Reorganizarea rafinăriei "Arpechim" va ţine cont de revendicările salariaţilor

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2007

Conducerea rafinăriei "Arpechim" susţine că reorganizarea activităţilor societăţii se va realiza în acord cu solicitările salariaţilor, care au organizat, ieri, un miting de protest, se arată într-un comunicat de presă al "Petrom".

"Rafinăria Arpechim trece printr-un proces complex de modernizare care include şi modificarea structurii organizatorice şi externalizarea unor activităţi. Restructurarea şi adaptarea structurii organizatorice la cerinţele mediului economic, care este foarte competitiv, este esenţială pentru a asigura viitorul activităţilor noastre de rafinare. Reorganizarea activităţilor se face treptat şi cu responsabilitate, în acord cu reprezentanţii sindicatelor", precizează oficialii Petrom, companie care deţine rafinăria.

Ieri, un grup de salariaţi ai Arpechim au organizat un miting de protest în faţa pavilionului administrativ, în afara orelor de program şi fără a influenţa activitatea rafinăriei. "Suntem în discuţii cu reprezentanţii sindicatului pentru a găsi modalităţi de soluţionare a revendicărilor şi vom continua discuţiile în acest sens", a spus directorul Arpechim, Gunter Schwarz, citat în comunicat.

De asemenea, protecţia socială a salariaţilor disponibilizaţi este asigurată în baza unui un plan social, conform contractului colectiv de muncă negociat între Petrom şi sindicate, se mai arată în comunicat. În multe dintre cazurile în care responsabilităţile la locul de muncă ale salariaţilor au crescut în urma restructurării, Arpechim a asigurat creşteri salariale mai mari decât cele prevăzute în contractul colectiv de muncă, au arătat reprezentanţii companiei.

"Am depus toate eforturile pentru a reduce efectele programului de restructurare asupra angajaţilor noştri, de exemplu prin punerea la dispoziţie a unui centru de tranziţie care îi sprijină în găsirea unui nou loc de muncă şi care le furnizează servicii gratuite de consiliere. Este unul dintre cele mai mari proiecte de acest tip din România, care s-a dovedit şi foarte eficient", a adăugat Schwarz.

La mijlocul lunii iunie, Petrom anunţa că a înfiinţat compania Petrochemicals Argeş, care preia activităţile petrochimice ale rafinăriei Arpechim şi care va funcţiona independent începând cu trimestrul al patrulea al acestui an. Oltchim a înaintat către Petrom o ofertă pentru achiziţia Petrochemicals Argeş la începutul lunii octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb