REPLICA LUI CONSTANTIN FRĂŢILĂ: "Voi solicita Auditorului Financiar o situaţie cu costurile salariale ale lui Mihai Fercală"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iulie 2014

Schimbul de replici dintre Cons­tantin Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF3 Transilvania, şi Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF3, pare fără sfârşit. Atacurile nu vor înceta, cel puţin până la Adunarea generală din 11 august, când acţionarii vor tranşa conflictul dintre ei.

După replica lui Mihai Fercală publicată în ediţia de vineri, Constantin Frăţilă ne-a transmis următoarele precizări:

"Subsemnatul, Fraţilă Constantin, având în vedere afirmaţiile lui Mihai Fercală din dreptul la replică, care în cadrul unei aşa zise replici la articolul domnului Mihai Iordache aduce acuze la adresa subsemnatului, prin prezenta, vă rog să-mi acordaţi dreptul la replică:

1. Afirm şi susţin că SIF TRANSILVANIA SA are costuri salariale cu dl. Mihai Fercală mai mari de 200.000 lei/lună, drept pentru care voi solicita Auditorului Financiar o situaţie cu costurile salariale ale lui Mihai Fercală pentru anul 2013, situaţie care să cuprindă toate sumele primite de Mihai Fercală numai de la SIF TRANSILVANIA SA: indemnizaţii lunare, indemnizaţii suplimentare, etc. Îmi susţin afirmaţia că numai SIF TRANSILVANIA SA cheltuie 200.000 lei/lunar cu dl. Mihai Fercală, lăsând la o parte celelalte societăţi unde este administrator: Şantierul Naval Orşova, Hotel Aro, Turism Felix, etc.

2. Regulamentele Consiliului de Supraveghere sunt făcute de el şi aprobate de membri Consiliului de Supraveghere, membri care la prima şedinţă a consiliului şi-au exprimat recunoştinţa faţă de Mihai Fercală pentru că au fost aleşi în Consiliul de Supraveghere. Reafirm că nimeni nu intră în Consiliul de Supraveghere decât dacă el, Mihai Fercală vrea, pentru că el, Mihai Fercală, prin procurile speciale şi mandatarii numiţi şi instrucţionaţi de el, hotărăşte cine va intra în Consiliul de Supraveghere. Procurile speciale folosite de Directorat reprezintă o gravă încălcare a legii pieţei de capital, un abuz în serviciu al Directoratului şi un trafic de influenţă practicat de Mihai Fercală.

3. Comisioanele pe care le-a plătit către societatea ACTINVEST SA sunt de 0,7%, fraudarea SIF TRANSILVANIA SA prin acest intermediar este continuă, iar el, Mihai Fercală, o traduce prin: «relaţii tradiţionale şi parteneriate de lungă durată». Auditorul Financiar va primi o adresă în acest sens.

4. Am cerut alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere prin metoda votului cumulativ astfel încât acţionarii să fie reprezentaţi proporţional cu cota de deţinere şi nu după interesele proprii ale lui Mihai Fercală.

5. A introduce în ecuaţie SC COMCM SA când discutăm de AGA la SIF TRANSILVANIA SA, reprezintă doar distragerea atenţiei acţionarilor SIF TRANSILVANIA SA. Vă reamintesc că pe întreaga istorie a SC COMCM SA, societatea a fost administrată cu Preşedinte CA propus de SIF TRANSILVANIA SA şi cu o majoritate în Consiliul de Administraţie a SIF TRANSILVANIA SA.

Cu deosebit respect,

CONSTANTIN FRĂŢILĂ"

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cum sa controleze fercala cine intra in consiliul de supraveghere?adica el controleaza aga? Cum asa? De ex este o dragoste permanenta intre aga si dl.lutac,care nici el nu cred ca si mai aminteste decand este administrator!!!si asta indiferent de schimbarile din structura actionariatului.sau uitati va la aceasta dragoste la prima vedere intre aga si gavaneanu,un adevarat guru al ........???!!!el stie la ce se pricepe!!!baliverne!

    Oare daca la AGA era aleasa protejata dlui Fratila,acesta mai ” dezvaluia ” toate aceste nereguli ??? Ma tot intreb cum a ajuns un arbitru de fotbal sa detina 5% dintr-un SIF ? Pe de alta parte,noi ca si actionari,ne dorim ca banii nostri sa fie pe maini sigure,deci putina transparenta nu strica,insa ce se petrece acum la SIF3 pare o situatie demna de ziare de scandal.

    nici nu mai conteaza cum a aparut scandalul,dar ce se intampla la SIF 3, este scandalos iar FERCALA este fara dubii vinovat , am citit toate comunicatele si Fratila are dreptate, de ce o zice acum ... e alta problema

    actionari.... uniti-va!!!!

    S-a subtiat ciolanul!!!Mizeria,iese la suprafata. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb