RESEARCH AND MARKETS ANTICIPEAZĂ Piaţa mondială de investment banking va trece de 111 miliarde dolari, în 2021

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 martie 2021

Piaţa mondială de investment banking va trece de 111 miliarde dolari, în 2021

Cifra este mai mare cu 8,4% faţă de 2020

America de Nord - cea mai mare regiune de pe piaţa globală de investment banking, anul trecut, cu o cotă de 46%

Piaţa globală de investment banking va ajunge la 111,45 de miliarde de dolari în 2021, de la 102,84 miliarde de dolari în 2020, în baza unei rate de creştere compuse anuale (CAGR) de 8,4%, potrivit unei analize Research And Markets.

Aceasta menţionează că avansul se datorează în principal companiilor care îşi rearanjează operaţiunile şi se redresează după impactul negativ produs de pandemia de Covid-19, care a dus la măsuri restrictive de izolare, printre care munca la distanţă şi închiderea activităţilor comerciale.

Research And Markets anticipează că piaţa globală de investment banking va urca la 137,97 miliarde de dolari în 2025, pe fondul unei creşteri CAGR de 5%.

Piaţa de investment banking constă în vânzarea de servicii bancare de investiţii de către entităţi care îşi asumă riscuri de capital în procesul de subscriere a valorilor mobiliare. În schimbul acestor servicii sunt percepute taxe şi comisioane. Această piaţă exclude companiile care acţionează ca agenţi şi/sau brokeri între cumpărători şi vânzători de valori mobiliare şi mărfuri.

Segmentul de investment banking include consultanţă pentru fuziuni şi achiziţii; subscrieri pe pieţele de datorii şi acţiuni, respectiv credite de investiţii sau sindicalizate.

Conform analizei Research And Markets, America de Nord a fost cea mai mare regiune de pe piaţa globală de investment banking anul trecut, cu o cotă de 46%, urmată de Asia - Pacific, cu 26%. Cea mai redusă cotă pe această piaţă o are Europa de Est, potrivit sursei.

Research And Markets arată că băncile de investiţii din întreaga lume se îndreaptă către afacerile care necesită mai puţin capital reglementat. În acest sens, marile bănci de investiţii din lume, precum Barclays Plc (Marea Britanie), Deutsche Bank AG (Germania) şi Credit Suisse Group AG (Elveţia), şi-au anunţat planurile de trecere de la activităţile tradiţionale de subscriere la alte operaţiuni, cum sunt fuziunile şi achiziţiile, consultanţa şi strângerea de fonduri.

Această schimbare este cauzată în primul rând de modificările de reglementare care au scumpit unele activităţi de investment banking.

Deşi reglementările au restrâns oferta de servicii de profil în cazul anumitor bănci, obligându-le să se specializeze, unele instituţii financiare, precum Citibank şi JPMorgan Chase & Co. (ambele din SUA), au continuat să ofere o gamă completă de servicii de investment banking.

Conform unui editorial recent publicat de Bloomberg News, anul de succes care a fost 2020 pentru tranzacţiile cu valori mobiliare a ajutat unele dintre băncile de investiţii europene să câştige cotă de piaţă, la fel şi pe rivalele mai mari de pe Wall Street, precum JPMorgan Chase, Goldman Sachs Group Inc. şi Morgan Stanley, care domină piaţa de profil.

Surse: Şeful diviziei de investment banking din cadrul Citigroup Hong Kong părăseşte banca

Christopher Laskowski, şeful diviziei de corporate & investment banking din cadrul Citigroup Inc. Hong Kong, pleacă din fruntea acesteia după 23 de ani petrecuţi în banca americană, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Laskowski, care a condus, de asemenea, divizia asiatică de gestionare a activelor din cadrul Citigroup, a demisionat recent, conform surselor. Un purtător de cuvânt al băncii din Hong Kong a refuzat să comenteze informaţia.

Christopher Laskowski s-a alăturat Citigroup New York în 1997 şi, de-a lungul timpului, a deţinut diverse funcţii în cadrul băncii.

Anul trecut, Citigroup a ocupat locul al şaptelea în clasamentul băncilor care s-au ocupat de vânzări de acţiuni în Asia-Pacific, potrivit datelor Bloomberg.

Bloomberg: Bank of America îşi reduce personalul

Gigantul financiar Bank of America Corp. a eliminat o parte din angajaţii săi de pe segmentul de global banking şi pieţe, potrivit Bloomberg News, care citează surse apropiate situaţiei. Acestea menţionează că de măsura restructurării au fost afectaţi angajaţi care se ocupau de vânzări (în cadrul operaţiunilor de tranzacţionare, cercetare, investment banking şi pieţe de capital).

Reducerea personalului face parte din practica tipică de pe Wall Street de a recurge la schimbări ale angajaţilor în această perioadă a anului, după distribuirea bonusurilor, conform sursei citate.

HSBC le taie bonusurile bancherilor de investiţii din Londra

Bancherii de investiţii din Londra ai gigantului britanic HSBC Holdings Plc sunt afectaţi de reducerea cu până la 20% a bonusurilor lor întrucât creditorul duce o politică de ţinere în frâu a veniturilor acestora în baza unui program mai amplu de diminuare a costurilor, anunţă fnlondon.com.

Bonusurile acordate angajaţilor diviziei britanice de global banking din cadrul HSBC au scăzut cu 10-20%, potrivit sursei.

Barclays renunţă la birourile bancherilor de investiţii

Barclays este gata să renunţe la sediul băncii sale de investiţii din Docklands, banca britanică fiind "deschisă" ofertelor pentru acest spaţiu, conform The Sunday Telegraph. Publicaţia notează că, înainte să-şi mute bancherii de investiţii în sediul său principal din apropiere, Barclays este în căutarea unui chiriaş pentru cele cinci birouri din Docklands pe care, la rândul său, le-a închiriat de la proprietarul Canary Wharf Group.

Informaţia publicată de The Sunday Telegraph, care nu citează sursa acesteia (şi care nu a fost confirmată de Barclays), vine după ce HSBC a anunţat că îşi reduce cu 40% spaţiul global de birouri, în contextul pandemiei de Covid-19. Totodată, Lloyds Banking Group din Marea Britanie a informat că are în plan să elimine 20% din birourile sale până în 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb