Reuters: David Cameron merge în SUA săptămâna viitoare pentru a încerca să deblocheze ajutorul pentru Ucraina

R.S.
Internaţional / 5 aprilie

Reuters: David Cameron merge în SUA săptămâna viitoare pentru a încerca să deblocheze ajutorul pentru Ucraina

Ministrul de externe britanic David Cameron se va deplasa săptămâna viitoare la Washington, unde va încerca să îi convingă pe membrii Congresului Statelor Unite să aprobe un important pachet de asistenţă pentru Ucraina, relatează Reuters.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Mike Johnson, ţine blocat de mai multe luni proiectul legislativ ce prevede furnizarea unui ajutor militar şi financiar Ucrainei în valoare de 60 de miliarde de dolari, conform sursei citate.

Cameron a spus că se va întâlni cu Johnson pentru a-i solicita să facă demersurile necesare pentru adoptarea pachetului de asistenţă. ''Marea Britanie şi-a oferit banii pentru Ucraina în acest an, la fel a făcut şi Uniunea Europeană. America trebuie să facă acest lucru'', a scris şeful diplomaţiei britanice pe X, informează Reuters.

''Preşedintele Mike Johnson poate face ca acest lucru să se întâmple în Congres. Voi merge săptămâna viitoare pentru a mă vedea cu el şi a-i spune că avem nevoie de acei bani, Ucraina are nevoie de acei bani'', a subliniat David Cameron, scrie sursa precizată.

În luna februarie, Cameron le-a cerut congresmenilor republicani să nu ''manifeste slăbiciunea arătată contra lui Hitler'' în anii '30 şi să aprobe pachetul legislativ de finanţare pentru Ucraina. La acea vreme, Marjorie Taylor Greene, o aliată a candidatului prezidenţial Donald Trump în Camera Reprezentanţilor, l-a avertizat pe David Cameron să nu se amestece în politica internă din SUA, ea folosind o expresie jignitoare când s-a referit la oficialul britanic, mai transmite Reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dupa ce ca nu au fost in stare sa-si pastreze imperiul acum vor sa-si faca altul cu banii altora. Acesti englezi impotenti nu sunt buni de nimic. Intre ei si rusi nu e nici o diferenta.

    sclavetele merge la stapan......

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb