REVISTA PRESEI - 23.03.2010

Willy Homner
Ziarul BURSA #Revista Presei / 23 martie 2010

ADEVĂRUL

Protestul de la catalog: "Îşi bat joc de noi!"

Manifestaţiile profesorilor s-au extins ieri în toată ţara. Peste 1.500 de cadre didactice buzoiene şi-au cerut în stradă drepturile salariale. Profesorii din alte oraşe au refuzat să mai treacă în catalog notele elevilor."Îşi bat joc de noi! Dacă nu ne vor da banii, de vineri eu împreună cu alţi colegi profesori vom intra în greva foamei", a declarat, ieri, profesorul Cristian Roşu, în timpul demonstraţiei de protest organizate în faţa Primăriei din Buzău. "Suntem mulţi şi nu suntem proşti"

"Schutza" lui Voicu a primit răgaz în Justiţie

Maria Schutz, proprietară de sere şi cu afaceri în agricultură, este evocată de senatorul Cătălin Voicu printre cei care s-au bucurat de influenţa sa în Justiţie. Ea are pe rol un dosar penal pentru înşelăciune. Procesul de corupţie al Mariei Schutz şi al fostului şef de la Agenţia Domeniilor Statului zace nejudecat de un an de zile la Curtea Constituţională.

"Misterele Revoluţiei"-Brateş a studiat temeinic istoria familiei Iliescu

Amfitrionul" Revoluţiei de la TVR explică de ce l-a primit atât de călduros pe cel ce avea să devină preşedintele României. În a doua parte a interviului acordat ziarului "Adevărul", Teodor Brateş vorbeşte şi despre cum a suferit din pricina lui Ion Iliescu.

Mielul de Paşte, comandat online

Ciobanul Gheorghe Nedelcu, din Răstoaca, a vândut în această primăvară 300 de miei cu ajutorul anunţurilor postate pe internet. Preţul mieilor va fi, anul acesta, cu 10 - 20% mai mare decât în 2009, pentru că a fost o iarnă lungă, iar crescătorii au cheltuit mai mulţi bani cu hrana animalelor.Gheorghe Nedelcu şi fratele său, Vasile, sunt ciobani din tată-n fiu şi cresc împreună, la ferma familiei din comuna Răstoaca, aproape 600 de oi.

PSD şi PNL,"jumulite" de independenţi

În ultimele şase luni, 21 de social-democraţi şi 9 liberali au spus "Adio!" partidelor, ademeniţi de independenţa parlamentară. La Senat, independenţii au devenit mai numeroşi decât reprezentanţii UDMR. La Cameră, deputaţii independenţi sunt cu doi mai mulţi decât aleşii minorităţilor. Decişi să fie cât mai mulţi în Parlament, independenţii par să nu se abată de la regula "un parlamentar pe săptămână". Noua achiziţie este deputatul PSD Adrian Mocanu.

Cum puteţi să evitaţi executarea silită

Dacă anunţi banca din timp că te afli în imposibilitatea de a-ţi mai achita ratele, se pot găsi soluţii astfel încât să nu te trezeşti scos în stradă. După explozia de restanţe din 2009 este de aşteptat ca o parte dintre cei care nu şi-au achitat ratele să ajungă să fie executaţi silit de bancă.

Asia devine locomotiva economiei mondiale

Rezervele valutare ale Chinei sunt estimate la 2.500 de miliarde de dolari. Economia asiatică va avea în acest an un ritm de creştere dublu faţă de media mondială, fiind susţinută de China şi India, a declarat John Lipsky, director adjunct al FMI.

Cea mai dinamică regiune din lume, după cum a denumit-o Lipsky, va avea o creştere de 8,5% în 2010. Ritmul ameţitor de creştere al Chinei îngrijorează SUA şi UE, rezervele valutare ale acestei ţări urcând la 2.500 de miliarde de dolari, rezultat al uriaşului excedent comercial şi al subevaluării yuanului.

CURENTUL

Funeriu - o şansă pentru învăţământul românesc

Dacă va rezista valurilor de sindicalişti care-i cer capul rånd pe rånd, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, poate fi o şansă pentru învăţămåntul romånesc. De peste zece ani de zile ne plångem de sistem, de profesorii, de cunoştinţele din ce în ce mai fluide şi mai fără rost ale elevilor, dar nu facem nimic pentru a schimba lucrurile. Sindicaliştii, profesorii şi politicienii au tratat acest domeniu cu multă blåndeţe, de teamă să nu-şi piardă poziţiile, beneficiile, lefurile, influenţa şi, bineînţeles, voturile.

Linioară de Tia Şerbănescu

Marea modificare a însemnelor partidului (ca popular, de dreapta în UE) constă în "eliminarea liniuţei dintre PD şi L" după cum a anunţat dl Boc. Bravo! Afară cu linioara! Jos cratima! Între ei să nu mai fie decât punct şi armonie. Linioara aia chiar strica imaginea de dreapta a PDL. Trandafirul a fost însă păstrat deşi e simbolul recunoscut al socialiştilor. Pesemne PDL a ţinut să confirme că diferenţa dintre cei trei trandafiri ai PSD şi trandafirul său este strict cantitativă. Dl Boc putea să-l facă măcar boboc. Sau muşcată. Aşa, PDL pare un hermafrodit politic (şi de dreapta şi de stânga) în genul lui Naomi: na o mie acum şi restul la lichidare.

Vanghelie: "Eu sunt şeful, nu Voicu!"

În plin scandal al stenogramelor DNA care îl pun într-o "situaţie delicată" pe senatorul PSD de Bucureşti Cătălin Voicu, preşedintele de Bucureşti al social-democraţilor, edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, încearcă să se repoziţioneze în relaţia politică pe care a avut-o cu Voicu în PSD Bucureşti. Pe de altă parte, tresărirea sa indică o anume teamă de o posibilă implicare în ecuaţia mafiotă al cărei pion este chiar colegul său de filială, Cătălin Voicu, coordonatorul fluxului intern de informaţii din PSD.

Tovarăşa responsabilă cu Daciile, Ana Mureşan, s-a stins din viaţă

Astăzi, la cimitirul Bellu, va fi înmormântată Ana Mureşan, născută la 24 septembrie 1925, la Ploieşti, fostă preşedintă a Consiliului Naţional al Femeilor, fostă membră a CPEx, ministru al Comerţului Interior în Guvernul lui Constantin Dăscălescu (1982-1989) şi membră marcantă a Partidului România Mare. După Revoluţie, Ana Mureşan a fost închisă în cadrul lotului CPEx, împărţind celula cu Lina Ciobanu şi Cornelia Filipaş, după cum relatează ziarul "Tricolorul".

Nereguli de milioane de lei la Ministerul Comunicaţiilor sub şefia lui Karoly Borbely

Curtea de Conturi ne dezvăluie pe ce s-au tocat în 2008 banii Romåniei.

Abateri de 164 milioane de lei privind închirierea de licenţe pentru produse software, achiziţii discutabile de echipamente de radiocomunicaţii, clădiri supraevaluate sau plăţi nelegale cu deplasări externe şi telefonie mobilă - sunt cåteva dintre abaterile constatate de Curtea de Conturi la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) sub şefia lui Karoly Borbely.

Dascălii profită de elevi pentru a şantaja Guvernul

În unele unităţi şcolare, dascălii au trecut, ieri, notele elevilor în catalog. În altele, nu. Fiecare cadru didactic a făcut cum l-a tăiat capul. După ce în cursul săptămânii trecute, liderii sindicali din învăţământul preuniversitar au anunţat că "începând de luni (n.r. ieri) niciun profesor nu va mai trece notele elevilor în cataloage", aceştia au revenit asupra declaraţiilor spunând că ei au făcut doar o recomandare oamenilor de la catedră în acest sens.

CURIERUL NAŢIONAL

Termoelectrica a ars aiurea 240 milioane de lei

Raportul Curţii de Conturi pentru 2008 dezvăluie dezastrul de la compania de stat

La Termoelectrica s-au plătit salarii şi sporuri ilegale, deşi nu s-a obosit să recupereze debite enorme.De asemenea, instituţia a "omis" să plătească 63,7 mil. lei către bugetul de stat

SIF-urile îşi distribuie sărăcia

Valoarea dividendelor a nemulţumit grupuri de acţionari ai SIF5 şi SIF1 care solicită dublarea acestora.Nici pentru 2010 situaţia nu se anunţă mai bună în condiţiile în care BCR nu va mai fi "găina cu ouă de aur".Rareş Şofariu (KD Capital): Oricum evoluţia titlurilor SIF nu este influenţată semnificativ de cuantumul dividendului.

Obama a câştigat lupta privind sistemul de sănătate

Camera Reprezentanţilor a aprobat programul medical de 940 miliarde dolari.

Obama: Este o victorie pentru americani, deşi nu se vor rezolva toate problemele.

Republicanii spun că vor depune nenumărate amendamente

Emil Boc: Sunt de acord cu o revizuire mai largă a Constituţiei

"Sunt două lucruri care nu se negociază la revizuire: reducerea numărului de parlamentari şi Parlament unicameral. În rest, negociem orice cu partidele politice".

Premierul Emil Boc a declarat ieri că este de acord cu o revizuire mai largă a Constituţiei şi că este dispus să negocieze orice în afară de măsurile impuse prin referendumul din noiembrie 2009 - reducerea numărului de parlamentari şi Parlamentul unicameral, scrie NewsIn.

CFR Călători, o gaură neagră de aproape 1 mld. lei

CFR Călători ar putea primi în acest an de la bugetul de stat subvenţii de 956,25 milioane de lei, sumă ce reprezintă mai mult cu 56% faţă de cea acordată anul trecut, însă banii nu ajung decât pe jumătate.Necesarul companiei este estimat la 1,42 miliarde de lei, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea actului adiţional pe anul 2010 la contractul de activitate a CFR Călători pentru perioada 2008-2011, elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) şi citat de Mediafax.

EVENIMENTUL ZILEI

Cine l-a vrut pe Cătălin Voicu ministru de interne

Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie şi-au mobilizat toate efectivele din PSD pentru a-l face pe Cătălin Voicu ministru în 2008. Dincolo de cei pe care îi controlau direct, cei doi s-au bazat pentru a-şi instala omul la şefia Internelor şi pe apropiaţii din partid, cum ar fi vicepreşedinţii Dan Nica, Ion Toma sau liderii de organizaţii din Oltenia. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din şedinţa social-democraţilor, în care Cătălin Voicu a ratat la mustaţă intrarea în guvern.

Semne bune din bănci privind reluarea creditării

Mai multe bănci de pe piaţa locală au început un amplu proces de recrutare de personal, semn că se doreşte o reluare a împrumuturilor atât către populaţie, cât şi către companii.

Numai în ultima săptămână, pe site-urile de specialitate, au apărut zilnic câteva anunţuri prin care instituţile de finanţare îşi caută angajaţi.Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea, consideră că lucrurile sunt total invers. "Mi se pare că băncile sunt consecvente în a-şi dezvolta reţelele şi chiar fac reduceri de personal.

Boc bagă prefecţii paravan pentru a scurge bani la PDL

Pentru a scoate din buget 12 milioane de euro cu dedicaţie pentru colegiile democrat-liberalilor, guvernul împinge prefecţii ca intermediari care să ceară banii sub pretextul urgenţelor din teritoriu.Banii de la buget au băgat dihonia în PDL. Revoltaţi că premierul Emil Boc le-a tras clapa în legătură cu tranşa de 70.000 de euro pentru şcoli, grădiniţe, biserici şi spitale în fiecare colegiu, deputaţii PDL au ameninţat ieri că nu se mai mobilizează la vot pentru legile guvernului.

FINANCIARUL

Doar chiriaşii ANL pot "construi" cele 100.000 de locuinţe promise de Elena Udrea

Ministerul Dezvoltării ar face rost de bani pentru construcţii noi numai dacă vinde apartamentele închiriate. Ţinta politicii guvernului de a finaliza aproximativ 7.500 de locuinţe în acest an, concomitent cu începerea lucrărilor la alte peste 12.000 de apartamente, este foarte ambiţioasă, dar total lipsită de temei economic.

Transport de lux: 10.000 de euro pe lună plăteşte statul pentru a aduce la serviciu 11 deputaţi

Dintre cei 334 de membri ai Camerei Deputaţilor, câţiva sunt mai privilegiaţi. Mai exact, 11 dintre aceştia au decontat pentru luna ianuarie 41.441 de lei doar pentru transport. Opt fac parte din coaliţia aflată la guvernare, iar trei din opoziţie. Decontul mediu a fost de 3.700 de lei de persoană.

Serviciile au contribuit pentru prima oară la formarea a peste 50% din PIB

Exporturile de maşini în Germania au depăşit importurile. În timp ce serviciile au depăşit pentru prima dată 50% din valoarea PIB-ului în 2009, agricultura continuă să scadă, un fenomen îngrijorător în condiţiile în care 30% din populaţie lucrează în acest sector. În ceea ce priveşte exportutile, anul trecut România a vândut în Germania mai multe maşini decât a importat. Deficitul comercial a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani.

Conducerea SIF Oltenia: "Treaba lor dacă vor să decapitalizeze societatea, dar vor vedea pe viitor"

Tudor Ciurezu spune că profitul de anul trecut ar trebui să rămână în mare parte la dispoziţia societăţii. Grupul de investitori care solicită dividende duble din profitul de anul trecut sunt liberi, în calitate de acţionari, să introducă propunerea pe ordinea de zi la AGA şi chiar să o aprobe, dar că o astfel de măsură se va resimţi în performanţele viitoare ale companiei, fiind în consecinţă, defavorabilă.

GÂNDUL

Cum a ajuns România să aibă trei tipuri de dascăli

Conform datelor furnizate de federaţiile sindicale şi confirmate de Ministerul Educaţiei, 175000 dintre cei 275000 de profesori au dat statul în judecată pentru aplicarea Legii 221. Cum banii abia ajung pentru plata salariilor la vechea lor valoare, guvernul promite eşalonarea diferenţei, pe următorii trei ani.Salarizarea profesorilor este pe cale să stârnească cea mai gravă criză din istoria recentă a învăţământului.

După ce a dat legea salarizării, acum Guvernul îi studiază impactul

Admiţând că legea i-a afectat pe cei cu venituri mici şi foarte mici, Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii, declară pentru Gândul: "Nu cred că mai devreme de 10 zile vom avea o centralizare a diminuărilor de venituri rezultate din dispariţia unor sporuri".Negocierile de azi dintre Guvern şi sindicate pentru reformarea legii salarizării unitare în sectorul bugetar se desfăşoară fără "cărţi pe masă". La această oră, nimeni nu cunoaşte efectul global al legii, din punct de vedere financiar.

Sarkozy remaniază miniştrii, ca să-şi spele ruşinea

Francezii nu-l mai vor pe preşedintele lor şi şi-au exprimat nemulţumirea prin sancţionarea la urne a partidului prezidenţial Majoritatea de dreapta a preşedintelui Nicolas Sarkozy a pierdut categoric alegerile regionale din Franţa, motiv pentru care Guvernul, din care 20 de miniştri erau pe listele electorale, va fi remaniat.

Cum au reuşit bulgarii să facă agricultură mai eficientă decât noi

Cu toate că avem unele dintre cele mai mari suprafeţe agricole cultivate din Europa, la capitolul productivitate suntem ultimii. Până şi bulgarii fac agricultură mai eficientă decât noi.De patru ori mai ineficienţi decât britanicii la cultivarea grâului, de două ori sub polonezi la porumb şi de trei ori mai puţin productivi la cartofi în comparaţie cu nemţii sau francezii.Explicaţia este simplă, spun agricultorii: nu avem tehnologie performantă şi, în plus, nu se declară toată cantitatea, pentru că se face evaziune fiscală.

JURNALUL NAŢIONAL

Mile ne-a părăsit... odihnă în pace!

Unul dintre cei mai buni reporteri pe care presa românească i-a dat, după Revoluţie, Mile Cărpenişan a încetat din viaţă în cursul zilei de azi. Internat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara săptămâna trecută, Mile a intrat în comă, în urma unui şoc septic şi a unui blocaj renal, care au avut la origine suprainfectarea unui furuncul. Pe fondul unui sistem imunitar deficitar, organele vitale ale jurnalistului au intrat în colaps.

Reabilitare termică de 120 de ani

Reablitarea termică a blocurilor din România va dura 120 de ani în ritmul actual cu care autorităţile acordă finanţare, fie de la buget, fie de la cele locale. "Întregul program de reabilitare termică trebuie simplificat şi trebuie încurajată investiţia privată în măsuri de reabilitare şi eficienţă energetică. În ritmul actual, în care autorităţile au capacitatea de a investi în reabilitarea a doar 25.000 apartamente pe an, toate blocurile din România vor fi reabilitate peste exact 120 de ani", se arată în concluziile unei analize realizate de Liga Asociaţiilor de Proprietari "Habitat".

Cel mai slab an agricol din ultimii 20

Ministerul nu va mai acorda anul acesta ajutoare de stat în agricultură şi nici nu are bani pentru a plăti fermierilor subvenţiile restante de anul trecut. 400 de agricultori, membri ai Federaţiei Agrostar, vor picheta astăzi sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Finanţelor Publice, cerând plata subvenţiilor restante pe anul 2009, obţinerea unei derogări de la Comisia Europeană pentru menţinerea ajutoarelor de stat şi în 2010, reducerea cu 50% a preţului motorinei pentru agricultură, la pompă şi reducerea TVA pentru produsele agricole la 5%.

Oprirea creditului în valută: o prostie!

După ce au văzut cum a ieşit treaba în Europa de Est, care se află în fruntea manifestărilor crizei, şi după ce au oscilat un timp în interpretarea faptelor şi mai ales în identificarea vinovatului, strategii şi analiştii occidentali se pare că s-au pus de acord: responsabil este creditul în valută! Dezvoltarea prea rapidă a acestuia ar fi dezarticulat economiile din Est, ar fi generat deficite externe private imense, care, la primele încercări de contracarare, ar fi degenerat în deficite publice nesustenabile, creându-se în zonă vulnerabilităţi extreme.

Benzina, spaima românilor

Preţurile carburanţilor nemulţumesc din ce în ce mai mult românii, după ce acestea au ajuns la niveluri mai mari decât de acum doi ani, când barilul de ţiţei era la maximul de 147 de dolari. Acum, ţiţeiul este cotat la burse cu circa 80 de dolari. Din ce în ce mai mulţi români îşi lasă maşinile acasă din cauza costurilor tot mai mari. La o maşină cu un rezervor de 40 de litri şi un preţ mediu de 4,5 lei pe litrul de carburant, un plin costă 180 de lei.

ROMÂNIA LIBERĂ

Ce e falimentul personal

Controversata lege a falimentului personal a fost adoptată tacit, ieri, de către Senat, după ce preşedintele instituţiei, Mircea Geoană, a refuzat să o includă pe ordinea de zi. Săptămâna aceasta, proiectul va fi trimis către Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi apoi către plen. Dacă legea va fi adoptată şi de Camera Deputaţilor, ea va aduce mai multe avantaje clienţilor băncilor din România.

Moţiunile simple - instrument inutil

A început în Parlament sezonul moţiunilor simple. Primii vizaţi: Mihail Şeitan şi Cseke Attila. Din 2007 încoace, moţiunile simple nu mai au însă finalitate. Chiar dacă opoziţia ar reuşi astăzi să impună, la Camera Deputaţilor, adoptarea moţiunii simple iniţiate de PNL şi intitulate "La sănătate nimic nu este sănătos", Guvernul Boc nu va fi obligat nici să dea mai mulţi bani sistemului de sănătate, nici să depolitizeze conducerile spitalelor.

Marea reformă a PDL - rămâne cum am stabilit

Alegerile interne, programate pentru vară, vor introduce votul pe liste, asigurându-le lui Emil Boc şi locotenenţilor săi continuitate la cârma formaţiunii. Nimeni nu rămâne afară. Acesta pare să fi fost principiul după care s-au ghidat democrat-liberalii când au decis modul în care se va desfăşura scrutinul intern din 15-16 iulie.

ZIARUL FINANCIAR

Fiecare român a pierdut o vacanţă de 1.000 de euro din cauza crizei

PIB-ul din 2009 a cunoscut cea mai abruptă scădere din ultimele două decenii ca valoare absolută, în euro. Produsul Intern Brut pe locuitor a scăzut cu 1.100 de euro anul trecut, până la 5.390 de euro, din cauza crizei economice, România întorcându-se doi ani înapoi din drumul spre convergenţa la Europa de Vest. Astfel, Produsul Intern Brut a scăzut de la 140 mld. euro la 116 mld. euro, pierzând astfel 24 mld euro.

Fiscul a recuperat de la firme cu datorii la stat maşini cât să-şi facă parc auto

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a devenit un competitor important în piaţa auto second-hand pentru companiile specializate şi pentru firmele de leasing care revând automobilele recuperate de la clienţii care nu mai plăteau ratele, afişând pe site o ofertă de autovehicule în valoare de peste jumătate de milion de euro.

Cum a devenit România o ţară de "jobari"

"Nu mergem acolo la prânz, că e plin de < jobari >. Hai în altă parte, unde e mai puţin aglomerat la ora asta. "Limba română a găsit un termen (este adevărat, destul de cinic) pentru tinerii corporatişti care au umplut oraşele în ultimii 10 ani, semn că societatea a asimilat transformarea economiei. Într-adevăr, statisticile publicate ieri arată că, pentru prima dată în istorie, ponderea serviciilor în produsul intern brut a depăşit jumătate, ajungând la 50,1%.

Electromagnetica: A trebuit să ne adaptăm sau să crăpăm. Cum a reuşit Eugen Scheuşan să conducă compania pe vremuri de criză.

Producătorul de echipamente electrice şi de telecomunicaţii Electromagnetica Bucureşti (ELMA) a reuşit în decursul ultimilor şase ani să-şi majoreze afacerile de opt ori odată cu reorientarea activităţii spre alte segmente, precum cel al producerii şi furnizării de energie electrică, care contribuie în prezent cu 70-80% la afaceri.

Fondul Proprietatea este în stare să plătească doar salarii pentru directori. Justiţia obligă statul să despăgubească cash pe cei deposedaţi

Tot mai mulţi proprietari ajung în instanţă pentru a intra în posesia despăgubirilor cuvenite ca urmare a proprietăţilor confiscate de regimul comunist, motivând că acţiunile FP nu reprezintă o soluţie de despăgubire. Fundaţia evreiască Caritatea a obţinut în instanţă dreptul de a primi în numerar şi nu în acţiuni FP despăgubiri de 172.400 de lei de la statul român, în contul a două apartamente imposibil de retrocedat în natură.

BCR nu plăteşte dividende, iar profitul de 58 mil. euro intră în capital

Profitul net al băncii calculat după contabilitatea locală a scăzut cu 79%, la 56 mil. euro, pe fondul cheltuielilor mari cu provizioanele pentru acoperirea creditelor neperformante.

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă după active, nu va acorda dividende acţionarilor din profitul pe 2009 şi va folosi banii câştigaţi pentru majorarea capitalului social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb