Reuters: Rusia afirmă că actuala confruntare cu Occidentul este fără precedent în istorie

A.F.
Internaţional / 4 octombrie

Reuters: Rusia afirmă că actuala confruntare cu Occidentul este fără precedent în istorie

Confruntarea actuală dintre Rusia şi Occident cu privire la Ucraina este fără precedent în istorie şi o greşeală ar putea duce la catastrofă, a declarat joi un diplomat rus de rang înalt, Serghei Riabkov, căruia i s-a cerut să facă o comparaţie cu criza rachetelor cubaneze din 1962, relatează Reuters.

Războiul din Ucraina, care durează de 2 ani şi jumătate, cel mai mare război terestru din Europa de la al Doilea Război Mondial, a declanşat o confruntare majoră între Rusia şi Occident, iar oficialii ruşi spun că acesta intră în cea mai periculoasă fază de până acum.

Diplomaţii ruşi au invocat anterior comparaţii cu criza din 1962, când se consideră că superputerile Războiului Rece au fost cel mai aproape de un război nuclear intenţionat după ce Moscova a amplasat în secret rachete în Cuba. Dar ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov a declarat joi reporterilor: "Ceea ce se întâmplă nu are seamăn în trecut".

Riabkov, care se ocupă de controlul armelor şi relaţiile cu America de Nord, a declarat reporterilor la Moscova că pericolul unei ciocniri armate între puterile nucleare nu ar trebui subestimat. "Ne mişcăm pe un tărâm militar şi politic neexplorat", a spus el.

Riabkov a avertizat că o greşeală în conjunctura actuală ar putea duce la un dezastru şi s-a întrebat dacă cei din Occident sunt capabili sau nu să "evalueze în mod sensibil consecinţele cursului pe care îl urmează".

De câteva săptămâni, Rusia avertizează Statele Unite şi aliaţii săi că, dacă dau permisiunea Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete furnizate de Occident, atunci Moscova va considera că este vorba de o escaladare majoră.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îi îndeamnă de luni de zile pe aliaţii Kievului să permită Ucrainei să tragă cu rachete occidentale, inclusiv ATACMS americane cu rază lungă de acţiune, adânc în teritoriul Rusiei, pentru a limita capacitatea Moscovei de a lansa atacuri în Ucraina. Liderul rus Vladimir Putin a declarat la 12 septembrie că aprobarea occidentală pentru un astfel de pas ar însemna "implicarea directă a ţărilor NATO, a Statelor Unite şi a ţărilor europene în războiul din Ucraina". Şeful de la Kremlin a modificat între timp doctrina nucleară a Rusiei dând posibilitatea pentru utilizarea acestor arme ca răspuns la o astfel de situaţie.

Zelenski a îndemnat Occidentul să nu ţină cont de aşa-numitele "linii roşii" ale Rusiei, iar unii aliaţi occidentali au cerut Statelor Unite să dea aprobarea cerută de Ucraina. Rusia, cea mai mare putere nucleară a lumii, spune că ar fi o nebunie.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Da, este fara precedent. Si Putin si partenerul fara limite, Xi Jinping, au vrut sa ”testeze” putin Occidentul. Din pacate pentru ei, se pare ca au reusit sa trezeasca monstrul ”decadent si adormit”.

    Asa prost si ezitant cum functioneaza democratiile, lumea nu va uita niciodata ceea ce s-a intamplat. Cursa inarmarilor a inceput deja. Toate marile puteri din Occident investesc masiv in armata, in rachete balistice cu raza lunga si in inovatie militara. Foarte curand, noi si noi state vor detine arme nucleare.  

    Putin si Xi jinping au deschis cutia Pandorei, dar inca nu si-au dat seama de asta...

    Ani de zile Occidentul a privit la uriasele parade militare ale lui Xi Jinping ca la un fel de curiozitate, adica ”are si asta un fel de fetis cu militari, dar in rest este baiat de treaba”. Dintr-o data insa, dupa feb.2022, Occidentul a inteles, ”ba, astia nu glumesc, astia chiar vor sa ne omoare...!”.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Asa incet si dezamagitor cum functioneaza democratiile, Occidentul tot nu va accepta niciodata ca orice tembel sa-si atace vecinii sub diferite pretexte care vin de la Adolf Hitler. Occidentul nu are de ales, acest atac este o chestiune de viata si de moarte pentru viitorul lumii libere, asa ca Occidentul se adapteaza.

      In 1940 SUA a produs 3600 de avioane. La Pearl Harbour japonezii au distrus la sol 316 avioane. Economia americana s-a adaptat rapid la razboi si a produs 47.000 de avioane in 1942 si 85.000 de avioane in 1943. Niciodata Putin nu va putea concura cu Occidentul, nici chiar cu sprijinul partenerului sau fara limite, Xi Jinping.  

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Idiotii utili ai lui Putin sustin ca Rusia a castigat deja si ca ne vom intoarce la ceea ce a fost inainte de februarie 2022, business as usual si gaze ieftine cu miros de sange. Trebuie sa intelegem, lumea de dinainte de 2022 nu mai exista si nu va mai exista niciodata.

      Cat despre victoria lui Putin, eu zic sa nu ne grabim, razboiul este imprevizibil. Ucraina isi produce singura deja si rachete balistice si drone. Rafinariile rusesti ard la sute de km de frontiera si 3 depozite strategice cu peste 50.000 de tone de munitie (pt 60 de zile de razboi) au fost distruse in ultimele zile.

      Sanctiunile economice au fost slabe pentru ca asa a dorit, din pacate, Occidentul, dar lucrurile se pot schimba peste noapte.  

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      ucraina ar trebui sa aplice metoda netaniahu. sa elimine capii, in primul rand. elimini capul rautatilor, ai terminat razboiul. pt ca doar putin si-a dorit acest razboi in rusia. probabil mai mult din cauza ca pierdea popularitate, dupa covid , lumea nervoasa ca i-a incuiat in casa, n-au spitale, ca , pt ce?, avem oligarhin in schimb, au inceput rusii car mar pe acolo, sunt si pe youtube niste proteste dupa covid, medici au cazut de la ferestre etc, si s-a gadit putin sa se transforme in putler, blitz crieg de 3 zile pana la kiev si eroul rusiei. doar ca, iata unde suntem 3 ani mai tarziu, razboiul s-a mutat in ruZZia.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb