Reuters: "Biden speră la prelungirea încetării ostilităţilor Israel - Hamas"

T.B.
Internaţional / 27 noiembrie 2023

Reuters: "Biden speră la prelungirea încetării ostilităţilor Israel - Hamas"

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că speră ca încetarea temporară a ostilităţilor dintre Israel şi Hamas să continue atâta vreme cât ostatici sunt eliberaţi, după ce gruparea militantă a eliberat încă 17 persoane, inclusiv o fetiţă israeliano-americană în vârstă de 4 ani, informează reuters.

Hamas a declarat că doreşte să prelungească pauza în lupte, care va ajunge în a patra şi ultima zi acordată, luni, conform sursei menţionate. Israelul a oferit anterior să fie de acord cu încă o zi pentru fiecare 10 ostatici eliberaţi şi să elibereze de trei ori numărul de deţinuţi palestinieni de fiecare dată, transmite sursa citată.

Treisprezece prizonieri palestinieni adolescenţi au fost eliberaţi de către Israel duminică, ajungând la un total de 117 de eliberări de la începutul încetării ostilităţilor, menţionează reuters.

Hamas a declarat că a predat 13 israelieni, trei thailandezi şi unul cu cetăţenie rusă, iar Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a confirmat că i-a transferat cu succes din Gaza duminică, potrivit sursei indicate.

Biden a afirmat că fetiţa de 4 ani luată ostatic, Abigail Edan, a fost martora uciderii părinţilor ei de către luptătorii Hamas în timpul atacului din 7 octombrie în Israel şi a fost ţinută captivă de atunci, informează sursa precizată.

"Ceea ce a îndurat este de neconceput," a declarat Biden într-o conferinţă de presă în Statele Unite, transmite reuters.

Abigail era în drum spre spital pentru controale, conform canalului 13 din Israel, iar bunicul ei, Carmel Edan, a spus agenţiei Reuters că "pur şi simplu nu putea crede" că ea a fost întoarsă, mulţumindu-i lui Biden "pentru tot ajutorul pe care ni l-a oferit", menţionează sursa citată.

Israelul a declarat luni că a primit ceea ce ar putea fi lista finală a ostaticilor programată pentru eliberare, potrivit reuters. Lista era în curs de revizuire, a declarat biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu printr-un comunicat, adăugând că va furniza mai multe informaţii când va fi posibil, conform sursei indicate.

Netanyahu a declarat duminică că a discutat cu Biden despre eliberarea ostaticilor, adăugând că ar fi dispus să prelungească încetarea temporară a ostilităţilor dacă ar putea fi eliberaţi mai mulţi ostatici, conform sursei menţionate.

Cu toate acestea, Netanyahu a afirmat că, odată ce încetarea focului se încheie, "ne vom întoarce cu toată forţa pentru a ne atinge obiectivele: eliminarea Hamas, asigurarea că Gaza nu revine la ceea ce era; şi, desigur, eliberarea tuturor ostaticilor noştri", informează reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa ne reintoarcem la fapte .Militar Gaza este distrusa aproape in intregime Hamas nemaiavind unde sa se ascunda .Economic Gaza nu mai reprezinta nimic .Social aproape in intregime populatia palestiniana a fugit din nord catre granita cu Egipt si probabil multi dintre membrii Hamas au facut la fel .Faptic Palestinienii nu mai au unde locui .Razboiul nu va ramine static doar in Gaza el se va extinde daca Hezbollah va continua sa lovaesca Israel .Toate natiunile arabe au nevoie sa scape de influenta persilor si sovieticilor din zona si asta inseamna distrugerea tutuorr entitatilor teroriste ce se sprijina pe ajutorul sovietic care acum nu prea mai are cum sa vina .Curind cetatenii de etnie palestiniana vor pleca din Gaza catre Iordania si Egipt .Asa cum in Donbas si Lugansk rusii si ucrainienii nu mai pot locui„ usa in usa ”tot asa se va intimpla si in Gaza .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb