REVISTA PRESEI 24.05.2019

P.P.
Revista Presei / 24 mai 2019

REVISTA PRESEI 24.05.2019

Adevărul

"Cine este investitorul care ridică la Dej o fabrică de hârtie igienică cu ajutorul consistent al statului"

Publicaţia "Adevărul" scrie că: "Un om de afaceri necunoscut, fără experienţă şi fără bani vrea să ridice de la zero o fabrică de 80 de milioane de euro. Iar statul şi băncile se înghesuie să-l ajute. Poate pentru că, după cum spun oamenii din domeniu, în spatele investiţiei s-ar afla altcineva.

În toamna anului trecut presa a anunţat că MG Tec Industry SRL, o companie înfiinţată în urmă cu numai câteva luni, vrea să construiască o fabrică de produse igienice de 80 de milioane de euro la Dej. Deşi nu are experienţă în domeniu şi acţionarul său majoritar nu pare deloc bogat, firma a obţinut deja un ajutor de stat de 32 de milioane de euro de la Ministerul Finanţelor şi se pare că va finanţa restul investiţiei din credite. Aparent BCR şi CEC Bank (adică tot statul) sunt dispuse să acorde împrumuturile necesare. Implementarea proiectului va demara în prima parte a lui 2019 şi va dura până în 2023. La final, unitatea de producţie ar trebui să fie dotată cu utilaje moderne şi să aibă 360 de angajaţi. De la bun început trebuie spus că numele noii companii trezeşte semne de întrebare. MG Tec Industry SRL aduce foarte mult cu MG Tec, grupul de firme al cunoscutului om de afaceri dejean Ioan Tecar. Mai mult, MG Tec Industry SRL are sediul pe Strada Văii nr. 2 în Dej, aceeaşi adresă pe care o au şi câteva din companiile lui Tecar (M G Tec Grup SA, Expo Autotec SRL sau Metalicplas Tec SA)".

Bancherul

"Dobanzile la cardurile de credit nu au scazut, dupa inlocuirea ROBOR cu IRCC"

"Bancherul" scrie că:" Dobanda medie la cardurile de credit emise de cele 15 banci romanesti care au in portofoliu aceste produse nu a scazut dupa ce indicele ROBOR a fost inlocuit cu IRCC, mai mai mic cu aproape un punct procentual, conform analizei realizata de Bancherul.ro pe baza datelor bancilor.

Astfel, dobanda medie a cardurilor de credit s-a modificat imperceptibil, cu 0,33 puncte procentuale, de la 23,90% in aprilie la 23,57% in luna mai, dupa intrarea in vigoare a OUG 19 privind introducerea Indicelui de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC) in locul ROBOR, pentru calcularea dobanzilor variabile in lei la creditele acordate de banci populatiei.

Costul total al unui card de credit, reflectat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include atat dobanda, cat si alte comisioane, precum cele de retragere a banilor de la bancomat sau pentru administrarea cardului, a scazut putin mai mult, cu 3,84 puncte procentuale, de la 29,16% la 25,32%".

Cotidianul

"Foaie verde de bostan, Rareş Bogdan mai are un slogan!"

Publicaţia "Cotidianul" scrie că: " PNL-iştii nu se mai ascund, o spun în gura mare. Deşi duminică sunt alegeri pentru Parlamentul European, nu alegeri parlamentare, liberalii par că au o singură ţintă la acest scrutin: debarcarea Guvernului.

Rareş Bogdan, candidatul PNL la alegerile europarlamentare, a declarat joi, în timpul unui miting electoral organizat la Bistriţa că duminică seara, imediat după alegeri, liberalii vor solicita ca "PSD şi ALDE să părăsească de îndată Palatul Victoria".

"Duminică seara, la ora 21.00, dumneavoastră veţi face parte din oastea învingătorilor. Începând de luni ne vom bucura, România se va bucura pentru că vom solicita încă de duminică seara ca PSD şi ALDE să părăsească de îndată Palatul Victoria.

România şi românii de bună credinţă au fost umiliţi, călcaţi în picioare, sfidaţi de Dragnea, Codrin Ştefănescu, Mitralieră, Carmen Dan şi toţi cei care de doi ani şi jumătate nu sunt preocupaţi decât de drepturile infractorilor şi nu de viaţa oamenilor cinstiţi", a spus Rareş Bogdan".

Naţional

"Valcov, "in cadere libera"!"

Publicaţia "Naţional", notează că:" Fostul ministru Darius Valcov are o situatie mai speciala dupa ce procurorii au deschis un dosar penal si au inceput urmarirea penala impotriva acestuia la o plangere a SRI. Serviciul Roman de Informatii a sesizat Parchetul pentru a pune "batista pe tambal" intr-o situatie delicata, cea a protocoalelor secrete dintre SRI si Pachetul General sau instanta suprema.

Valcov a avut taria de a face publice o serie de protocoale ascunse dintre aceste institutii, ceea ce i-a adus "o cadere libera". Actele secrete erau facute pentru a nu se sti cum erau duse plicurile galbene cu sentintele deja scrise de ofiterii SRI pe "culoarele justitiei". In urma dezvaluirilor, Serviciul s-a plans la Ministerul Public. Dosarul deschis a ajuns la DIICOT, care a inceput urmarirea penala in personam pentru consilierul de la Guvern pentru infractiunea de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala. Cauza a fost deschisa in 2018, la seizarea SRI iar de atunci Valcov a fost citat de doua ori la DIICOT. Acesta a fost citat o data, in martie, si a doua oara, in aprilie, anul acesta. De fiecare data, a refuzat sa faca declaratii, prevalandu-se de dreptul la tacere. Pe de alta parte, anchetatorii verifica si alte aspecte. Astfel ca, magistratii vor sa stabileasca cine a semnat un protocol in locul fostului presedinte al instantei supreme, judecatorul Nicolae Popa. Acesta se pensionase cu o saptamana inainte de incheierea actului dintre SRI si instanta suprema, dar pe document apare iscalitura fostului sef de la ICCJ care nu mai calcase in cladirea din centrul Capitalei de la promulgarea decretului de eliberare din functie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb