Renovatio Solar: "Deşi preţul energiei a scăzut foarte mult în 2023, considerăm că cererea de proiecte fotovoltaice va continua să avanseze"

T.B.
Companii / 28 iulie 2023

Renovatio Solar: "Deşi preţul energiei a scăzut foarte mult în 2023, considerăm că cererea de proiecte fotovoltaice va continua să avanseze"

Renovatio Solar, companie din ecosistemul Renovatio mizează pe continuarea trendului crescător al cererii de proiecte fotovoltaice, atât în zona IMM, cât şi în zona persoanelor fizice, într-un context de piaţă în care preţul energiei a scăzut foarte mult, conform unui comunicat Renovatio Solar.

"În general, industria fotovoltaică a cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani, pe măsură ce tehnologia a devenit mai eficientă şi mai accesibilă, iar preţul energiei s-a majorat substanţial. Chiar dacă preţul energiei a scăzut foarte mult în 2023, considerăm că trendul crescător în ceea ce priveşte cererea de proiecte fotovoltaice se va menţine atât la nivel industrial, cât şi în rezidenţial", a declarat Horaţiu Regneală, directorul general al Renovatio Solar, conform sursei citate.

Potrivit acestuia, "la ora actuală, companiile internaţionale cu prezenţă în România şi care au mai multe puncte de lucru îşi păstrează interesul pentru implementarea proiectelor fotovoltaice, la fel şi cei care investesc în astfel de proiecte, pe care le văd ca pe o plasă de siguranţă pe termen mediu şi lung".

Potrivit ultimelor date disponibile, publicate de OPCOM, operatorul pieţei de energie electrică şi gaze naturale din România, în ceea ce priveşte electricitatea, în luna iunie 2023, preţul mediu de închidere a pieţei a fost de 422,24 lei/MWh, în condiţiile în care în urmă cu exact un an era de 1.138,30 lei/MWh, se mai arată în comunicat.

"Începând din acest an, cunoaşte o creştere şi numărul proiectelor mari implementate, cele cu o putere de zeci şi sute de MWp, datorită prezenţei pe piaţă a jucătorilor care mizează pe dezvoltarea strategică pe termen mediu şi lung, pe o creştere sustenabilă şi pe crearea de valoare, fără a se baza exclusiv pe factorul preţ", a mai explicat directorul general al Renovatio Solar.

Unul dintre principalii factori care influenţează evoluţia pieţei locale de fotovoltaice este politica guvernamentală, care va trebui să implementeze programe pentru atingerea obiectivului României de eliminare treptată a energiei pe cărbune până în 2032 şi pentru atingerea obiectivelor de energie şi emisii, prevăzute în Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice (PNIESC). Aceste programe pot include scheme de sprijin, tarife de răscumpărare a energiei electrice, subvenţii şi stimulente fiscale pentru instalarea de sisteme fotovoltaice, transmite Renovatio Solar.

Potrivit directorului general al Renovatio Solar, existenţa unui cadru legislativ stabil şi predictibil poate stimula încrederea în investiţii şi poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a pieţei de fotovoltaice.

"Costurile de producţie şi instalare a sistemelor fotovoltaice au scăzut semnificativ în ultimii ani, făcând tehnologia mai accesibilă. In prezent, celulele fotovoltaice sunt mai eficiente şi modulele mai durabile îmbunătăţind performanţa şi reducând costurile sistemelor", a mai spus Horaţiu Regneală.

Un alt factor care va influenţa pozitiv piaţa atât în acest an, cât şi în anii următori, în opinia reprezentantului Renovatio Solar, este creşterea conştientizării şi a cererii publice pentru energie regenerabilă, datorită atât evoluţiei preţurilor energiei, cât şi datorită preocupărilor legate de schimbările climatice şi de diminuarea dependenţei de sursele tradiţionale, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb