Reuters: "Marea Britanie anunţă măsuri mai stricte în materie de vize pentru a reduce migraţia netă"

T.B.
Internaţional / 5 decembrie 2023

Reuters: "Marea Britanie anunţă măsuri mai stricte în materie de vize pentru a reduce migraţia netă"

Marea Britanie a anunţat luni planuri de a reduce numărul de imigranţi care sosesc pe căi legale, majorând cu o treime salariul minim pe care trebuie să-l câştige într-un loc de muncă calificat, pe fondul presiunilor exercitate asupra prim-ministrului Rishi Sunak de a aborda reţeaua record, cifrele migraţiei, conform reuters.

Nivelurile ridicate de migraţie legală au dominat peisajul politic al Marii Britanii de mai bine de un deceniu şi au fost un factor cheie în votul din 2016 pentru părăsirea Uniunii Europene, transmite sursa menţionată. Sunak a promis că va câştiga mai mult control după ce parlamentarii din Partidul său Conservator i-au criticat bilanţul înaintea alegerilor aşteptate anul viitor, Partidul Laburist de opoziţie fiind cu mult înainte în sondajele de opinie, conform sursei citate.

Însă atât întreprinderile, cât şi sindicatele au atacat măsurile ca fiind contraproductive şi provocatoare pentru sectorul privat şi pentru serviciile de sănătate administrate de stat, ambele urmărite de lipsa forţei de muncă, menţionează reuters.

Cifrele luna trecută au arătat că migraţia netă anuală în Regatul Unit a atins un record de 745.000 în 2022 şi s-a menţinut la niveluri ridicate de atunci, mulţi migranţi venind acum din locuri precum India, Nigeria şi China în loc de UE, informează sursa.

Ministrul de interne (ministrul de interne) James Cleverly a spus că noile măsuri ar putea reduce acest număr cu 300.000, potrivit sursei precizate.

"Imigraţia este prea mare. Astăzi luăm măsuri radicale pentru a o reduce", a spus Sunak, care încearcă, de asemenea, să deporteze migranţii care sosesc ilegal în Rwanda, relatează sursa indicată.

Acesta a spus că guvernul va ridica pragul salarial minim pentru lucrătorii străini calificaţi la 38.700 de lire sterline (48.900 de dolari), de la nivelul actual de 26.200 de lire sterline, deşi asistenţii din domeniul sănătăţii şi sociali ar fi scutiţi, conform reuters.

Alte măsuri au inclus oprirea lucrătorilor din domeniul sănătăţii străini care aduc membri de familie cu vizele lor, creşterea unei taxe suplimentare pe care migranţii trebuie să o plătească pentru a utiliza serviciile de sănătate cu 66% şi creşterea venitului minim pentru vizele de familie, precizează sursa indicată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb