DigiRay, o reţea regională care cuprinde 11 laboratoare specializate în imagistică dentară şi maxilo-facială situate preponderent în partea de vest a României, estimează că va investi 2 milioane de euro, în următoarele 18 luni, pentru a-şi consolida prezenţa pe piaţă. Managementul companiei a decis să păstreze planurile de investiţii pentru 2020 planificate înaintea crizei provocate de COVID-19, sumele incluzând şi atragerea de fonduri europene, conform unui comunicat de presă.
Doctorul Cristian Pop, fondatorul DigiRay, a declarat: "După ce în primele două luni, veniturile au crescut cu 43% faţă de perioada similară din 2019, în martie-aprilie, pe fondul stării de urgenţă, activitatea curentă a fost puternic afectată. Totuşi, mizăm pe o revenire în perioada următoare astfel că estimăm pentru anul în curs un avans de 15% al afacerilor, până la pragul de 2 milioane de euro. În acelaşi timp, credem că avem o mare oportunitate pentru expansiunea si consolidarea business-ului, de aceea am decis să nu ne schimbăm planul de investiţii stabilit iniţial"
Potrivit comunicatului de presă: Medicul antreprenor şi-a propus să direcţioneze investiţiile în principal către extinderea reţelei de laboratoare la nivel naţional. Astfel, cei circa 2 milioane de euro ar urma să fie alocaţi pentru construcţia de noi laboratoare şi/sau achiziţii în plan local, precum şi pentru dezvoltarea de servicii noi, care să reducă timpii de tratament şi să crească eficienţa tehnologiilor.
"Vrem să transformăm centrul de radiologie într-un < < one stop scanning shop > >, cu ajutorul tehnologiei moderne. Este un concept care ne permite să construim cazul pacientului în plan virtual şi, prin scanări 3D, să colectăm toate datele necesare pentru a planifica şi executa cu predictibilitate maximă tratamentele stomatologice. Am testat deja acest concept într-unul din laboratoarele din Cluj-Napoca şi ne-am propus să extindem acest serviciu în toate centrele din ţară", a mai spus doctorul Cristian Pop.
"Am accesat fonduri europene în trei etape, cu scopul de a aduce în România tehnologie modernă, care să ajute deopotrivă atât medicii, cât şi pacienţii clinicilor stomatologice. În perioada Masterului în implantologie, pe care l-am urmat în Germania, am descoperit o tehnologie nouă, destinată pacienţilor care au nevoie de implanturi dentare şi am decis să o aduc cu mine în România. Astfel, din primele fonduri europene, am achiziţionat un computer tomograf pentru zona capului (Cone Beam CT/CBCT), necesar pacienţilor cu afecţiuni stomatologice care implică lucrări complexe", a subliniat fondatorul DigiRay.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.05.2020, 10:07)
Foarte tare!!!