REUTERS:  "Banca Angliei este gata să crească din nou dobânda, pe măsură ce inflaţia se îndreaptă spre 10%"

A.I.
Bănci-Asigurări / 11 iunie 2022

"Banca Angliei este gata să crească din nou dobânda, pe măsură ce inflaţia se îndreaptă spre 10%"

Pieţele mizează pe o rată a dobânzii de politică monetară de 3,0% până în martie 2023, în Anglia, confom agenţiei de ştiri

Banca Angliei este pe cale să crească rata dobânzii de politică monetară săptămâna viitoare pentru a cincea oară din decembrie încoace, aceasta fiind cea mai abruptă serie de majorări de dobândă din ultimii 25 de ani. Totodată, este foarte probabil ca majorările să continue în următoarele luni, pe măsură ce inflaţia se îndreaptă către creşteri de două cifre, conform Reuters.

Deşi estimările sunt că Marea Britanie va avea cea mai slabă economie în 2023 dintre cele mai mari şi bogate naţiuni ale lumii, investitorii şi majoritatea economiştilor prevăd o creştere a ratei dobânzii cu un sfert de punct procentual, joia viitoare. Mişcarea va duce rata dobânzii-cheie la 1,25%, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2009, când economia Marii Britanii era sub impactul crizei financiare globale, mai arată sursa menţionată.

Aşteptările de creştere ale dobânzii de către Banca Angliei vin în contextul în care Banca Centrală Europeană, cunoscută pentru politica monetară relaxată pe care o practică, a semnalat majorări ale ratei dobânzii la următoarele două reuniuni, inclusiv o posibilă creştere de jumătate de punct procentual în septembrie.

Investitorii mizează pe faptul că, Banca Angliei va duce rata la 2% până în septembrie, iar în martie anul viitor va atinge 3%, conform Reuters.

Sanjay Raja de la Deutsche Bank a spus, ieri, că acum se aşteaptă ca dobânzile să ajungă la 2,5%, în creştere faţă de estimarea anterioră de 1,75%, începând cu o majorare de 0,25% săptămâna viitoare.

Banca Angliei a fost prima mare bancă centrală care a renunaţat la măsurile de stimulare implementate în timpul pandemiei, înainte ca Rezerva Federală din Statele Unite şi ale bănci centrale să înceapă să ia măsuri pentru domolirea inflaţiei apărute în contextul redeschiderii economiei mondiale după pandemia Covid-19 şi, ulterior, a invaziei Rusiei în Ucraina.

Dar, asta nu a împiedicat ca inflaţia în Marea Britanie să atingă 9% în aprilie, maximul ultimilor patru ani, de aproape cinci ori mai mare decât ţinta băncii pe termen lung, de 2%.

Banca Angliei estimează că inflaţia va depăşi 10% spre finalul anului, când tarifele reglementate la energie urmează să crească cu încă 40%. Conform băncii, consumatorii şi-au redus deja cheltuielile şi există semne de încetinire a creşterii pieţei imobiliare, scrie Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb