 2,1 mil. Eur, respectiv două terenuri rezidenţiale, aflate în Bucureşti şi în Braşov, cu preţuri de peste 2 mil Eur şi 1,5 mil Eur.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. S-au plătit contractele semnate înainte de creșterea tva la sf de 2023.

    1. Corect.

      Ai un ascutit simt al atentiei. 

    "Evoluţia pozitivă pe acest segment se datorează.... creşterii preţului de tranzacţionare a proprietăţilor."

    Raționame nt de... agent imobiliar. : 

    Minciuni de agenti imobiliafi disperati si expirati

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb