REPUBLICA MOLDOVA: Maia Sandu îi îndeamnă pe alegătorii din diaspora să se înregistreze pe site-ul CEC

G.B
Internaţional / 21 mai 2021

Maia Sandu îi îndeamnă pe alegătorii din diaspora să se înregistreze pe site-ul CEC

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat printr-un mesaj pe Facebook un apel către cetăţenii moldoveni din diasporă să se înregistreze pe site-ul Comisiei Electorale Centrale în vederea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

"Dragi cetăţeni din diasporă, pe 11 iulie votul vostru va decide calea pe care va porni Republica Moldova. Înregistraţi-vă pe site-ul CEC şi îndemnaţi rudele, prietenii să facă la fel. Mai sunt câteva zile în care puteţi face înregistrarea prealabilă pentru deschiderea unei secţii de vot mai aproape de dumneavoastră, termenul-limită fiind 26 mai", se arată în postare.

Scopul înregistrării prealabile este de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota în afara ţării şi la secţiile de votare organizate pentru alegătorii din stînga Nistrului (Transnistria) pe teritoriul Republicii Moldova aflat sub jurisdicţia constituţională a autorităţilor publice centrale; de a fi deschise secţii de votare suplimentare în străinătate cu acordul autorităţilor ţării respective; de a determina numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective, potrivit agerpres.

Maia Sandu a mai adăugat:"Instituţiile statului trebuie să asigure o bună organizare a alegerilor, aşa încât toţi cetăţenii care doresc să voteze să-şi poată exprima acest drept constituţional. Împreună am câştigat alegerile prezidenţiale şi am pornit schimbări spre bine în ţară. Împreună am obţinut şansa de a oferi ţării un parlament curat şi responsabil care să sprijine un guvern profesionist şi stabil. Pe ce drum va porni Republica Moldova după 11 iulie este decizia voastră, a cetăţenilor. Îndemn toţi cetăţenii să iasă la vot în acest moment de cotitură pentru viitorul ţării noastre.

Privesc cu optimism în viitor. Am încredere în oamenii ţării şi ştiu că pentru Moldova vin vremuri bune".

Reamintim faptul că astăzi Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chişinău a înregistrat primele şase formaţiuni înscrise pentru alegerile parlamentare anticipate: Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (102 candidaţi); Partidul "Acasă Construim Europa" /PACE/ (70 de candidaţi); Partidul "Acţiunea Comună - Congresul Civic" (101 candidaţi); Blocul electoral "Renato Usatîi" (103 candidaţi); Partidul "Acţiune şi Solidaritate" /PAS/ (102 candidaţi);Partidul "Şor" ( 101 candidaţi).

Partidele înregistrate îşi pot începe de astăzi campania electorală

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb