REVISTA PRESEI 09.02.2017

Willy Homner
Revista Presei / 9 februarie 2017

REVISTA PRESEI 09.02.2017

ADEVARUL

Zi crucială la Curtea Constituţională. Ordonanţa 13 ar putea intra în vigoare, deşi a fost abrogată de Guvern

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizările trimise de Klaus Iohannis şi de CSM privind ordonanţa de urgenţă numărul 13, care a modificat radical legislaţia penală. Însă abia joi CCR se va pronunţa pe fondul problemei, când va analiza sesizarea Avocatului Poporului. Dacă CCR respinge şi această sesizare, sunt şanse mari ca prevederile OUG nr. 13, îndelung contestate de stradă, să intre în vigoare.

Tăriceanu vrea ca miniştrii să nu poată fi anchetaţi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că va sesiza Curtea Constituţională în vederea constatării existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parchetul General. Potrivit lui Tăriceanu, conflictul a fost generat de acţiunea procurorilor DNA - care funcţionează sub autoritatea Parchetului General - de a ancheta circumstanţele în care a fost elaborat proiectul OUG 13. Tăriceanu a susţinut de nenumărate ori faptul că procurorii n-ar trebui să ancheteze deciziile miniştrilor, întrucât aceştia răspund politic.

Peste 5.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului, pe ninsoare, pentru a noua zi

Circa 5.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a noua zi consecutiv pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de Guvernul Grindeanu şi pentru a spune "nu" modificării Codurilor Penale, cerând, totodată, pedepsirea corupţiei. BBC a transmis miercuri seara, live, pe Facebook, imagini de la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei. În pofida faptului că Guvernul a abrogat o ordonanţă de urgenţă contestată, protestele continuă. Protestatarii sunt îngrijoraţi de noua legislaţie propusă de premier, scrie postul britanic pe Facebook. Guvernul României a supravieţuit miercuri unei moţiuni de cenzură, introdusă în urma protestelor în masă care au condus la aborgarea ordonanţei ce ar fi slăbit legislaţia anticorupţie, relatează BBC News. Noi proteste urmează să aibă loc în weekend, scrie postul britanic.

Cutremur cu magnitudinea 5, in Romania

Era ora 17 si 8 minute când mulţi oameni au văzut cum se mişcă mesele sau mobila si s-au întrebat speriaţi ce se întâmplă. După doar 6 minute, cutremurul a fost urmat de o replica mai slabă, cu magnitudinea 3. Pompierii ne sfătuiesc să ne păstrăm calmul daca simţim că se mişcă pământul. Si, foarte important, să nu ne repezim, pe scări ori in lift. Primul cutremur de miercuri s-a înregistrat la ora 11 si 52 de minute, dar putini au fost cei care l-au simţit. El a avut o magnitudine de 4,4 pe scara Richter si s-a produs in Vrancea, la o adâncime de 129 de kilometri. Al doilea însă, cel de la ora 17 si 8 minute, a avut o magnitudine de 5 pe scara Richter si a fost resimţit puternic in Bucureşti, in special in clădirile înalte.

Calendarul obligaţiilor fiscale

Agenţia Naţională de Administrare Financiară (ANAF) a publicat luni calendarul obligaţiilor fiscale pentru anul 2017, respectiv termenele până la care se plăteşte impozitul pe venit şi se depun declaraţii, formulare şi alte menţiuni. Data de 25 a fiecărei luni este termenul la care contribuabililii trebuie să declare şi să plătească impozitele. Până pe 27 februarie, organizaţiile nonprofit şi contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului, pomicultură şi viticultură trebuie să declare şi să plătească impozaitul pe profit pe anul 2016 (Formularul 101). Marţi, 28 februarie, persoanele juridice din străinătate care au deschis o reprezentanţă în România trebuie să depună Declaraţia anuală privind impozitul pe reprezentanţe.

Sorin Grindeanu, contrazis de Guvernul Grindeanu

Un neadevăr rostit de la tribuna Parlamentului de premierul Sorin Grindeanu... Ca să decredibilizeze opoziţia, a declarat că Guvernul nu a luat niciodată în discuţie o ordonanţă de urgenţă privind graţierea. Deşi ea există şi a fost chiar obiectul unei dezbateri publice la Ministerul Justiţiei. Nu numai că ordonanţa de urgenţă privind graţierea a fost luată în discuţie, dar ca dovadă ea este încă publicată pe site-ul Ministerului Justiţiei. A fost pusă acolo acum trei săptămâni, pe 18 ianuarie, în aceeaşi zi în care pe site-ul Ministerului Justiţiei era pusă şi ordonanţa care modifică şi codurile penale.

Pană majoră de curent în Capitală, de la Otopeni la Piaţa Romană

Capitala a fost lovită de o pană majoră de curent. Furnizarea cu energie electrică a fost întreruptă în centrul şi nordul Capitalei. O explozie a unui cablu subteran de electricitate care a avut loc, marţi seară, pe Şoseaua Ştefan cel Mare ar putea fi cauza întreruperii energiei electrice în zona de nord a Capitalei. Mai mulţi martori au declarat, pentru News.ro, că au sunat la 112 pentru a anunţa că au auzit o explozie puternică, însoţită de fum, urmată de pana de curent. În urma exploziei, în trotuar a apărut o groapă, care a fost împrejmuită de pompieri.

Curtea Supremă a motivat condamnarea lui Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a folosit abuziv autoritatea şi influenţa de care se bucura în cadrul partidului pentru a denatura rezultatul scrutinului electoral prin recurgerea la mijloace nelegale, este motivarea Completului de 5 judecători. Magistraţii l-au condamnat pe politician la 2 ani cu suspendare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că, împreună cu avocata sa, se va interesa cine a semnat motivarea deciziei de condamnare a sa la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", adăugând că el a depus contestaţie la această decizie, potrivit News.ro.

Declaraţiile unor oficiali ai SUA dau fiori Europei

Trump vrea să se lămurească ce se întâmplă în Ucraina, preşedintele subcomisiei pentru Europa a Camerei Reprezentanţilor vrea redesenarea graniţelor în Balcani, iar ambasadorul SUA desemnat pe lângă UE anunţă că Washingtonul va privilegia relaţiile bilaterale cu statele europene, în detrimentul relaţiilor cu Uniunea ca bloc. Preşedintele subcomisiei pentru Europa a Camerei Reprezentanţilor, republicanul Dana Rohrabacher, a declarat pentru un post de televiziune albanez că Macedonia ar trebui împărţită între statele învecinate, printre care Kosovo şi Bulgaria, deoarece crearea acestui stat este un proiect eşuat, relatează Sofia News Agency.

Tânărul din apartamentul căruia s-au făcut proiecţii în Piaţa Victoriei, chemat la Poliţia Locală

Tânărul din al cărui apartament au fost proiectate lasere pe clădirea BRD din Piaţa Victoriei, a fost chemat la Poliţia Locală Bucureşti să dea explicaţii. Poliţia Locală din cadrul Primăriei Sectorului 1 vrea să facă lumină în cazul proiecţiilor de lasere făcute pe clădirea BRD în timpul protestelor din Piaţa Victoriei din Bucureşti. "Batman is here! Demisia!", a fost mesajul a cărui provenienţă poliţiştii edilitari încearcă s-o lămurească. Oamenii legii au identificat apartamentul din care erau proiectate aceste lumini şi l-au invitat pentru explicaţii la sediul instituţiei în data de 9 februarie. Laurenţiu Ion s-a trezit în uşă cu citaţia prin care era invitat de un agent la sediul instituţiei. Tânărul este anunţat că dacă refuză justificat să se prezinte este pasibil de amendă între 100 şi 500 lei.

BANCHERUL

Mugur Isărescu se laudă că justiţia i-a dat dreptate in cazul conversiei creditelor in CHF

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, consideră că decizia Curţii Constituţionale de a declara ilegală legea conversiei in lei, la cursul istoric, a creditelor in franci elveţieni (CHF) este corectă, fiind in acord cu opinia Băncii Naţionale a României, exprimată la începutul lui 2015, când a izbucnit aceasta criză, că băncile si clienţii trebuie să împartă, prin negociere, povara cursului valutar. Numai că, după cum a estimat si Bancherul.ro, negocierile dintre bănci si clienţi s-au dovedit imposibile, din vina tuturor: in primul rând, băncile nu s-au arătat dispuse să renunţe la profituri pentru a reduce ratele clienţilor într-atât încât să-i mulţumească, astfel ca aceştia si-au pus speranţele in avocaţi si politicieni extremişti si populişti, care au venit cu propuneri de conversie la un curs mediu, iar apoi unul istoric.

COTIDIANUL

Binomul se regrupează şi bagă cărbuni la greu - Cornel Nistorescu

Din informaţiile noastre, Florian Coldea lucrează la greu. Nici vorbă despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sancţiune. Dimpotrivă. Probabil pentru meritele deosebite în susţinerea unui nou preşedinte care să-l înlocuiască pe Traian Băsescu, i-a fost înfiinţată Direcţia Generală Operaţiuni Speciale Clandestine. Ce include aceasta? Fosta Direcţie Specială Periş, pe care, la plecarea lui Traian Băsescu, generalul Florian Coldea a împrăştiat-o pentru a i se pierde urma. A doua este Direcţia Personalului Operativ Acoperit, pe la a cărei comandă s-a perindat şi generăleasa Elena Istode, zisă şi Anaconda. Apoi, tot Coldea controlează Centrul MONSAT, un centru de interceptări prin satelit, în care un pachet de linii din sistemul american de interceptări este alocat României. A patra direcţie este Centrul pentru Securitate Cibernetică. În realitate, acest centru îi monitorizează nonstop pe toţi utilizatorii de Internet.

Băncile şi imigranţii: soluţii opuse pentru două probleme uriaşe. Dubla măsură a lui Donald Trump

La finalul săptămânii trecute, în mijlocul protestelor şi al scandalului juridic iscat de decretul prezidenţial ce interzice temporar imigraţia din câteva state musulmane, o trăsătură de condei a preşedintelui Donald Trump a deschis calea spre modificări mult mai profunde în Statele Unite. El a semnat decretul prin care se modifică legea Dodd-Frank, unul dintre reperele preşedinţiei Obama, care a reformat industria bancară americană pentru a împiedica repetarea crizei financiare ce a lovit ţara în 2008. Legea impune verificări peste verificări pentru băncile mici şi un regim draconic pentru cele cu active de peste 50 de miliarde de dolari. Preşedintele Trump a semnat decretul cu pricina înconjurat de fostul număr doi al băncii Goldman Sachs, Gary Cohn, acum consilierul său pe probleme economice, şi de Steven Mnuchin, un alt colaborator al Goldman Sachs, acum şef al Departamentului Trezoreriei.

Cea mai gravă criză dintre Rusia şi Belarus

Relaţiile dintre Rusia şi Belarus s-au răcit până la un nivel fără precedent, după ce preşedintele Aleksandr Lukaşenko a semnalat o apropiere tot mai pronunţată de Vest, totul pe fondul conflictului din Ucraina. Războiul din Donbas i-a oferit lui Lukaşenko ocazia de a juca rolul de mediator între UE şi Rusia, iar astfel liderii europeni au decis să anuleze restricţiile de călătorie care îl vizau pe preşedintele de la Minsk şi alţi zeci de oficiali belaruşi. La începutul acestei luni, Lukaşenko şi-a manifestat simpatia pentru "fraţii ucraineni care luptă pentru independenţă", o declaraţie care a stârnit iritare la Moscova. Apoi, preşedintele a mai spus că Putin "l-a numit pe Trump la Casa Albă", o aluzie la influenţarea alegerilor americane de către Kremlin.

Noua obligaţie a exportatorilor de energie electrică

Părţile implicate în contractele încheiate pe piaţa reglementată sau de export a energiei electrice au obligaţia să transmită operatorului pieţei de energie electrică - OPCOM, o copie a acestor contracte, în termen de maximum şapte zile de la data încheierii lor, potrivit unui ordin aprobat joi de Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). La rândul său, operatorul pieţei de energie publică informaţiile referitoare la preţurile şi cantităţile stabilite în urma tranzacţiilor efectuate pe toate pieţele centralizate de energie electrică, inclusiv contractele de pe piaţa reglementată sau de export, cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 43 (2) din Legea 123/2012.

CURENTUL

Ministerul Educaţiei insistă cu legea care prevede amendarea între 5000 şi 10000 de lei a părinţilor cu copiii la proteste

Şase luni e termenul în care oamenii PSD-ului pot dispune amendarea protestatarilor care şi-au luat copiii în Piaţa Victoriei. După ce Firea a negat că ar fi dat dispoziţie să amendeze părinţii, acum secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Liviu Pop readuce subiectul în actualitate. După ce preşedintele Iohannis a felicitat părinţii care au adus copiii la proteste, Liviu Pop a comentat pe pagina sa de Facebook despre ilegalitatea pe care aceştia o fac, iar preşedintele îi încurajează.

CURIERUL NATIONAL

Taxa pe deşeuri, aplicată ca penalitate

Ministerul Mediului intenţionează să adopte un act normativ potrivit căruia taxa pe deşeuri, de 80 lei pe tonă, să fie aplicată firmelor de salubritate ca taxă penalizatoare la diferenţa care nu se reciclează. Ordonanţa de Guvern ar urma să fie aprobată în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, astfel încât persoanele interesate să-şi poată exprima părerile. În acest timp însă, CE a lansat un raport privind politicile de mediu din UE, potrivit căruia România are niveluri de reciclare şi compostare foarte scăzute (16%, faţă de media europeană de 44%), precum şi rate ridicate de depozitare a deşeurilor.

Listarea la BVB a unei companii costă între 4.800 şi 22.200 lei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) reprezintă puntea între antreprenorii în căutarea finanţării pentru afaceri şi investitorii care au banii necesari antreprenorilor. Listarea la bursă reprezintă unul dintre cei mai importanţi paşi din viaţa unei companii care doreşte să obţină capital pentru dezvoltare. Pentru Piaţa Reglementată, tariful aplicat emitenţilor de instrumente financiare (companiilor) pentru procesarea dosarului de listare este de 1.200 de lei. Acestui cost i se adaugă un tarif de admitere la tranzacţionare care poate varia de la 3.600 lei la 21.000 lei, în funcţie de valoarea capitalurilor proprii. Pornind de la acest indicator, listarea unei companii pe acest segment de piaţă al bursei poate costa, în această etapă, între 4.800 lei şi 22.200 de lei.

Martin Schulz a depăşit-o pe Angela Merkel în sondajele preelectorale

"Bild Zeitung" a comandat şi a dat publicităţii rezultatele unui sondaj de opinie referitor la şansele de victorie ale candidaţilor deocamdată cunoscuţi - Angela Merkel şi Martin Schulz - la alegerile legislative din toamnă, scrutin ce implică desemnarea Cancelarului Germaniei.Pentru prima oară de la anunţarea candidaturii sale, în urmă cu două săptămâni, social-democratul Martin Schulz o devansează pe dna Merkel. Este adevărat, o depăşeşte cu foarte puţin (deţine 31% din intenţiile de vot faţă de 30% pentru dna Merkel), dar acest 1% are valoare simbolică şi reflectă o tendinţă care, spun comentatori politici germani, demonstrează că "totul este posibil".

Departamentul american al apărării închiriază spaţii în Trump Tower!

Departamentul Apărării vrea să închirieze spaţii în New York, în Trump Tower - zgârie-norii Donald Trump, tranzacţie care ar putea canaliza direct bani de la guvern în interesele de afaceri ale preşedintelui. "Spaţiul este necesar pentru personalul şi echipamentele care vor sprijini preşedintele la reşedinţa sa din clădire", a precizat locotenent-colonelul J.B. Brindle, un purtător de cuvânt al Pentagonului. De precizat că spaţiul luat de militari va fi separat de cele pe care le controlează Serviciul Secret care operează în mod curent Trump Tower, unde are sediul central compania Trump Organization şi unde preşedintele deţine un generos penthouse triplex. Cu toate că, în mod oficial, Trump trăieşte acum la Casa Albă, reşedinţa din Trump Tower găzduieşte în continuare familia sa, inclusiv pe prima doamnă, Melania Trump, şi pe fiul lor, Barron.

Banca Centrală Europeană avertizează: Următoarea criză ar putea fi generată de Trump!

Banca Centrală Europeană (BCE) a respins acuzaţiile de manipulare a cursului valutar venite din partea Statelor Unite, avertizând că relaxarea reglementărilor sistemului bancar, măsură discutată acum de autorităţile de la Washington, ar putea pune bazele următoarei crize financiare, anunţă Reuters. Mario Draghi, preşedintele BCE, susţine că slaba reglementare a fost cauza principală a crizei financiare din 2007. Mai mult, iniţiativa de a slăbi reglementările din domeniul bancar reprezintă o măsură potenţial periculoasă, nu doar îngrijorătoare, care ameninţă relativa stabilitate a sistemului bancar.

EVENIMENTUL ZILEI

Ruptură în Guvern. PSD îl forţează pe Grindeanu să-l păstreze pe Florin Iordache

Surse de la vârful PSD au relatat EVZ că partidul face presiuni pentru menţinerea în funcţie a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, în timp ce premierul Sorin Grindeanu este "foarte hotărât" să-l demită pe acesta pentru modul în care a gestionat subiectul OUG 13 de modificare a Codurilor penale. Potrivit surselor citate, mai mulţi lideri PSD i-au transmis lui Sorin Grindeanu, în ultimele 24 de ore, că ar trebui să-l păstreze în funcţia de ministru al Justiţiei pe Florin Iordache. Grindeanu susţine schimbarea lui Iordache din funcţie şi a promis partidului că nu va face o nouă nominalizare la Justiţie fără consultarea acestora, spun surse din PSD.

Premierul Grindeanu a numit în funcţii cheie trei femei

Premierul României, Sorin Grindeanu, şi-a completat echipa cu trei femei: Monica Laura Ion a fost numită în funcţia de director de cabinet al prim-ministrului, Simona-Gabriela Baltag a fost numită în funcţia de consilier la cabinetul premierului, iar Ionica Sfetcu a fost numită vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Deciziile lui Grindeanu au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial. Pe 20 februarie 2015, Ionica Sfetcu, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti (D.S.V.S.A.B), a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru "săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Mărturisiri şocante ale Laurei Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea

De anul trecut de când Dan Condrea, fostul patron Hexi Pharma, a murit, fosta soţie, Laura Marilena Georgescu, trăieşte într-o adevărată teroare. Femeia se luptă din răsputeri să nu piardă custodia fetiţei. Statul vrea să o smulgă de la sânul familiei şi să o trimită într-un centru de plasament.

Spargere suspecta la sediul lui Sebastian GHIŢĂ

Poliţiştii fac cercetări după ce sediul central al PRU, partidul lui Sebastian Ghiţă, a fost spart. Incidentul a avut loc în noaptea de maţi spre miercuri iar din interior au fost sustrase bibliorafturi cu documente. Este vorba despre sediul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din Bucureşti. Din incinta în care se află sediul PRU, condus de Bogdan Diaconu şi din care face parte fostul deputat dat în urmărire internaţională, au dispărut mai multe bibliorafturi cu documente. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc intrarea prin efracţie. Incidentul survine pe fondul numeroaselor dezvăluiri făcute de omul de afaceri din Ploieşti despre fostul prim adjunct al directorului SRI, Florian Coldea şi despre şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

JURNALUL NATIONAL

Replica Grupului Clienţilor cu Credite în franci elveţieni pentru Călin Popescu Tăriceanu

Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) condamnă afirmaţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căruia împrumutaţii în franci elveţieni "au jucat pe francul elveţian!", afirmaţii pe care le consideră "grave şi tendenţioase". GCCC atrage atenţia domnului Călin Popescu Tăriceanu că, în calitate de parlamentar român, are obligaţia de a se informa şi de a informa opinia publică complet şi corect privind deciziile Curţii Constituţionale a României şi de a reprezenta interesele tuturor românilor, inclusiv ale celor împrumutaţi în franci elveţieni, în calitate de consumatori de bună-credinţă.

Trei firme fac 45% din datoriile statului către stat

Datoriile companiilor de stat reprezintă aproape jumătate din cifra de afaceri realizată de acestea. Cele 1.143 de companii cu capital majoritar de stat, societăţi comerciale sau regii autonome, aveau, la finele anului 2015, datorii mai mari de 90 de zile, care se ridicau la 21,226 miliarde de lei. Suma reprezintă 43,7% din cifra de afaceri totală pe care au realizat-o aceste firme în 2015, sumă care s-a ridicat la 48,57 miliarde de lei, conform ultimelor bilanţuri depuse la Ministerul Finanţelor. Ca şi în anii precedenţi, primele trei societăţi care au generat datorii sunt Compania Naţională a Huilei, RADET Bucureşti şi S.C. Oltchim S.A. care, cumulat, au avut plăţi restante care au reprezentat peste 71% din totalul arieratelor Top 10, respectiv 45% din totalul arieratelor înregistrate de sectorul de stat în anul 2015.

Meşterul Manole în variantă italiană: se mai surpă o bucată de autostradă?

Punerea în exploatare a celor 15 kilometri din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, care era programată să aibă loc în cursul acestei săptămâni, este pusă sub semnul întrebării. Comisia tehnică pentru avizarea lucrărilor din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR), care s-a aflat luni pe teren, nu a făcut recepţia după ce a descoperit o serie de nereguli. Raportul membrilor Comisiei tehnice a ajuns luni seara pe biroul ministrului Transporturilor, dar deocamdată se păstrează tăcerea asupra problemelor identificate. Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva este construit de asocierea Salini Impregilo SpA - S.E.C.O.L, iar valoarea contractului a fost de 562,73 milioane de lei, fără TVA, din care 85 % reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune.

NATIONAL

FSB e in tara! Pentru cine?

In timp ce nu există zi de la Dumnezeu in care şefii serviciilor secrete din Cehia, Polonia, Ungaria si chiar Germania sa nu tragă semnale publice de alarmă că sistemele lor de siguranţă au fost deja penetrate de către "omuleţii verzi" ai FSB-ului rusesc, la noi acest subiect este ca si inexistent. Iar politicienii si şefii structurilor s-au prins că, totuşi, braţul Moscovei poate fi mai lung decât cel al ordonanţelor de urgenta româneşti, de-abia după dezvăluirea din "National" privind faptul ca primii care au avertizat autorităţile de la Bucureşti că există riscul deturnării manifestărilor paşnice din Piaţa Universităţii intr-un "puci" violent au fost tocmai agenţii FSB de la Ambasada Rusiei de pe bulevardul Kiseleff. Aşa ca tot sistemul ştie că FSB-ul este deja prezent in tara noastră! Dar pentru cine? Nimeni nu ştie sau nu are "cojones" sa o si spună...

CSM arunca in aer Justiţia!

"National" dezvăluia că la CSM se pregătesc "mişcări de trupe" fără precedent si că Inspecţia Judiciara din cadrul CSM va fi structura care va declanşa reformarea Justiţiei chiar din interior. Si iată că, după "spovedania" lui Traian Băsescu, in care fostul preşedinte povestea cum judecătoarea Camelia Bogdan era "implantată" in unele complete de judecata doar pentru a îndeplini ordinele de "execuţie" a unor inculpaţi, lucrurile s-au precipitat. Aşa că noul CSM, dominat de oameni din interiorul sistemului judiciar si "hârjâiţi" cu toate dedesubturile acestuia au dat frâu liber Inspecţiei Judiciare in luarea unei masuri "revoluţionare", prin excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan, cea care s-a pronunţat in unele dintre cele mai spectaculoase dosare din România ultimilor ani.

Predoiu a predat tara procurorilor!

Dezbaterea moţiunii de cenzură depuse de PNL-PMP-USR i-a oferit lui Calin Popescu Tăriceanu prilejul de a arunca o adevărată bombă: liberalul Cătălin Predoiu este de fapt cel care a transformat Romania într-o "republică a procurorilor". Tăriceanu a spus că Predoiu a ţinut morţiş să fie părintele actualelor Coduri, ba chiar a forţat nota pentru a nu rata aceasta calitate. Ce a ieşit? Au ieşit nişte coduri catastrofale care transforma Romania într-o republica a procurorilor", a povestit pe îndelete Tăriceanu cum a devenit Cătălin Predoiu principalul instrument al lui Traian Băsescu in demersul menit sa întărească si să asigure invincibilitatea "sistemului".

PUTEREA

Ce SCHIMBĂRI pregăteşte Guvernul Grindeanu

Guvernul va discuta, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea OUG 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea unor acte normative. Potrivit unui comunicat al Executivului, pe ordinea de zi a şedinţei de joi se află şi un proiect de hotărâre pentru completarea Normelor de aplicare a OUG 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. Guvernul va discuta joi şi un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexei la HG 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii.

Motivul INCREDIBIL pentru care o femeie merge la puşcărie timp de trei ani

A fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare, pentru suma de 60 de lei. Este cazul unei foste angajate CFR care susţine că a încercat să ajute o tânără să meargă cu trenul, deşi nu avea bani de bilet. După ce femeia a fost filmată, iar clipul a ajuns pe mâna poliţiei şi a început procesul, angajata CFR a fost declarată nevinovată în primă instanţă şi achitată. A doua instanţă, însă, a condamnat-o la trei ani de închisoare cu executare.

ROMANIA LIBERA

De ce vor să o dea afară din magistratură pe Camelia Bogdan

De aproape doi ani, de când Dan Voiculescu a fost condamnat de un complet al Înaltei Curţi din care făcea parte şi Camelia Bogdan, tânăra judecătoare a început să fie hărţuită şi marginalizată. Eforturile coordonate ale celor care au avut de-a face cu ea au dus la formarea unei adevărate coaliţii împotriva Cameliei Bogdan. L-a condamnat şi pe Marian Iancu de la RAFO: i-a confiscat omului de afaceri sumele transferate în Monaco, Elveţia, Marea Britanie şi SUA, pentru recuperarea prejudiciului de 35 de milioane de dolari. Ulterior, Bogdan este scoasă din dosarul lui Tender, unde a cerut, ca şi în celelalte cazuri, recuperarea prejudiciului. Camelia Bogdan, specialistă în proceduri de confiscare extinsă, a devenit duşmanul numărul 1 al inculpaţilor bogaţi, al asociaţiilor de magistraţi şi al jurnaliştilor din trustul fondat de Voiculescu.

Infractorul Dragnea umblă acum cu alţi doi elefanţi periculoşi

O şleahtă de "comentatori", "analişti" şi "publicişti" care are ca numitor comun dosare penale şi interese ilicite ascunse îi cântă în strună lui Dragnea. De la televiziunea securistului Felix, la postul fugarului Ghiţă şi de la ziarul inculpatului Andronic până la site-uri mai mici cum e cel al altui inculpat DNA, Andrei Bădin, toţi propagă mesajele lui Dragnea. Auzi la toţi acelaşi tropăit al elefanţilor periculoşi cărora Dragnea le-a dat drumul să calce România în picioare. Unul dintre aceşti elefanţi este cultivarea extremismului naţionalist printr-o strategie de comunicare ce vizează atacuri constante şi sistematice la adresa companiilor multinaţionale care au sucursale în România. Al doilea elefant pe care Dragnea l-a trimis să tropăie în societate este presupusa dezbinare din societate de care s-ar face responsabili românii care protestează în Piaţa Victoriei.

ZIARUL FINANCIAR

Lanţurile Hilton şi AccorHotels Din România îşi pun siglele pe şase hoteluri în 2017

Investiţia într-o cameră de hotel se ridică la 80.000-100.000 de euro în Bucureşti, dar marile lanţuri preferă să afilieze unităţi deja existente, pe care antreprenorii care le deţin le renovează pentru a se ridica la standardele cerute. Şase hoteluri vor fi deschise în acest an sub branduri internaţionale, cel mai activ jucător fiind lanţul american Hilton care şi-a asigurat patru din cele şase inaugurări din 2017, arată o analiză a ZF pe baza datelor furnizate de compania de consultanţă în domeniul ospitalităţii Fivestar Hospitality. Hampton by Hilton la Iaşi, Hilton Garden Inn în Bucureşti, DoubleTree by Hilton în Ploieşti şi Cluj, ibis Styles în Arad şi Mercure în Bucu­reşti sunt cele şase hoteluri deschise în acest an. Investiţiile totale în aceste hoteluri ajung la 40-50 de milioane de euro şi sunt făcute în marea lor majoritate de antreprenori locali, conform calculelor ZF.

Noul război ascuns din corporaţiile europene: Îngropaţi în datorii, italienii încearcă să se apere de "vulturii" francezi care le pradă companiile

Lumea corporatistă italiană şi puterea de la Roma au o preocupare comună: cum să oprească asaltul francezilor asupra companiilor lor, scrie Bloomberg. După o serie întreagă de preluări de companii italiene de către rivalele franceze, noua opoziţie va fi acut resimţită de Vivendi în eforturile de a câştiga controlul la Mediaset şi Telecom Italia, spun surse familiare cu situaţia. Companiile franceze au anunţat preluări de business-uri italiene de 41,8 miliarde de dolari în ultimii cinci ani, incluzând acordul recent al Essilor International de achiziţionare a Luxottica şi cumpărarea de către Amundi a diviziei Pioneer Investments a UniCredit. Valoarea achiziţiilor realizate de italieni în Franţa este de şase ori mai mică.

Jurnal de război comercial: Opoziţia şi industriaşii germani îl atacă pe Trump

Intr-o Germanie cuprinsă de febra alegerilor, politicieni şi lideri de business deopotrivă capturează atenţia publicului lovind cu vorbe dure cel mai nou inamic: administraţia preşedintelui american Donald Trump şi protecţionismul economic pe care aceasta l-a promis. Toată frustrarea creată astfel se sparge în capul cancelarului Angela Merkel. Anton Böerner, preşedintele puternicului grup de lobby Federaţia Germană a Angrosiştilor, Comerţului Extern şi Serviciilor (BGA), l-a descris pe Trump ca fiind "un întreprizător obsedat de putere, care nu are respect pentru economia socială de piaţă" şi care-şi conduce ţara de parcă ar fi propria afacere, scrie Deutsche Welle. El cere o mobilizare globală contra agendei anti­comerciale a lui Trump, propunând ca în acest sens firmele germane să se alieze cu companii americane precum Boeing, Microsoft, Google, Facebook şi Starbucks.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb