Restart Energy implementează un proiect de sisteme fotovoltaice în valoare de peste 500.000 de euro pentru compania Cottontex

G.U.
Companii / 5 mai 2022

Restart Energy implementează un proiect de sisteme fotovoltaice în valoare de peste 500.000 de euro pentru compania Cottontex

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică de pe piaţa locală, anunţă semnarea unui contract în valoare de peste 500.000 de euro cu firma Cottontex, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere cumulată de 700 kWp, conform unui comunicat de presă.

Proiectul presupune instalarea a 1556 de panouri fotovoltaice, pe o suprafaţă de 5.000 mp, pe acoperişul fabricilor Cottontex din Timişoara şi Lugoj. Generatorul fotovoltaic va produce 20.250 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de 4.050.000 euro. Astfel, investiţia companiei în valoare de peste 500.000 de euro va fi amortizată în mai puţin de 3 ani.

Investiţia urmăreşte acoperirea a 32% din necesarul de energie al companiei Cottontex şi presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 6375 tone şi a deşeurilor radioactive cu 60 kg.

"Proiectele solare devin interesante pentru tot mai multe companii româneşti şi ne aşteptăm ca acest trend să se dezvolte. Practic, printr-o investiţie cu amortizare rapidă, costurile cu energia scad semnificativ şi ne bucurăm cu toţii de un mediu înconjurător mai curat. Sistemele fotovoltaice sunt modulare, iar dimensionarea se face în funcţie de nevoile fiecărui client, de locaţie, orientarea acoperişului sau gradul de umbrire", spune Armand Domuţa, General Manager Restart Energy.

"Suntem o afacere de familie cu o abordare de business sustenabilă, care investeşte constant în tehnologii noi. Am făcut tranziţia către energie verde cu gândul la viitor. Pe lângă argumentele de ordin financiar, am luat în calcul şi efectele benefice ale energiei verzi pentru mediul înconjurător", declară Erol Baeram, Director General Cottontex.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

Potrivit sursei citate, în februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât şi a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum şi de tranzacţionare directă între participanţi a atributelor de mediu şi a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăţă o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acţiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă şi se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obţine echivalentul în bani. În acelaşi timp, o companie poate obţine credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienţii lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanţe de cumpărare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb