Reţeta unei minuni fotbalistice: talent, bani şi puţin ajutor de la arbitrii

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 10 martie 2017

Reţeta unei minuni fotbalistice: talent, bani şi puţin ajutor de la arbitrii

Barcelona a reuşit să mai scrie o pagină în marea istorie a fotbalului, după ce a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, remontând diferenţa de patru goluri din meciul tur. Paris Saint Germanin a pierdut pe terenul Barcelonei cu un uluitor 1-6, după ce în urmă cu trei săptămâni uluise lumea fotbalului cu victoria clară, 4-0, obţinută în faţa catalanilor.

Reţeta acestei reuşite istorice nu este deloc simplă, conţine fotbalişti de valoare, cu o mentalitate extraordinară, foarte mulţi bani investiţi în această echipă, un blazon care creează presiune asupra adversarului şi ceva ajutor din partea brigăzii de arbitraj. Fără a încerca să luăm ceva din meritele jucătorilor, este clar pentru toată lumea că arbitrii (Deniz Aytekin - central; arbitri asistenţi: Guido Kleve, Markus Haecker; arbitri asistenţi adiţionali: Daniel Siebert, Benjamin Brand) au oferit gazdelor câte "un deget" de ajutor, desigur involuntar. Ambele lovituri de pedeapsă obţinute de Barcelona ( minutul 50, la scorul de 2-0 şi minutul 91, la scorul de 4-1) au fost contestate de oaspeţi, al doilea generând valuri de ironii şi proteste pe reţele de socializare, dar au mai fost şi alte decizii la limită. Cert este că rezultatul rămâne, iar cei 96.000 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului Nou Camp au ce să povestească peste ani, nepoţilor sau vecinilor. Golurile au fost marcate de : Luis Suarez (3), Layvin Kurzawa (40, autogol), Lionel Messi (50 - penalty), Neymar (88, 90+1 - penalty), Sergi Roberto (90+5), respectiv Edinson Cavani (62).

În acest moment Barcelona este clubul cu al doilea cel mai scump lot din lume, 753.000.000 euro valorând jucătorii antrenaţi de Luis Enriqe, doar Real Madrid având un lot mai scump - 766.000.000 euro. Messi (120.000.000 euro), Neymar (80.000.000 euro), Suarez (55.000.000 euro) şi Iniesta (55.000.000 euro) sunt perlele Barcelonei, care în partida de la Paris nu au reuşit să ajute cu nimic echipa, dar în faţa propriilor fanii au făcut o adevărată demonstraţie de ambiţie şi valoare. Trebuie spus că ultima dată când Barcelona a fost eliminată în faza optimilor de finală a Ligii Campionilor a fost în urmă cu un deceniu.

Alături de Barcelona, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor s-au mai calificat Real Radrid, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, ultimele patru formaţii care vor ajunge în această fază urmând să fie aflate săptămâna viitoare, după ce se vor disputa returul dublelor Juventus Torino - FC Porto (în tur 2-0), Lecester City - FC Sevilla (1-2), AS Monaco - Manchester City (3-5), Atletico Madrid - Bayer Leverkusen (4-2). Având în vedere rezultatele sunt şanse mari ca în sferturi Spania să aibă patru echipe calificate!

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. sa mai adaugam si faptul ca diferenta de scor dintre cele doua partide ne da de gandit la cat de seriosi au fost sau sa ne punem intrebarea daca sponzorul celor 2 partide n-a fost o casa de pariuri.

    1. din pacate acesta e adevarul, insa doar partial : mai multe case de pariuri au fost implicate, iar omerta functioneaza, inclusiv printre "jucatorii" de la psg ; pai sa-ti dai autogol pe final de prima repriza, in coltul careului mic sa nu poti sa respingi in corner, in conditiile in care terenul nu era alunecos, spune multe... Si au fost muuulte asemenea situatii,adica parizienii "au uitat" sa se apere in 2 saptamani ??!!?? Radu Banciu a dezvaluit mai multe la b1, dar din pacate inca multi microbisti mai cred in "Mos Craciun", recte xca meciurile se joaca "pe bune"...

      Dacă a zis Radu Banciu, e clar mânărie. Ăștia aruncă sute de milioane de euro pe jucători cât să aranjeze pariurile. Brilianți! :)

    ,,,Noroc cu "carul" si partinirea clara a albitrilor..Pacat ca A Di Maria singur cu portarul..faza clara de gol .....s-a hazardat de o "scarita" si in final nu i-a iesit.

    Cel mai tare e faptul ca au asteptat pana in ultima secunda sa inscrie golul calificarii, esenta de blat.

    Cine il citeaza pe Banciu se descalifica. Omul este autorul unor gafe jurnalistice colosale.  

    Exceptionale aceste generalizari:

    -toate meciurile sunt blaturi 

    -toate alegerile sunt fraudate 

    -toate femeile sunt de moralitate indoielnica 

    -toti barbatii sunt suine

    Pai si de ce mai traiti mai nene? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb