Reprezentanţi ai organizaţiei "Salvaţi Copiii" semnalează interpretarea greşită a poziţiei lor cu privire la legea dării în plată

Ioana Dogaru
Bănci-Asigurări / 29 martie 2016

Reprezentanţi ai organizaţiei "Salvaţi Copiii" semnalează interpretarea greşită a poziţiei lor cu privire la legea dării în plată

Actualizare 12:10 Reprezentanţi ai organizaţiei "Salvaţi copiii" şi mame din "Grupul clienţilor cu Credite în CHF" au discutat despre proiectul de lege privind darea în plată

Preşedintele organizaţiei "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu, şi un grup reprezentativ de debitori în CHF au discutat, în cadrul unei întâlniri care a avut loc luni la sediul "Salvaţi Copiii", pentru a lămuri unele aspecte care au fost prezentate într-un articol din Ziarul Financiar, precizează contrabanci.com.

În articolul respectiv, publicat la data de 23.03.2016, reprezentanţii organizaţiei "Salvaţi copiii" atrăgeau atenţia asupra faptului că legea dării în plată "vulnerabilizează o dată în plus categoriile sociale aflate în dificultate", potrivit contrabanci.com.

Gabriela Alexandrescu susţine că titlul articolului apărut în Ziarul Finaciar a fost scris de către cei de la redacţia ziarului şi că, de fapt, acest articol nu reprezintă poziţia oficială a organizaţiei "Salvaţi copiii".

În urma discuţiilor purtate în cadrul întâlnirii, au fost prezentate cazuri foarte grave de viitoare excluderi sociale a unor familii, urmare a faptului că, aflându-se în imposibilitatea de a mai plăti ratele la creditele contractate, multe dintre familiile îndatorate sunt nevoite să facă eforturi financiare inimaginabile pentru a-şi susţine familiile, relatează sursa citată.

"Au fost discutate, de asemenea, care vor fi efectele pe termen lung ale legii şi s-a dovedit faptul că aspectele îngrijorătoare de care amintea doamna Alexandrescu în articol, au fost eronat înţelese ca urmare a unei slabe informări cu privire la această lege", notează contrabanci.com.

----------

Reprezentanţi ai "Salvaţi Copiii" România semnalează interpretarea greşită a poziţiei lor cu privire la proiectul de lege al dării în plată, informează un comunicat de presă al organizaţiei.

"Organizaţia Salvaţi Copiii susţine legea dării în plată, dar solicită decidenţilor anumite garanţii care să protejeze drepturile copiilor şi tinerilor şi pe cel al familiei, pentru a preîntâmpina anumite situaţii nefericite în care familiile pot fi puse", potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei.

Aşa cum era indicat în comunicatul de presă transmis miercuri, 23 martie, intenţia Organizaţiei a fost aceea de "a atrage atenţia asupra faptului că proiectul de lege în cauza are potenţialul negativ de a vulnerabiliza categoriile sociale aflate în situaţii de dificultate, în lipsa unei metodologii responsabile".

Reprezentanţi ai "Salvaţi Copiii" România consideră că "această propunere legislativă trebuie însoţită de argumente responsabile, prin indicarea modului în care ea susţine viaţa de familie, apară interesul superior al copilului şi contribuie la reducerea şi prevenirea sărăciei în România".

Legea trebuie însoţită de o analiză a impactului pe care îl va avea asupra interesului superior al copilului, susţine organizaţia.

"Este evident faptul că darea în plată ar putea fi soluţia pentru unele familii aflate în imposibilitatea de a-şi onora obligaţiile bancare. Însă nu este mai puţin adevărat că acest act normativ, în formă actuala lipsit de orice referire la familie şi copil, are potenţialul de a afecta siguranţa socială a mii de familii care ar putea să-şi piardă unica locuinţa", se arată în comunicat. Din acest motiv, Salvaţi Copiii a cerut Parlamentului României să dubleze măsura dării în plată cu garanţii suplimentare şi sprijin real pentru familiile care vor rămâne fără locuinţă şi, respectiv, cu o strategie clară de întărire şi diversificare a programului naţional "Prima casă".

Deşi scopul proiectului este să asigure "protejarea dreptului la locuinţa familială a debitorului", documentul nu include o analiză clară a modului în care vor fi evaluate condiţiile de creditare în vederea cumpărării de locuinţe, nici câte dintre familiile de tineri vor putea să îndeplinească aceste condiţii şi ce măsuri de sprijin şi monitorizare vor fi avute în vedere pentru familiile cu copii, care vor alege transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat, se mai arată în comunicat.

"În acest context, aplicarea legii ar putea genera o serie de consecinţe negative precum: înăsprirea condiţiilor de creditare ipotecară, creşterea vârstei medii la care se poate accesa un credit, impunerea unui avans de cel puţin 30-40%, sau chiar dispariţia programului "Prima Casă", ce şi-a dovedit utilitatea socială în ultimii ani, prin numărul foarte mare de credite, susţin reprezentanţi ai organizaţiei", precizează sursa citată.

"Speram că intenţia Organizaţiei Salvaţi Copiii, de a aduce în discuţie consecinţele sociale ale unei legi de o asemenea importanţă, să fie în mod corect înţeleasă, atât de către cei în cauză, pentru care legea reprezintă un beneficiu firesc, cât şi de către oamenii politici", se arată în comunicatul de presă citat.

Opinia Cititorului ( 41 )

  1. Ce facem cu intoxicatia din ZF daca v-au folosit imaginea, "nu reprezinta punctul nostru de vedere", dar cineva a citit articolul de la dumneavoastra inainte sa fie postat, cine?

    Ar trebui sa ii dati in judecata pe cei de la ZF sa cereti daune ca v-au sifonat imaginea. 

    Aceasta daca si numai daca nu aveti mainile manjite de bani !

    Cred ca ar fi corect sa faceti publice daca v-au fost virati bani de la zf sau de la altcineva legat de aceasta tema. 

    1. aveti dreptate ar trbui sa iasa pe un post tv si sa dezminta aceast articol asta in cazul in care nu sunt manjiti de aceste banci(camatari)

      Ei au spus că "aplicarea legii ar putea genera o serie de consecinţe negative"

      Au o baza de date, au avocati , economisti pe ce baza au facut aceasta declaratie ?

      Sper-cred nu dupa ureche!

      Sper -cred ca nu la punguta cu doi bani a zf-ului( sau altcineva mai in spate ). 

      si ZF nu da niciun comunicat?

      Asa cum ii spuneam ieri unui scelerat CHF, Salvatii Copiii nu s-a referit la legea in sine ci la posibilele efecte ale DIP. Propaganda Grupului Clientilor cu Credite in CHF a atins un nivel ce nu mai poate fi ignorat. Speculatii mincinoase, acuzatii false sau calomnii.Urmarile acestui linsaj bezmetic pus la cale de catre liderii acestui grup, pot fi resimtite in societate. Decredibilizare voita a acestei organizatii poate insemna mai putine donatii si implicit mai putini copii ajutati. Este incalificabil ca un grup de restantieri de pe o anumita pagina de socializare sa denigreze imaginea unei organizatii care in urma cu cateva saptamani a donat mai multe aparate medicale destinate nou-nascutilor cu afectiuni respiratorii. In urma cu cateva saptamani Grupul Clientilor cu Credite in CHF posta fotografiile si datele personale ale unei tinere pe nume Cristina, pe care aceastia au supus-o la amenintari, jigniri, aprecieri vis-a-vis de moralitate...

      s-au bazat pe ceea ce se intampla in alte economii unde darea in plata exista; tot ce scrie acolo sunt realitati

      Cu mine ai vorbit.

      Nu fac parte din grupul chf, nu am credit in Lumea asta mare. 

      De unde sti tu ce aparate a donat redpectiva organizatie? 

      Te-a mandatat sa vorbesti in numele ei, tu neica nimeni , anonim chiar?

      O greseala intolerabila, impardonabila a facut Organizatia Salvati copiii, parerea mea, neica nimeni. 

      O organizatie ca asta vorbeste" din auzite"?

      De ce nu zice ca "rata impunge"?

      Poate uni ii cred! 

      Cauta in presa [...] sa vezi sectii intregi de spitale construite de oamenii astia. Asta ca sa nu mai vorbim despre sutele de copii ajutati, [...]. Citeste nulitatea [...] si spunele alora pe care ii slujesti. Pe langa voi, un grup de escroci care asteapta momentul sa treaca o lege la adapostul careia sa poata fura, Salvati Copiii a facut enorm de mult bine. Voi sunteti niste nulitati [...] care murdariti pe toata lumea indiferent despre cine e vorba. Ai inteles anonimule? Bai [...], ai inteles?

      auzi postac chf? am gasit o lista cu cateva zeci de familii cu copii care beneficiaza de diagnostic si tratament gratuit de pe urma organizatiei salvati copiii. tu ziceai ieri ca vrei sa fie dati in judecata aia care vorbesc impotriva voastra ca sa vezi tu cine sunt. hai sa le trimitem latraule familiilor din programul salvati copiii pozele astora care ponegresc organizatia ce le da acees gratuit la sanatate pentru copii. sa le vada meclele astora care se lupta impotriva salvati copiii. si ma gandeam ca daca esti mare barbat si vrei tu sa vezi cine comenteaza impotriva voastra, sa iti trimiti si tu poza(preferabil pe aia facuta in penitenciar) ca sa vada lumea cine esti. te tin papinoagele sa iti arat mecla de infractor alora care poate si-au tratat copiii de diverse boli grave prin organizatia pe care voi o linsati acum?

      Ca de la anonim la anonim.

      Consulta cam pe unde se arunca cate-o virgula prin titlu.

      Ma refeream la Ion de L. Rebreanu, Ilie vine din literatura Pakistaneza?

      Sper ca ai cetit ca nu pre sunt de acord cu ce a scris sf-ul ? 

      acum la radio romania la tribuna partidelor parlamentare ce zic aia de la pnl. ,,tinerii trebuie incurajati in contextul scaderii natalitatii, prin programe care sa creeze locuri de munca, sa asigure accesul la invatamant si la o locuinta, sa ramana in tara sa isi poata intemeia o familie si sa aiba copii.,,

      lasa tu virgulele la cate greseli faci.

      De ce am impresia ca esti cel cu " facultati si doctorate" ?

      Huj huh

      A intemeia=a zidi, a cladi, a pune temelia la ceva durabil.

    aceste banci se folosesc de orice calca pe cadavre numai sa nu intre ldp .ce facem cu familiile cu copii ramasi pe drumuri care au fost evacuati de banci ce viitor au asta e intrbarea cea mai dureroasa vad ca pe parlamentari ii intereseaza mai mult de bancile straine in loc sa se ocupe de aceste familii cu copii evacuati de banci .unde e viitorul acestei tari ce facem cu el ii facem sclavi

    rusine acestui guvern si acestui presedinte care nu a facut nimic pentru aceste familii camatarite de ACESTE BANCI STRAINE SUB SUPRAVEGHEREA BNR .

    recunosc ca mi se facuse scarba de aceasta Organizatie dupa ce am citit ca s-a lasat atrasa in aceasta porcarie. sincer, in continuare nu inteleg de ce v-ati bagat in mizeria asta, de ce nu spuneti ca, de fapt, un copil ai carut parinti nu are ce sa ii ofera pt ca da toti banii la banca, este un copil care sufera. de ce nu mentionati copiii care traoesc cu teama ca nu o sa aiba un loc unde sa doarma pt ca parintii lor o sa isi piarasa casa din cauza bancii. Salvati Copiii, ati fost jalnici ca v-ati lasat implicati in treaba asta, nu ati aparat prin pozitia luata, niciun copil, iar eu nu voi mai dona niciodata nimic pentru voi!

    1. esti un ratat

      Corect, de acord

    Imediat, parerea gccc este cea care conteaza.... niste manipulatori.

    1. Organizatia Salvati Copiii nu isi retrage parerea "aplicarea legii ar putea genera o serie de consecinţe " chiar daca au suferit din cauza linsajului mediatic al celor din GCCC

      Unde ai vazut ceea ce ai citat ?

      Linsajul GCCC a facut multe victime, de la persoane fizice, profesori de economie pana la Salvati Copiii. In schimb daca spune cineva ceva despre GCCC si liderii lui se lasa cu amenintari cu batai, judecati, vanatori de oameni, urlete, plansete. Pentru GCCC legea si morala se aplica cu dubla masura.

      Visezi cu ochi deschisi ?

    "Aplicarea legii ar putea genera o serie de consecinţe negative precum:

    - înăsprirea condiţiilor de creditare ipotecară, 

    - creşterea vârstei medii la care se poate accesa un credit,

    - impunerea unui avans de cel puţin 30-40%, sau chiar dispariţia programului "Prima Casă", ce şi-a dovedit utilitatea socială în ultimii ani, prin numărul foarte mare de credite, susţin reprezentanţi ai organizaţiei" 

    1. mai spune si ca nu reprezinta pozitia oficiala a Organizatiei.citesti numai ce i-ti convine?

      sustin reprezentanţi ai organizaţiei

      ma mir ca stii sa citesti daca scrii "i-ti", analfabetule 

      Aceasta poezie e a bancilor!

      Dumneavoastra pe ce va bazati cand afirmati asa ceva ? 

      Multumesc anticipat.

      Aceasta nu cred ca e pozitia organizatiei.

      Ar fi trimis parerea Bursei. 

      E luata de pe siteul astora din gccc de acolo de unde ia bursa toate subiectele.

      Pt adormitul ca tine, pe romaneste sus, sa nu i-ti soliciti neuronu' turmentat.

      Mai cap-sec, de ce nu citesti tot articolul, linie cu linie? Doar titlul? papagalule... reprezentantii organizatiei considera ca ldp va avea efecte foarte rele asupra disponibilitatii omului de a cumpara o casa, de a extinde spatiul locativ pentru copii, deci va avea efecte negative pentru copii? inteles? Citeste, omule, citeste tot, nu doar titlu.

      Au ghicit in Stele sau in cafea ?

      el citeste doar ce ii scrie christian ban.restul nu il intereseaza pe el ca nu e platit pentru asta.el e platit la cuvant sa posteze in nestire.

      Doar 11 din 50 de state americane au opțiuni legislative care permit DIP (dar nu o obligă, așa cum dorește deputatul Zamfir). Iată cum se comenta în 2012, în SUA, pe tema acestor tipuri de credite.

       

      "THE DRAWBACKS TO NON-RECOURSE LOANS 

      The main drawback to non-recourse loans is that they are incredibly hard to get. There are really only two banks actively offering non-recourse loans on a national basis. Want to know how many loans the largest one closed over the past five years? 1,000 – or roughly four loans a week. For the largest lender, and one who lends in all 50 states, that number is incredibly low. Having worked with countless investors who tried to get loans with these institutions, I can say that they are incredibly picky. They will only consider loans on certain types of property, with certain returns in certain locations. If the investment property doesn’t fit into their tiny little box – forget about it. If you are able to find a property that fits their loan profile (congratulations by the way), you are rewarded with interest rates much higher than traditional mortgage rates, and an incredibly high down payment requirement." 

       

      Trad: Dificultățile unui credit LDP sunt în principal că este incredibil de greu de obținut. Sunt numai două (nota mea: ei bine, am găsit 3 azi) bănci care oferă în mod activ credite LDP pe scară națională. Vrei să știi câte astfel de credite LDP a contractat cel mai mare creditor în ultimii 5 ani? 1000, sau mai exact, 4 credite LDP pe săptămână. Pentru cel mai mare creditor, unul care care birouri în toate cele 50 de state, acest număr este foarte mic. Lucrând cu mulți investitori care căutau acest tip de credit (nota mea: normal, dacă nu iese afacerea, lași totul baltă băncilor), pot spune că băncile sunt FOARTE PRETENȚIOASE. Ele vor lua în considerare doar creditele pentru anumite tipuri de proprietăți, cu anumite randamente și în anumite locații (nota mea: adio apartamente în Militari cu LDP). Dacă proprietatea nu se potrivește cu criteriile lor înguste, lasă-o baltă. Dacă totuși vei găsi o proprietate care se potrivește (și felicitări că ai găsit-o), vei fi recompensat cu dobânzi mai mari decât cele tradiționale ale creditelor ipotecare și un avans INCREDIBIL". 

       

       

      Avansul crescut la creditele non-recourse (cu darea in plată) nu se datorează faptului că sunt rău-intenționat sau speculativ supraevaluate. Dacă Zamfir o să îl citească vreodată pe Adam Smith, o să vadă că el spune că prețurile gravitează în jurul prețului corect... uneori peste, alteori sub, dar niciodată fixate de acesta. În fapt, chiar și identificarea acestui preț corect/natural este dificilă, cu atât mai dificilă este pretenția ca permanent tranzacțiile din piată să se execute doar la acel preț. Banca nu își permite să fie forțată să execute debitorul când prețul este sub cel "corect". Ar ieși în pierdere atunci când va vinde proprietatea pe o piață slabă, inertă, în criză. Avansul ridicat al creditelor cu DIP este acel +/- în jurul prețului corect. Pare a fi supraevaluat cu +20% față de istoricul ultimilor ani, atunci am nevoie de 40% avans (ca să pot tolera și cazurile când piața va fi la -20%). 

       

      Iată cele trei oferte de credite LDP (non-recourse loans) din Statele Unite, credite opționale, pe care eu le-am găsit pe piața americană de azi... ATENȚIE, ACOLO POȚI ALEGE CE FEL DE CREDIT VREI, CU sau FĂRĂ DIP. Creditele fără DIP au avans de 10-15%. Vedeți mai jos ce avans se cere pentru creditele cu DIP. 

       

      1) North American Savings Bank provide loans in all 50 states. Founded in 1927, NASB now manages over one billion dollars in assets. 

      Minimum down payment is 30% of the purchase price. Insufficient cash flow or the condition of the property may require a larger down payment. 

      NASB lends up to 70% loan-to-cost on single family detached homes and 60% on all other residential properties (CA, AZ, FL, MI, OH, NV have a max 55% loan-to-cost) 

       

      >>> Trad: În sumar, avansul este minim 30%, chiar min 40% pentru alte tipuri de proprietăți în comun (adică nu case individuale pe pământ). Iar în alte state, avansul minim este 45%. 

       

      2) First Western Federal Savings Bank is a nationwide non-recourse lender that helps their clients use their self directed retirement accounts to purchase real estate investment with leverage. They finance residential, commercial, and multifamily properties in all 50 states for Buy and Hold investors. 

      The maximum LTV is up to 60% for 1-4 unit residential properties and 50% for larger rental and commercial properties. 

       

      >>> Trad: Avans minim 40% pentru vile de 1-4 apartamente și 50% pentru cele mai mari. 

       

      3) First National Bank of America offers loans in all 50 states for 1-4 units residential properties. Loans for larger multi-family are available locally. Their maximum loan term is 10 years, with a max amortization of 20 years. 

      Minimum requirements to qualify for a non-recourse loan at First National Bank: 

      40% to 50% down payment available in the self-directed IRA 

      >>> Trad: Avans minim de 40-50%. 

      Ai uitat sa mentionezi ca au ldp de 100 de ani ?

      Economie stabila, moneda stabila ? 

      Buna gluma!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb