Reuters: Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic

T.B.
Bănci-Asigurări / 16 aprilie

Reuters: Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic

Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă "strategică", avertizând într-un raport publicat marţi că în joc este competitivitatea lor şi viitorul blocului comunitar, transmite Reuters.

Apelul lansat de Federaţia Bancară Europeană (EBF) vine cu o listă de 45 de recomandări de politică pe care principalul organism de lobby al sectorului bancar european le face înaintea alegerilor europarlamentare din iunie, conform sursei.

Preşedintele EBF, Christian Sewing, a îndemnat încă de anul trecut, , în calitatea sa de director general al Deutsche Bank, ca băncile să fie recunoscute drept sector strategic, atunci când le-a catalogat drept "un factor crucial pentru suveranitatea europeană", transmite agenţia de presă menţionată.

Însă este pentru prima dată când, la nivel european, băncile cer în mod oficial o solicitare pentru un astfel de statut, precizează sursa.

"Este esenţial să recunoaştem rolul vital şi strategic pe care îl joacă băncile în transformarea Europei", scrie Sewing în avanpremiera unui raport care se întinde pe 51 de pagini, potrivit sursei citate.

În pofida noul apel venit din partea sectorului financiar, Uniunea Europeană nu publică o listă cu sectoarele pe care le consideră drept strategice, adaugă sursa.

La o întâlnire cu jurnaliştii prilejuită de prezentarea raportului, directorul general al EBF, Wim Mijs, a spus că în ultimii 20 de ani Europa şi "subcontractat" apărarea pe seama SUA, energia pe seama Rusiei şi activităţile manufacturiere pe seama Chinei, lucru care cere o analiză atentă a sectoarelor strategice ale regiunii, informează Reuters.

Cea mai mare parte a raportului EBF priveşte reglementarea din sectorul bancar şi cum ar putea fi eficientizată, indică sursa.

Reglementarea bancară a fost serios revizuită după criza financiară globală, lucru care potrivit atât regulatorilor cât şi bancherilor a făcut industria bancară mai stabilă. Însă acum băncile se confruntă cu o legislaţie "excesivă şi care îşi depăşeşte limitele" care a devenit "copleşitoare", menţionează agenţia de presă citată.

Organismul de lobby a cerut o revizuire a actualelor reglementări pentru a judeca cum îi afectează nu doar stabilitatea dar şi competitivitatea şi creşterea, conform sursei.

"Nu cerem o relaxarea a standardelor. Reglementarea noastră suferă de pe urma unui exces de bune intenţii. Vedem cum lucurile sunt supra-complicate", a spus Wim Mijs, notează Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb