Comisarii ANPC au anunţat, joi, că reprezentanţii Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor au făcut verificări la SC Revers Quantum SRL, deţinătoarea restaurantului "Templul Soarelui" din Sectorul 2 al Capitalei, conform unui comunicat de presă al instituţiei.
"Cum se spune în chineză «jeg»? Dar gândacii sunt împărţiţi pe soiuri de carne? Vor avea ceva timp cei de la «Templul Soarelui APUNE» să ne explice!", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.
Comisarii ANPC au găsit mai multe nereguli, printre care: utilizarea unor produse alimentare nesigure, fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; folosirea unor spaţii de ventilaţie neigienizate, cu acumulări de grăsime în strat grosier; folosirea unor spaţii de lucru insalubre, cu pereţi cu vopsea exfoliată, pavimente discontinuu cu plăci de gresie sparte; prezenţa gândacilor vii şi morţi în incintă; folosirea unor frigidere neigienizate cu rugină şi cu chedere rupte.
De asemenea, echipele de control au constatat utilizarea unor materii prime cu modificări organoleptice; folosirea unor coşuri de gunoi fără capac şi a unor ustensile neprofesionale de bucătărie, cu grad ridicat de uzură; nerespectarea vecinătăţillor la depozitarea alimentelor; utilizarea unor hote cu acumulări de grăsime în strat grosier; lipsa autorizaţiilor emise de primărie, ISU, DSP.
Unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor şi a primit o amendă de 10.000 de lei.