Republica Moldova şi România vor construi noi poduri peste Prut

F.A
Politică / 17 iulie 2013

UPDATE:

Republica Moldova şi România vor construi noi poduri peste Prut, potrivit Publika.md.

Hotărârea a fost luată de preşedinţii celor două state, Nicolae Timofti şi Traian Băsescu, în intervederea pe care au avut-o astăzi la Chişinău.

"Cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului au de câştigat de pe urma relaţiei speciale dintre Republica Moldova şi România. Trei proiecte moldo-române vor prinde contur, unele chiar anul acesta. Liniile de înaltă tensiune Bălţi - Suceava, Ungheni - Iaşi - Străşeni şi Goteşti Fălciu. De asemenea, am vorbit despre necesitatea construirii unor noi poduri peste Prut, în regiunea oraşului Ungheni şi a localităţilor Leca (Republica Moldova) şi Fălciu (România)", a declarat preşedintele moldovean Nicolae Timofti, citat de sursa de presă.

În ceea ce priveşte construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, lucrările se vor demara la sfârşitul lunii august, iar România va contribui financiar cu circa 9 - 12 milioane de euro.

"Mă bucur că în sfârşit se deznoadă proiectul gazoductului Iaşi - Ungheni. În acest proiect este o problemă complicată şi ar fi necesare nişte verificări tehnice. Mă bucur că proiectul de interconectare Fălciu-Floreşti se va încheia. E bine să fie aşa şi Republica Moldova să aibă alternative, să nu fie depedentă doar de o singură sursă energetică", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

......

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, că între ţara noastră şi Republica Moldova este un "parteneriat de sânge", potrivit surselor de presă.

"România şi Republica Moldova au un parteneriat de sânge, pentru că aşa ni l-a lăsat Dumnezeu. Deci, nu putem fi decât alături de cetăţenii Republicii Moldova ori de câte ori va fi nevoie", a afirmat Traian Băsescu în conferinţa de presă comună cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

De asemenea, şeful Statului şi-a exprimat convingerea că Republica Moldova este susţinută de statele Uniunii Europene (UE).

Domnia sa a declarat: "Republica Moldova are foarte mulţi prieteni, e susţinută în acest proces şi de Polonia, şi de cele trei ţări baltice, şi de Germania, şi multe alte ţări UE. Republica Moldova nu este o ţară care doar ea vrea în UE. Şi statele cele mai importante ale UE vor Republica Moldova în Uniunea Europeană, pentru că i-au înţeles istoria, aspiraţiile şi dorinţa cetăţenilor".

La rândul său, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a mulţumit lui Traian Băsescu "pentru sprijinul preţios şi implicarea sa personală în proiectele de importanţă strategică pentru Republica Moldova, şi anume integrarea europeană, securitatea energetică şi soluţionarea conflictului transnistrean".

Nicolae Timofti a ţinut să mulţumească Guvernului şi diplomaţiei de la Bucureşti pentru pledarea cauzei Chişinăului în plan european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb