Restanţele achitate cu întârziere i-au încăierat pe şefii CE Oltenia şi ANAF

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 octombrie 2015

Restanţele achitate cu întârziere i-au încăierat pe şefii CE Oltenia şi ANAF

ANAF a anunţat, ieri, că societatea Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu mai este înregistrată acum cu obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat şi a precizat, într-un comunicat, că la data de 30 iunie 2015, compania figura în executare silită pentru obligaţii fiscale scadente la data de 25 mai 2015.

Instituţia a reacţionat după ce informaţia că producătorul de energie este în executare silită a stârnit furia directorului general al companiei Laurenţiu Ciurel, care a spus că nu a fost niciodată în această situaţie şi a ameninţat ANAF cu judecata.

Ciurel a afirmat, în urmă cu două zile, că a discutat situaţia cu ministrul Energiei Andrei Gerea, care urma să obţină lămuriri de la ANAF, întrucât a fost sunat de zece bănci, care i-au spus că vor retrage liniile de finanţare dacă CEO are conturile blocate şi au cerut mai multe asigurări şi garanţii. Domnia sa a spus că va acţiona în judecată ANAF dacă trebuie să suplimenteze garanţiile băncilor.

Oficialii ANAF afirmă că au emis somaţia nr. 23, comunicată societăţii la data de 18 iunie 2015. Aceasta a fost achitată până la data de 17 august 2015. Prin urmare, datele prezentate pe site-ul ANAF sunt corecte, fiind specificat faptul că este vorba de Lista contribuabililor mari care înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat la data de 30 iunie 2015, conform sursei citate.

În tonul discursului lui Laurenţiu Ciurel, a reacţionat şi şeful ANAF Gelu Diaconu: "Am luat act de poziţia domnului director general Laurenţiu Ciurel şi de nemulţumirea acestuia. Amestecarea ANAF într-o conjuraţie universală (parchete, organizaţii ecologiste, companii concurente) împotriva Complexului Oltenia frizează patologicul. Înţelegem că ne va reclama superiorilor pentru că ne facem datoria şi respectăm legea. Probabil că vor fi multe reclamaţii de-acum încolo, întrucât vor primi somaţii de plată de fiecare dată când nu-şi achită datoriile. Toţi contribuabilii sunt egali în faţa legii, iar astfel de intimidări la adresa angajaţilor unei instituţii a statului român sunt valabile în altă parte, nu în România anului 2015".

Anterior, presa locală şi televiziunile au mai relatat că directorul CEO a comentat, într-o conferinţă la Târgu Jiu: "Poate să fie o simplă greşeală sau poate să fie un act de rea credinţă. ANAF nu e de capul ei, nu e ANRE (reglementatorul pieţei de energie), ci este o instituţie în subordinea cuiva.Şi, probabil că zilele astea va fi tras la răspundere cel care a emis acea somaţie primită de mine marţi după-amiază, pentru sume plătite de CEO cu două, trei săptămâni înainte". Tot presa locală a notat că domnul Ciurel nu exclude să fie un atac politic, la premierul Ponta sau un atac al organizaţiilor ecologiste.

Potrivit ANAF, comunicarea somaţiei de plată reprezintă prima etapă a executării silite. Conducerea ANAF a adăugat că a emis către CEO un număr de 4 somaţii în intervalul 15 iulie 2015 - 06 octombrie 2015, pentru obligaţii fiscale restante, pe care societatea le-a achitat până pe 20 octombrie 2015.

Şi Complexul Oltenia a anunţat, ieri, într-un comunicat, că Certificatul de Atestare Fiscală obţinut în data de 21 octombrie atestă că nu are datorii la bugetul de stat. Compania susţine că deţine astfel de documente şi pentru data de 31 august 2015 şi pentru 30 septembrie 2015.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. eu nu am inteles, inspectorii ANAF [un fel de Dorei financiari se pare] cand pleaca la vanatoare consulta lista datornicilor de pe site-ul ANAF -- sau au ceva surse mai detaliate?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb