REVISTA PRESEI - 12.03.2011

Willy Homner
Revista Presei / 12 martie 2011

ADEVĂRUL

Japonia: apocalipsa după Richter

Sute de morţi şi sute de dispăruţi: acesta este bilanţul provizoriu după devastatorul cutremur de 8,9 grade pe scara Richter, urmat de valurile seismice de peste zece metri din nordul ţării. Japonia a fost lovită ieri, la ora locală 14.46, de cel mai puternic seism din istoria sa. Tragediaa fost provocată însă de tsunami-ul care a măturat tot în cale. Agenţia Kyodo vorbeşte de peste 1.000 de persoane decedate. Mii de persoane au fost evacuate, pe măsură ce valul uriaş înghiţea tot ce întâlnea în cale. Seismul a fost urmat de peste 50 de replici, cea mai mare fiind de 7,3 grade pe scara Richter. Cutremurul a deplasat axa de rotaţie a Pământului cu aproape 10 centimetri, potrivit Institutului de geofizică din Italia. Cel mai afectat a fost oraşul Sendai (nord-estul ţării), aflat la doar 130 de kilometri de epicentrul cutremurului. Circa 70.000 de persoane au fost evacuate din oraş.

Stare de urgenţă nucleară

Guvernul japonez a declarat stare de urgenţă la o centrală nucleară din Prefectura Fukushima, nord-est, după constatarea unei deficienţe la un sistem de răcire a unui reactor. Potrivit agenţiei Kyodo, nivelul de radiaţii a crescut în incinta în care se află turbina nr. 1 a centralei. Autorităţile locale le-au cerut celor aproximativ 3.000 de persoane care locuiesc în apropierea centralei să evacueze zona. Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară din Onagawa, dar a fost stins. Cele patru centrale nucleare aflate cel mai aproape de zona afectată de puternicul cutremur au fost oprite "în condiţii de securitate totală", a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică. Tsunami prezintă un risc deosebit pentru sistemele de răcire ale centralelor nucleare, dar reactoarele Japoniei sunt concepute pentru a rezista unor astfel de situaţii, susţin experţii. Poliţia japoneză a anunţat o explozie puternică la complexul petrochimic din Sendai, unde anterior se înregistrase un incendiu. Cel puţin 80 de incendii, dintre care unul la o rafinărie, s-au înregistrat în urma valurilor seismice.

Axa Pământului s-a mutat cu 10 cm, ca urmare a cutremurului din Japonia

Institutul de geofizică din Italia a anunţat că seismul produs vineri în Japonia a deplasat axa de rotaţie a Pamântului cu aproape 10 centimetri, potrivit RIA Novosti. "Acest fenomen a exercitat asupra axei de rotaţie a Pamântului o acţiune mai mare decât seismul din 2004 din Sumatra", afirmă experţii. Potrivit acestora, catastrofa din 2004 a dus la o deviere a axei de 6 centimetri. Cercetatorii italieni spun că seismul din Japonia este depăşit doar de marele cutremur din 1960 din Chile, cu magnitudinea de 9,3-9,5. Un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade Richter s-a produs în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, fiind urmat de un tsunami care a făcut ravagii, înghiţind sute de case şi omorând peste o mie de oameni.

Costuri pentru asigurători

Costurile după cutremurul de ieri s-ar putea situa între unul şi două miliarde de dolari pentru asigurătorii europeni, a apreciat societatea de asigurări JPMorgan Cazenove, în opinia căreia factura este "suportabilă", dar estimările sunt "preliminare". Şi activitatea industrială a avut de suferit. Companii precum Toyota, Sony, Honda, Panasonic sau Nissan au închis temporar unele uzine din cauza daunelor. Au fost şi cazuri în care unii muncitori au fost răniţi, iar la Honda un angajat a murit în urma prăbuşirii unui zid, relatează Reuters. Tranzacţiile la termen cu obligaţiuni de stat ale Japoniei s-au scumpit, iar transferurile cash cu titlurile de stat au fost oprite. "Telefoanele s-au oprit, aşa că la un moment dat nu am mai putut face tranzacţii", a declarat un dealer.

Contre între Dinu Patriciu şi Crin Antonescu pe tema Codului Muncii

După ce a acuzat existenţa unei campanii prin care Codul Muncii e legitimat drept capodoperă a liberalismului românesc, susţinând că s-a creat "un cvartet foarte recent" alcătuit din Emil Boc, Dinu Patriciu, Ioan Botiş şi Grigore Cartianu, preşedintele PNL afirmă că "nu ştie în ce parte să o apuce". Nu ştii ce să faci în situaţia mea, nu ştii încotro s-o iei: să începi o dispută teoretică despre liberalism cu domnul Grigore Cartianu? Parcă ai începe-o cu Dinu Patriciu, totuşi", a spus Antonescu vineri, într-o conferinţă de presă. În replică, omul de afaceri Dinu Patriciu îi atrage atenţia că sintagma "teoria şi practica" vine dintr-o lecţie mai veche de filosofie instrumentalistă, permiţându-şi să-i trimită "la birou câteva cărţi esenţiale". "Sunt silit să-i atrag atenţia domnului preşedinte că sintagma "teoria şi practica" vine dintr-o lecţie mai veche de filosofie instrumentalistă. Nu se poate referi la liberalism. Între timp o să-mi permit să-i trimit la birou câteva cărţi esenţiale. În acest fel, ne putem revedea cu mai mult succes pentru domnia sa după ce le parcurge", a afirmat Dinu Patriciu.

Cazul Voiculescu bagă zâzania în PNL

Mai mulţi lideri ai partidului au intrat în polemică pe tema alierii dintre PNL şi formaţiunea fondată de Dan Voiculescu, după verdictul instanţei supreme privind statutul de "colaborator al Securităţii" stabilit pentru liderul conservator. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o conferinţă de presă, că deputatul liberal Adriana Săftoiu scoate "ţipete ascuţite" în cazul Dan Voiculescu, el arătând că aceasta este "o femeie pedistă", la fel ca Sulfina Barbu, şi o "moralistă second-hand". Remarcile liderului PNL vin după atacul deputatului liberal la adresa conducerii partidului tocmai din cauza acestei asocieri. Adriana Săftoiu a declarat astăzi, pentru adevarul.ro, într-un interviu de Carmen Constantin, că Antonescu este omul dublei măsuri atunci când vine vorba de relaţia cu Securitatea a colaboratorilor săi.

"SUA cred în succesul Moldovei"

Capitala Moldovei a fost "sub asediu" în timpul vizitei reprezentantului Casei Albe peste Prut. Cel puţin trei mii de poliţişti şi sute de agenţi de securitate americani au asigurat paza vicepreşedintelui american Joseph Biden, iar circulaţia din Chişinău a fost paralizată pe durata întregii zile. Eu şi preşedintele Obama credem în succesul Republicii Moldova. Statele Unite ale Americii salută progresul pe care l-aţi făcut şi vă asigură de sprijinul nostru", a declarat înaltul demnitar de la Washington. "Trebuie să vâ mândriţi de ceea ce aţi realizat până acum", le-a spus vicepreşedintele american câtorva mii de moldoveni veniţi special în centrul Chişinăului pentru a-l vedea.

Viitorul Transnistriei este în cadrul Moldovei

Oficialul american a avut întrevederi cu prim-ministrul Vlad Filat şi cu preşedintele interimar Marian Lupu, cu care a discutat despre relaţiile economice şi politice, traficul de persoane şi reformarea instituţiilor de drept. Unul din subiectele principale de pe agendă a fost reglementarea conflictului transnistrean. "America a susţinut această soluţionare, dar nu una oricare, ci una care să respecte suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova. Viitorul Transnistriei este în cadrul Republicii Moldova, în limitele comunităţii europene", a declarat Joe Biden. Oficialul american le-a spus moldovenilor că reformele sunt dificile, dar necesare, fără de care ţara nu va putea avansa pe cale integrării europene. Reprezentantul Casei Albe i-a felicitat pe moldoveni pentru cei 20 de ani de independenţă pe care ţara lor o va marca la 27 august. "Mă voi întoarce", le-a promis Joe Biden oamenilor veniţi în scuarul Teatrului de Operă şi Balet să-l asculte.

Bursa de la Tokyo şi yenul au scăzut puternic din cauza cutremurului din Japonia

După cutremurul puternic care a lovit Japonia, indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis vineri în scădere cu 1,7%, la minimul ultimelor cinci săptămâni, iar yenul s-a depreciat semnificativ. Cutremurul, cu o magnitudine de 8,9 potrivit US Geological Survey, a zguduit clădirile din Tokyo şi a cauzat "mulţi răniţi", potrivit televiziunii NHK şi declaraţiilor martorilor de la faţa locului, potrivit Reuters. Indicele Nikkei era deja în scădere înainte de cutremur, din cauza temerilor privind economia globală şi tensiunile din Arabia Saudită. "Este încă prea devreme să evaluăm pagubele şi replicile se fac încă simţite. Anticipăm o corecţie abruptă a yenului, iar Banca Japoniei ar putea menţine înclinaţia către dobânzi mai mici la consiliul de săptămâna viitoare. În contextul creşterii puternice a preţului petrolului, care a afectat perspectivele economie globale de care Japonia depinde în mare măsură, acest eveniment ar putea determina banca centrală să păstreze o politică monetară care ar favoriza economia", comentează un analist al Standard Chartered Bank din Hong Kong.

EVENIMENTUL ZILEI

Japonia, trecută prin cutremur, apă şi foc

Cel puţin 1.000 de persoane au murit în urma cutremurului care a lovit ieri coastele nord-estice ale ţării asiatice, antrenând un tsunami de până la zece metri, care a măturat totul în cale. Operaţiunile de salvare care au început azi la primele ore ale dimineţii în Japonia vor revela ceva mai clar adevărata dimensiune a catastrofei. Pericolele nu au trecut încă - zeci de seisme zguduie încă ţara, iar un reactor al unei centrale nucleare ar putea înregistra o scurgere de radiaţii din cauza defecţiunilor care afectează sistemul de răcire. Cutremurul a fost de 8.000 de ori mai puternic decât cel care a lovit recent Noua Zeelandă, notează BBC. Atât de puternic încât a deplasat axa de rotaţie a pământului cu 10 centimetri. Zeci de replici au urmat, cea mai puternică atingând o magnitudine de 7,3. În ciuda pregătirii pentru astfel de dezastre, mulţi japonezi au avut şanse minime de supravieţuire.

Japonia, ţara cea mai bine pregătită în caz de tsunami sau cutremur

Nicio altă ţară din lume nu este mai bine pregătită ca Japonia în caz de cutremur sau tsunami, relatează The Telegraph, potrivit Agerpres. Astăzi, însă seismul violent de 8,8 pe Richter urmat de tsunami a semănat haos în nord-estul arhipelagului nipon. Fiecare elev din Japonia este familiarizat cu exerciţiile în caz de cutremur. Momentul în care se dă alarma, copii se ascund sub bănci pentru a se feri de bucăţile de zid ce îi pot răni. În imaginile transmise de televiziuni şcoli şi birouri în timpul seismului devastator de azi se vede cum angajaţii şi elevii dau dovadă de un calm extraordinar şi de autocontrol. După seism, la Tokyo copiii cu căşti de protecţie au fost evacuaţi în grupuri şi calm. Nici clădirile din Tokyo nu au fost avariate, datorită normelor stricte impuse la construcţia clădirilor care prevăd ca acestea să se poată balansa în timpul unui cutremur şi altfel să fie ferite să se prăbuşească.

Truse de ajutor în caz de cutremur în fiecare clădire

Lecţii importante au fost învăţate după cutremurul din Kobe din 1995, în care au murit 6.400 de persoane. După aceea, autorităţile au reevaluat reglementările privind normele de construcţie, atât în cazul clădirilor cât şi al infrastructurii transporturilor. Imediat după producerea unui seism în Japonia, toate posturile de televiziune şi de radio transmit imagini prin care publicul este informat în legătură cu riscurile la care este expus, inclusiv cel de tsunami, şi astfel populaţia se poate retrage în zone mai înalte sau, în cazul zonelor de coastă, în buncăre special construite pentru astfel de cazuri. Pentru persoanele blocate, în toate birourile şi în multe locuinţe există truse de ajutor în caz de cutremur, în care se găsesc porţii de mâncare, apă de băut, produse medicale de bază. În birouri şi în şcoli se găsesc de asemenea căşti şi mănuşi care pot fi folosite în caz de cutremur.

Alertă nucleară, trenuri dispărute

Guvernul japonez a declarat stare de urgenţă nucleară la centrala atomică Fukushima Daiichi, aflată la nord de Tokio, după ce sistemul de răcire a reactorului s-a defectat. Oficialii spuneau iniţial că nu există radiaţii, dar aproximativ 45.000 de rezidenţi care locuiesc lângă centrală au fost evacuaţi. Ulterior, tensiunea a crescut. Autorităţile au anunţat că va exista totuşi scurgere uşoară de radiaţii, în condiţiile în care presiunea înregistrată în reactor era peste limita normală iar metoda de răcire a presupus eliminarea unor aburi radioactivi. A urmat noi anunţuri, pe măsură ce situaţia s-a agravat: nivelul radiaţiilor din reactorul afectat a crescut de 1.000 de ori peste valoarea normală. Apoi, un alt reactor a fost afectat. SUA au anunţat că vor asista Japonia în operaţiunile de urgenţă de la centrală.

Omenirea peste 100 de ani - cele mai realiste scenarii

Energie de la panouri din spaţiu, păduri puţine, maşini fără şofer, comunicare cu hologramă. E lumea pe care le-o pregătim urmaşilor. Viaţa peste 100 de ani poate fi imaginată în nenumărate moduri, unele realiste, altele fanteziste. EVZ a încercat să anticipeze schimbările care vor veni odată cu secolul al XXII-lea. Porneste în demersul său de la două date statistice, aflate în clar dezechilibru: epuizarea unor combustibili fosili şi, totodată, creşterea populaţiei Globului. Altfel spus, încearcă să răspundă la întrebarea: "Cum va arăta o lume cu peste 10 miliarde de oameni fără petrol şi gaze naturale?". Şi la întrebări ce derivă din aceasta, care privesc clima pe Glob şi hrana oamenilor.

Crin Antonescu nu renunţă la colaboratorul "Felix"

Liderul PNL spune că are un scop comun cu Dan Voiculescu şi că nu primeşte lecţii de la "moraliştii second-hand" din partid care-i cer delimitarea de mentorul PC. Crin Antonescu îl ţine alături pe "colaboratorul" Dan Voiculescu şi-i trimite la plimbare pe liberalii care i-au cerut să se dezică de liderul PC a cărui relaţie cu Securitatea a fost confirmată definitiv de Curtea Supremă. "Eu cu domnul Voiculescu am încheiat o înţelegere politică, ştiind că asupra sa planează suspiciuni cât se poate de serioase. Am avut eu însumi convingerea că Dan Voiculescu, lucrând în comerţul exterior, unde a lucrat înainte de 1989, a avut o relaţie cu Securitatea", şi-a asumat ieri şeful PNL relaţia cu Voiculescu, împreună cu care are scopul de a forma o majoritate.

Dosarul Cordunenilor: cum să tărăgănezi un proces la infinit

Timp de nouă luni, cât dosarul a stat la Tribunalul Maramureş, au fost 27 de termene şi tot atâtea amânări, iar rechizitoriul nici măcar nu a fost citit. Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să-i elibereze din arest pe unsprezece dintre cei doisprezece membri şi apropiaţi ai clanului Cordunenilor din Iaşi, joi seara, după un an şi două luni, cât a trecut din momentul arestării, timp în care faza de cercetare judecătorească nici măcar nu a început! Singurul care a rămas în arest preventiv este Adrian Corduneanu. Istoria dosarului în care sunt judecaţi cei din clanul Cordunenilor a început în ianuarie 2010, atunci când procurorii de la DIICOT Iaşi au dispus reţinerea a 27 de persoane acuzate de fapte antisociale grave: înşelăciune, perceperea de taxe de protecţie şi fapte de violenţă. Dosarul a fost trimis în judecată în luna iunie 2010, are 78 de volume, aproximativ 20.000 de pagini şi este transportat de la sala de judecată la arhivă şi retur cu un cărucior folosit la transportul materialelor de construcţii.

Londra şi Parisul susţin o intervenţie militară în Libia, UE se opune

Forţele fidele regimului de la Tripoli dau semne că au întors cursul conflictului din Libia şi ameninţă să zdrobească revolta. Europa e divizată şi majoritatea liderilor UE refuză să susţină o intervenţie în sprijinul rebelilor şi a civililor loviţi de trupele lui Gaddafi, cu excepţia notabilă a Franţei şi Marii Britanii..Zeci de oameni au murit în ultimele zile în Libia, pe măsură ce trupele colonelului Muammar Gaddafi, susţinute de raiduri aeriene şi de blindate, au atacat oraşele deţinute de rebeli şi au anunţat că intenţionează să înainteze spre Benghazi, bastionul opoziţiei. Ajutorul solicitat de rebeli la UE se lasă aşteptat. Liderii europeni reuniţi ieri într-un Consiliu European extraordinar i-au cerut lui Gaddafi să plece de la putere, dar au subliniat că o intervenţie militară de orice fel în conflictul libian nu este oportună în acest moment, notează agenţiile internaţionale. Este şi poziţia României.

Doar bufonul Badea îl mai apără pe Felix de Mircea Marian

După o zi întreagă în care subiectul practic nu a existat (cu excepţia unei ştiri palide în care eram anunţaţi că procesul continuă la CEDO), Mircea Badea a luat taurul de coarne şi a spus: "Subiectul este complet neinteresant". După care, plin de curaj, a decretat: "După opinia mea, Voiculescu Dan nu a făcut poliţie politică". Teoria lui Badea - pentru care merită să intre în manualele de jurnalism: ziariştii nu au voie să-şi critice patronul. Noi, ăştia care facem scârţa-scârţa pe hârtie, suntem un fel de potăi care primesc papa de la alde Voiculescu şi ceilalţi de soiul său şi, în consecinţă, n-ar fi corect să muşcăm mâna care ne hrăneşte.....Într-o declaraţie a cărei stupiditate nu va putea fi egalată nici măcar de Mircea Geoană, Ponta a spus că nu-l interesează cariera de turnător a aliatului său pentru că, pe vremea regimului Ceauşescu, el, Ponta, juca baschet în curtea liceului.

Geoană: Sunt "absolut relaxat" când vine vorba de excluderea din PSD

Mircea Geoană nu dă semne că s-a speriat prea tare de ameninţările conducerii PSD de excluderea a sa din partid. "Eu sunt absolut relaxat cu privire la acest subiect (excluderea din PSD - n.r.). Sunt cine sunt. Sunt mândru de ce am construit, de prieteniile mele. Nu mă dezic de prietenii mei. Cred că în acest moment trebuie să îndreptăm artileria către adversarul din afara partidului. Dacă adversarul este în interior, facem jocul adversarului nostru politic. Nu există niciun fel de posibilitate nici de excludere şi nici de înfiinţare a unui alt partid politic. PSD este casa mea, este casa noastră", a declarat Geoană, citat de Agerpres. El a susţinut că nu i s-a cerut de către conducerea PSD să participe săptămâna viitoare la o întâlnire, aşa cum a anunţat preşedintele partidului, Victor Ponta.

NAŢIONAL

Prof.dr. Mircea Trifulescu, reputat geolog, susţine că România ar putea fi lovită de un cutremur devastator în 2014. Bucureştiul va fi una cu pământul!

În ultimii ani, numeroşi specialişti în domeniu au atras atenţia asupra faptului că un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter ar produce adevărate tragedii în România. Până şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara în 2009 că un cutremur ar produce numai la nivelul Bucureştiului 500.000 de victime. Mai mult reputatul doctor în geologie prof.dr. Mircea Trifulescu afirmă că România ar putea fi lovită de un cutremur devastator în anul 2014. "Cutremurele de mare adâncime din Vrancea pot atinge magnitudini maxime de până în 7,7 grade pe scara Richter. Bucureştiul, aflat pe unda de şoc, resimte puternic seismele şi din cauză că este situat pe regiune de aluviuni, cu sol instabil şi depozite de roci noi. În România, un cutremur major s-ar putea petrece într-un interval în jurul anului 2014", susţine reputatul geolog.

Multe clădiri noi au risc seismic ridicat

Halucinantă este, însă, situaţia în privinţa noilor ansambluri rezidenţiale ridicate în timpul boomului imobiliar. Inspectoratul de Stat în Construcţii a recunoscut recent că, în urma unor sesizări, s-au descoperit grave nereguli în cazul unor ansambluri rezidenţiale. Aceeaşi instituţie identifica şi principalele cauze pentru care noile locuinţe nu îndeplinesc criteriile de securitate împotriva cutremurelor. În primul rând, piaţa românească a fost invadată de dezvoltatori fără experienţă, interesaţi, mai degrabă de maximizarea profitului, în detrimentul siguranţei noilor proprietari. Şi nu în ultimul rând şi poate cel mai grav lucru este acela că instituţiile din domeniu verifică dacă sunt respectate normele impuse de lege doar pe hârtie şi nu direct pe şantier.

Cernavodă rezistă doar până la 8 grade

România este ca şi Japonia o ţară care produce energie electrică. Grupul de reactoare de la Cernavodă, ridicat de canadieni în perioada comunistă, a fost proiectat să reziste la cutremure extrem de puternice. Potrivit datelor tehnice ale proiectului, centralele nucleare de la Cernavodă nu sunt puse în pericol în faţa unui seism de până la 8 grade pe scara Richter.

Victoraş Spintecătorul mai face o victimă. Marius Lazăr, exclus din PSD

Victor Ponta nu-i suportă pe disidenţi. Nici nu a apucat să se usuce bine cerneala pe scrisoarea deschisă adresată lui de colegul arădean Marius Lazăr, că acesta din urmă a şi fost exclus, la ceas de seară, din partid. Joi pe la prânz, pesedistul Marius Lazăr îl acuza pe Victor Ponta de "reflexe staliniste", concretizate în eliminarea, fără motive reale, a social-democraţilor care îndrăznesc să cârctească împotriva actualei stăpâniri. După doar câteva ore, Biroul Judeţean al PSD Arad s-a reunit de urgenţă şi l-a eliminat pe Lazăr, invocând nu scrisoarea adresată lui Ponta, ci intenţia acestuia de a înfiinţa, împreună cu Mircea Geoană o platformă în interiorul PSD sau chiar un nou partid. "Este un gest abuziv şi arată că aceasta este capacitatea de înţelegere a preşedintelui PSD" - a ripostat Marius Lazăr.

România înfrântă de un terorist la CEDO!

Magistraţii europeni au amendat statul român cu 8000 de euro pentru că au expulzat un cetăţean irakian declarat de SRI indezirabil. Statul român este obligat să plătească despăgubire unui spion irakian care a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului un proces. Ahmed Hamdoon, un irakian declarat indezirabil şi expulzat, a dat în judecată autorităţile de la Bucureşti pe motiv că i-au fost încălcate drepturile omului. La opt ani de la momentul în care a fost dat afară din ţară, spionul a câştigat la CEDO, printr-o decizie halucinantă a magistraţilor europeni. Serviciul Român de Informaţii l-a identificat pe Ahmed Hamdoon în luna martie a anului 2003 în urma unei acţiuni mai mari. Atunci, SRI a indicat poliţiei locul în care se afla o celulă de spioni irakieni, iar mascaţii au ridicat şapte persoane printre care şi Ahmed Hamdoon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb