Reuters: CEO UniCredit a abordat ieri Commerzbank cu privire la explorarea fuziunii

A.F.
Bănci-Asigurări / 12 septembrie

Reuters: CEO UniCredit a abordat ieri Commerzbank cu privire la explorarea fuziunii

CEO-ul UniCredit a abordat miercuri Commerzbank cu privire la explorarea posibilităţii de fuziune, a declarat o sursă care cunoaşte problema, după ce a doua mare bancă a Italiei a cumpărat un pachet de 9% din acţiunile instituţii financiare germane şi a semnalat că este deschisă pentru a cumpăra mai mult, transmite Reuters.

Achiziţia a reaprins speculaţiile privind consolidarea sectorului bancar fragmentat din Europa. Dar o mişcare mai mare asupra Commerzbank ar putea ridica opoziţia politică şi sindicală în Germania, precum şi rezistenţa unora din cadrul băncii germane.

Participaţia de 9% la Commerzbank face din UniCredit unul dintre cei mai mari acţionari ai Commerzbank şi urmează încercărilor anterioare din ultimii ani de a creşte prezenţa băncii italiene în Germania prin achiziţionarea rivalului său.

UniCredit a plătit 700 de milioane de euro pentru aproximativ jumătate din cei 9%, oferta sa depăşind în mod semnificativ celelalte oferte într-o vânzare de acţiuni pe care guvernul german a efectuat-o pentru a-şi reduce participaţia la Commerzbank. Banca italiană a cumpărat restul acţiunilor de pe piaţa deschisă şi va solicita aprobarea autorităţilor de reglementare pentru a cumpăra mai multe, "dacă şi atunci când este necesar", a spus banca italiană, care are deja un punct de sprijin în Germania prin deţinerea HVB şi este plină de capital în exces.

Un purtător de cuvânt al Commerzbank nu a confirmat şi nici nu a infirmat că a fost făcută o abordare în vederea discutării unei fuziuni.

Banca germană urma să organizeze o şedinţă a consiliului de administraţie mai târziu miercuri pentru a discuta mişcarea UniCredit şi a apelat la Goldman Sachs pentru a-i oferi sfaturi cu privire la opţiunile sale, a declarat pentru Reuters o persoană familiarizată cu discuţiile.

UniCredit a refuzat să comenteze.

"Credem că o preluare completă a Commerzbank ar putea avea sens financiar şi strategic pentru UniCredit", au spus analiştii KBW.

Preţul acţiunilor UniCredit a crescut de patru ori de la sosirea lui Orcel ca CEO în aprilie 2021, evaluând banca la 59 de miliarde de euro, faţă de cele 15 miliarde de euro ale Commerzbank.

Acţiunile Commerzbank au închis în creştere cu 16,6%, la 14,69 euro, la Frankfurt, în timp ce titlurile UniCredit au încheiat ziua în urcare cu 0,2%, la Milano.

Propunerea lui Orcel ar putea presa, de asemenea, alte bănci europene să ia în considerare opţiunile lor strategice, inclusiv Deutsche Bank, care a refuzat să comenteze miercuri.

O persoană familiarizată cu gândirea Commerzbank a declarat pentru Reuters că va lua în considerare propunerile de fuziune ca fiind necesare.

Germania, care deţine acum 12% din Commerzbank, este probabil să ia o pauză pentru orice alte vânzări de acţiuni, a spus o sursă guvernamentală, adăugând că banca şi guvernul trebuie să evalueze ceea ce este acum o situaţie nouă.

Stefan Wittmann, membru al consiliului de supraveghere a Commerzbank, a declarat că va lupta împotriva oricărei potenţiale preluari.

"Vom face tot ce putem pentru a o preveni. Ne vom lupta", a declarat Wittmann pentru Reuters.

Wittmann a spus că cumpărarea HVB de către UniCredit a dus la prea multe reduceri de locuri de muncă şi a mutat luarea deciziilor la Milano.

CEO-ul Commerzbank, Manfred Knof, care a minimizat perspectiva unor mari legături, a declarat marţi că va demisiona la încheierea actualului său mandat, anul viitor.

Directorii băncilor europene şi autorităţile de reglementare au dorit de mult să consolideze piaţa fragmentată a regiunii prin tranzacţii transfrontaliere, dar s-au plâns de obstacole majore, inclusiv de opoziţie politică, iar discuţiile privind fuziunile au eşuat adesea.

Orcel, un fost bancher de investiţii care este unul dintre cei mai experimentaţi dealmakers din Europa, a spus în repetate rânduri că va lua în considerare fuziuni şi achiziţii pentru UniCredit, cu condiţia să îndeplinească condiţii financiare stricte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb